Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Abdoulaye Ba: Fenerbahçe'den teklif gelirse kabul etmem - Coredon Alanyaspor Haberleri

        Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de forma giyen ve bu sezona da Alanyaspor'da devam eden Abdoulaye Ba açıklamalarda bulundu.

        Sporx'e konuşan Ba, Alanyaspor gibi bir takımda oynayacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve sözleşmesinin bitmesinin ardından belirli bir süre yeni bir teklif gelme umuduyla beklediğini ancak bu durum gerçekleşmeyince Porto'ya döndüğünü söyledi. Fenerbahçe'den yarın teklif gelse bunu reddedeceğini belirten Ba, sarı-lacivertli takım için oynadığı zaman içerisinde elinden geleni yaptığını belirtti.

        ÇAVUŞOĞLU PROJELERDEN BAHSETTİ

        Alanyaspor'dan teklif geldiğinde fazla düşünmeden kabul ettiğini belirten Ba;" Benim için aslında kolay bir seçim oldu. Çünkü Fenerbahçe ile mevcut sözleşmem sona ermişti. Ben de Porto'ya döndüm. Onun ardından Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile konuştum. Son 3 yılda Süper Lig'e nasıl çıktıklarını anlattı. Bu takımın aslında bir proje takımı olduğunu bu seneki projelerinden bana bahsetti. Bu da karşılıklı hedeflerimiz uyuştuğu için beni buraya kadar taşıdı." dedi.

        FENERBAHÇE'DEN TEKLİF BEKLEDİM

        Fenerbahçe ile sözleşmesinin tamamlanmasının ardından devam etme umuduyla yeni kontrat beklediğini dile getiren Abdoulaye Ba; "Tabİi ben öncelikli dinime düşkün bir insanımdır. Müslümanım elhamdülillah. Türkiye'nin müslüman bir ülke olması benim burayı seçmemde etkili oldu aslında. Mevcut sözleşmem bittiği için Fenerbahçe'den öncelikle yeni bir kontrat bekledim fakat teklif etmediler. Ben de geçen sene Türkiye'de mutlu olduğum için Alanyaspor'a gelmem etkili oldu benim için. "

        TÜRKİYE LİGİ'NİN AVRUPA'DAN FARKI YOK

        Türk Futbolu ile Avrupa Futbolu arasındaki farka da değinen tecrübeli oyuncu Ba; "Tabi bir kıyaslama ve karşılaştırmada bulunmak istemiyorum. Türkiye ligleride belirli bir seviyeye sahip. Neden karşılaştırmıyorum Avrupa ve Türk Futbolunu. Her ülkenin futbolu kendi içinde farklı dinamikleri barındırıyoru. Şunu söylemek gerekirse Türkiye Lig'lerinin Avrupa'dan bir farkı yok. "

        FENERBAHÇE'DEN TEKLİF GELİRSE..!

        Alanyaspor'da oynayacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ba; "Tabi yarın ne olacağını sadece Allah bilir. Şu an Alanyaspor'da çok mutluyum. Bana deseler yarın Fenerbahçe'ye döneceksin bunu kesinlikle reddederim. Çünkü Alanyaspor'da mutlu olduğumu düşünüyorum. Önemli olan mutlu olduğun yerde mutlu olduğun işi yapmak. "

        SAKATLANDIĞI ANI UNUTAMAMIŞ

        Tabi ben Fenerbahçe formasını giydiğim için çok gururluyum. Fenerbahçe gerçekten çok büyük bir camia. Benim tek unutamadığım an sakatlandığım andı. O an dan sonra pek fazla forma şansı bulamadım. Ama ben Fenerbahçe için elimden gelenin her zaman en iyisini yaptım. Karşılık beklemeden o formanın hakkını en iyi şekilde vermeye çalıştım. " şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ