Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Tolga Ciğerci resmen Galatasaray'da | Tolga Ciğerci kimdir? - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın Hertha Berlin'den transfer ettiği Tolga Ciğerci, basının karşısına çıktı.

        Tolga Ciğerci basın toplantısında ilk olarak "Transferde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Küçüklükten bu yana hayalim Galatasaray'da oynamaktı. İnşallah Galatasaray'da başarılı olurum" açıklamasını yaptı.

        "FENERBAHÇE'YE İNŞALLAH YİNE GÜZEL BİR GOL ATARIM"

        Sorulara yanıt veren Tolga Ciğerci, "Hedefim takıma yardım etmek. İnşallah iyi performans sergilerim. Melo ya da orada kim oynadıysa, benim stilim farklı. Kendi stilimi göstermek istiyorum. Fenerbahçe'ye Kadıköy'de gol attığımda hissettiğim fazla bir şey yoktu. Fenerbahçe'ye karşı oynarsam, inşallah yine güzel bir gol atarım. 27 numaralı forma ile oynayacağım" diye konuştu.

        Galatasaray'da Almanya'da forma giymiş isimlerle konuşup konuşmadığı sorulan Tolga, "Galatasaray'da Almanya'da oynayan isimlerle kontağım yok. Hepsiyle burada tanışacağım. Üzerimdeki Muhammed Ali tişörtünün bir anlamı yok. Muhammed Ali iyi bir boksör" diyerek sözlerini noktaladı.

        "BİZİ TERCİH ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM"

        Galatasaraylı yönetici Levent Nazifoğlu, Tolga'nın imza töreninde "Tolga birçok kulüp tarafından isteniyordu, bizi tercih etti. Kendisine teşekkür ederim" dedi.

        Wesley Sneijder ve Selçuk İnan'ın cezaları hakkında konuşan Levent Nazifoğlu, "Bu cezaların olduğu gerçek, her sene imza karşılığında disiplin talimatları var. İmza karşılığında olmazsa, noter ile yolluyoruz. Bu cezalar var, bu performansla alakalı bir konu, nasıl yönetim bu cezaları verdiyse, affetme yetkisi de var. Bu cezalar şu an günceldir" açıklamasını yaptı.

        "UEFA BÜTÇESİNE BONSERVİS DAHİL DEĞİL"

        UEFA ile yaptığı anlaşmaya göre bütçe sınırını aştıkları yönündeki iddialara cevap veren Nazifoğlu, "UEFA Mali Fair-Play cezasına bonservis bedelleri dahil değil. Gazetelerde haberler çıkıyor, bu 65 milyon Euro'luk bütçenin içerisine bonservis bedellerini katmayın" ifadelerini kullandı.

        ANLAŞMA DETAYLARI KAP'A BİLDİRİLDİ

        Galatasaray, Tolga Ciğerci'yi transfer ettiğini resmen açıkladı. Sarı-Kırmızılılar tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "Profesyonel futbolcu Tolga Ciğerci ve kulübü Hertha BSC Berlin ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 3.000.000 EUR tutarında bonservis bedeli ödenecektir. Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

        2016-2017 sezonu için net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

        2017-2018 sezonu için net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

        2018-2019 sezonu için net 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti

        Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

        Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %20'si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır.

        Futbolcunun 8.000.000 Euro net ödemek şartıyla 2017/2018 sezonu sonunda sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı vardır.

        TOLGA CİĞERCİ KİMDİR?

        Tolga Ciğerci, 23 Mart 1992 tarihinde Almanya'nın Nordenham kentinde dünyaya geldi. Futbol hayatına SV Phiesewarden takımında başlayan Ciğerci, 1998-2000 arası bu takımın altyapısında forma giydikten sonra Arminia Vöhrum altyapısına geçti. Burada 5 sene forma terlettikten sonra 2005 yılında VfL Wolfsburg'nu altyapısında forma giymeye başladı. Daha sonra 2008-2009 sezonunda Wolfsburg U-17'de oynadıktan sonra 2010-11 sezonunda VfL Wolfsburg II takımına geçti.

        3 Ocak 2012 tarihinde Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach'a 1,5 yıllığına, satın alma opsiyonu ile birlikte kiralandı. Daha sonra 2013-14 sezonu başında Alexander Baumjohann'ın sakatlanması üzerine Hertha Berlin tarafından kiralandı.

        2016/2017 sezonunda Hertha Berlin'den ayrılmaya karar veren Tolga Ciğerci, Galatasaray ile sözleşme imzalamıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ