Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira taraftardan korktu, ülkeden kaçtı - Fenerbahçe Haberleri

        F.Bahçe'de Vitor Pereira dönemi dün itibarıyla resmen sona ererken, Portekizli teknik adamın 3 yardımcısıyla birlikte ülkesine kaçması beraberinde birçok soruyu gündeme getirdi.

        Başkan Aziz Yıldırım ve yönetiminin Monaco karşılaşmasının ardından bezdirme politikası uygulayarak istifaya zorladığı Pereira düne kadar direnmişti ancak cuma günü duyduğu haber kaçışını hızlandırmış oldu.

        TARAFTARDAN ÇOK KORKTU

        Taraftarın hafta başında yapmayı planladığı ve cumartesi günü için sözleştiği “Samandıra’ya Pereira’yı istifa ettirmeye gidiyoruz” yürüyüşü hocayı o kadar korkuttu ki yardımcılarıyla durum değerlendirmesi yaparak “Burada can güvenliğimiz tehlikede. Bir an önce buradan gidelim” planını devreye soktu. Önce Frankfurt’a oradan da Lizbon’a uçan Pereira ve 3 yardımcısı günledir korku içinde yaşadıklarını ve zaten idmanlarda da aktif olarak görev verilmediğini ifade edip eşyalarını topladıkları gibi soluğu Portekiz’de aldılar.

        İDMANLARA ÇIKTI ANCAK...

        Vitor Pereira direnip tazminatının en azından yarısını almanın derdine düşmüşken gördüğü baskı ve yaşadıkları, ekibiyle birlikte kendisini o kadar sterse düşürmüştü ki, taraftarın geleceğini duymak bir anda şok etkisi yaptı. Yönetim, direnen Vitor Pereira için 1 haftadır uyguladığı taktiklerle zaten elini kolunu bağlamıştı.

        Fransa dönüşü başkanın yetki verdiği bireysel antrenör Fatih Yıldız, antrenman ve salon çalışmalarıyla ilgili takıma tam yetkiyle çalışmalar yaptırdı. Pereira bu duruma itiraz etse de elinden bir şey gelmeyince tazminatını düşünerek sesini çıkarmadan idmanlara katıldı ancak sadece gezinmekle yetindi.

        TAKIMN ÖNÜNDE FIRÇA

        Fakat Pereira’ya en çok dokunan tüm takımın önünde başkandan yediği ağır cümleler oldu. Monaco maçından sonra kızgın olan ama yolculukta sesini çıkarmayan başkan, Samandıra baskınında tüm takımın gözleri önünde görevi bırakması için hararetli konuşurken hocasını o kadar çok azarladı ki, bu durum Pereira’nın çok ağrına gitti.

        Takımına idman yaptıramayan, sürekli başkan tarafından ağır sözlere maruz kalan üstüne bir de taraftarın tepkisini gören teknik adam sonunda dayanamayarak ülkesinin yolunu tuttu.

        MAHKEMEDE ÇÖZÜLECEK

        Şimdi ne olacak? Kulüp sabah idmanına çıkmayan Pereira ve ekibi hakkında hemen resmi bir tutanak tutturdu ve bu tutanakla haklılığını ispat ederek tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh etme yolunu seçti. Ancak Pereira da hem konsolosluğa hem de ülkesinin medyasına gördüğü baskıyı şikayet ederek konuyu mahkemeye taşıma kararı aldı.

        (Şampiy10)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ