Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Beşiktaş: 4 - Alanyaspor: 1 (MAÇ SONUCU) - Coredon Alanyaspor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-ALANYASPORMAÇININ TÜM DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş, Alanyaspor'u ağırladı. Ev sahibi ekip, 6'da Oğuzhan'ın şık golüyle öne geçti. 41'de Cenk'in asistinde Olcay farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı 2-0 bitti. Cenk Tosun, 58'de penaltı vuruşunu gole çevirdi. 78'de Cenk Tosun tekrar sahneye çıktı ve skoru 4-0'a getirdi. Alanyaspor, 90+4'te Emre'nin penaltıdan attığı golle farkı 3'e indirdi. Karşılaşma 4-1 sona erdi.

        Son şampiyon Beşiktaş lige galibiyetle başlarken Süper Lig'de ilk kez sahaya çıkan Alanyaspor puanla tanışamadı.

        BEŞİKTAŞ: 4 - ALANYASPOR: 1

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Mehmet Metin

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano (Dk. 29 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 83 Aras Özbiliz), Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Tolgay Arslan, Olcay Şahan (Dk. 67 Kerim Frei), Cenk Tosun

        ALANYASPOR: Haydar Yılmaz, Erhan Kartal, Suley, Badias, Berkan Emir, Candeias, Sackey (Dk. 46 Guerrier), Emre Akbaba, Deniz Vural, Aissati (Dk. 66 Taha Yalçıner), Ayite (Dk. 84 Sajad)

        GOLLER: Dk. 6 Oğuzhan Özyakup, Dk. 41 Olcay Şahan, Dk. 58 (penaltıdan) ve 78 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 90+4 Emre Akbaba (penaltıdan) (Alanyaspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 43 Badias (Alanyaspor), Dk. 59 Olcay Şahan (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un attığı şık golle öne geçti. Adriano'nun taç atışı sonrasında rakiplerini şık çalımlarla geçerek soldan ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup, kaleciden de sıyrılıp, topu filelere gönderdi: 1-0

        12. dakikada sağ çaprazda Olcay Şahan'la paslaşan Cenk Tosun'un sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        16. dakikada Marcelo ve Tolga Zengin'in yaptığı hata sonrası topu alan Aissati'nin soldan içeri girip verdiği pasta, Emre Akbaba kaleyi cepheden gören pozisyonda meşin yuvarlakla buluştu. Bu oyuncunun sert şutunda top üstten dışarı gitti.

        41. dakikada Beşiktaş, aradaki farkı 2'ye çıkardı. Cenk Tosun'un ceza yayı üzerindeki pasına hareketlenen Olcay Şahan, yerden plase vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0

        Siyah-beyazlılar karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına hareketlenen Candeias'ın şutunda top yandan dışarı çıktı.

        57. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde Hutchinson'la topa yükselen Deniz Vural'ın elle müdahalesi sonrası hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 58. dakikada penaltı atışını kullanan Cenk Tosun, kaleciyi terse yatırarak topu ağlara gönderdi: 3-0

        68. dakikada Hutchinson'ın uzun pasında ceza alanı içinde sağda topla buluşan Kerim Frei meşin yuvarlağı bekletmeden Cenk Tosun'un önüne bıraktı. Cenk'in şutunda top farklı şekilde üstten auta gitti.

        78. dakikada Beşiktaş farkı dörde çıkardı. Tolgay Arslan'ın pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Cenk Tosun'un yerden sert şutunda top ağlara gitti ve Beşiktaş skoru 4-0 yaptı.

        79. dakikada ceza alanı önünden Candeias sert şutunda Tolga Zengin topu kornere çeldi.

        82. dakikada Emre Akbaba'nın uzaktan şutunda Tolga Zengin topu önledi.

        90+2. dakikada soldan gelişen Alanyaspor atağında kaleci Tolga Zengin'in müdahale ettiği topa Candeias hamle yaptı. Necip Uysal topu uzaklaştırmak isterken, Beşiktaşlı futbolcunun ceza sahası içindeki hamlesini tehlikeli olarak yorumlayan hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. 90+4. dakikada topun başına geçen Emre Akbaba, sert bir şutla topu filelere göndererek skoru 4-1 yaptı.

        Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu belirledi. Beşiktaş, Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Alanyaspor'u 4-1 yendi.

        CANLI SKORLAR HTSPOR İDDAA'DA!

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, yeni sezonu sahasındaki Alanyaspor maçıyla açtı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Alanyaspor karşısında Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile oynanan karşılaşmaya göre iki değişiklik yaptı.

        Galatasaray mücadelesinde Marcelo ile savunmanın göbeğinde forma giyen Necip Uysal, ilk lig maçında yedek soyundu. Kupa karşılaşmasında sol bekte şans bulan Dusko Tosic, Alanyaspor karşısında Marcelo'nun yanında görev yaptı. Güneş, Tosic'ten boşalan sol bekte ise yeni transferlerden Adriano Correia'yı görevlendirdi.

        Adriano, böylece siyah-beyazlı formayla lig maçının yanı sıra, Vodafone Arena'daki ilk resmi karşılaşmaya çıkmanın heyecanını yaşadı. Kupa maçında ilk 11'de görev alan Kerim Frei'in Alanyaspor maçında yedekler arasında yer aldığı Beşiktaş'ta bu oyuncunun yerine orta sahanın sağında Ricardo Quaresma şans buldu. Siyah-beyazlılarda kalede Tolga Zengin yine sahaya çıkarken, Andreas Beck de savunmanın sağında forma giydi.

        BU KEZ TOLGAY ÖNDE

        Jose Sosa'nın takımdan ayrılmasının ardından forvet arkası pozisyonunda arayışlara giren Güneş, Alanyaspor karşısında Tolgay Arslan'ın Cenk Tosun'a destek verecek şekilde görevlendirdi. Hazırlık maçlarında ve Galatasaray karşısında orta sahanın önünde forma giyen Oğuzhan Özyakup ise geçen sezon olduğu gibi Atiba Hutchinson ile birlikte savunmanın önünde şans buldu. Olcay Şahan, sağda oynarken, Cenk Tosun da forvette görev aldı.

        GÖKHAN GÖNÜL YEDEK

        Beşiktaş'ın bu sezonki önemli transferlerinden Gökhan Gönül, Alanyaspor maçında yedek olarak maça başladı. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçının kadrosunda yer almayan tecrübeli futbolcunun yanı sıra, yeni transferlerden Fabricio Agosto Ramirez de yedekler arasında yer aldı. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalan Luiz Rhodolfo, geçen sezonun devre arasında transfer edilip İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralanan Aras Özbiliz, son sezonlarda başka takımlarda aynı şekilde oynayan Ömer Şişmanoğlu da Vodafone Arena'daki ilk heyecanlarını yaşamak için yedek kulübesinde beklediler. Siyah-beyazlılarda Veli Kavlak ile kaleciler Denys Boyko ve Utku Yuvakuran kadroda kendilerine yer bulamadı.

        8 SEZON SONRA DOLMABAHÇE'DE

        Beşiktaş, Alanyaspor maçıyla 8 sezon sonra lig başlangıcını Dolmabahçe'de gerçekleştirdi. Dolmabahçe'de sezon açılışını son olarak 2007-2008'de Manisaspor maçıyla yapan Beşiktaş, geride kalan 8 sezonda farklı statlarda ligin ilk maçlarını oynadı. 2007-2008'in ardından üst üste 5 sezon lige deplasman maçlarıyla başlayıp, 2. hafta taraftarlarının önüne çıkan siyah-beyazlı ekip, son 3 sezonda ise stadının yapımı nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk iç saha maçlarını oynadı.

        KONYA'DAKİ KOREOGRAFİ DOLMABAHÇE'DE

        Maça büyük ilgi gösteren Beşiktaşlı taraftarlar, Alanyaspor mücadelesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Turkcell Süper Kupa maçındaki hazırladıkları koreografiyle bir kez daha tepki gösterdi. Siyah-beyazlılar, Galatasaray maçında olduğu gibi ağzında Türk bayrağı olan kartal resmi ile "Bu Vatan Şerefimiz, Demokrasi Hakkımız" yazısının bulunduğu dev pankartı açtı. İki takım oyuncuları, diğer lig karşılaşmalarında olduğu gibi sahaya, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankartla geldi.

        ALANYASPOR, İLK SÜPER LİG MAÇINA ÇIKTI

        Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'a konuk olan Alanyaspor, 68 yıllık tarihindeki ilk Süper Lig maçına çıktı. 1948 yılında kurulan turuncu-yeşilli ekip, 1. Lig'de 2015-2016 sezonu play-off'larında şampiyonluğa ulaşarak adını Süper Lig'e yazdırmıştı. Siyah-beyazlı taraftarlar, şampiyon takımlarının sezonun ilk maçına ilgi gösterdi. Tribünlerde yer yer boşluklar olsa da 35 bine yakın taraftar, takımlarını destekledi. Alanyasporlu az sayıdaki taraftar da Süper Lig'deki ilk maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

        VODAFONE ARENA'DA 4'TE 4

        Stadının yapımı nedeniyle uzun süre Dolmabahçe'den ayrı kalan Beşiktaş, Vodafone Arena'nın hizmete girmesinin ardından 4. resmi karşılaşmasını yaptı. Geçen sezon Süper Lig'de 3 karşılaşmada rakiplerini bu statta konuk eden siyah-beyazlı ekip, Alanyaspor'u mağlup ederek üst üste 4. galibiyetine imza attı. Vodafone Arena'nın açılış maçında Bursaspor'u 3-2 yenen Beşiktaş, ardından Kayserispor'u 4-0, Osmanlıspor'u 3-1 mağlup etti.

        YENİ STADINDA GOL ORTALAMASI 3,5

        Beşiktaş, Vodafone Arena'daki gollü galibiyetlerini sürdürdü. Geçen sezon Bursaspor'u 3-2, Kayserispor'u 4-0 ve Osmanlıspor'u 3-1 yenen siyah-beyazlı takım, Alanyaspor'a bu statta 4-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş, Vodafone Arena'daki 4 maçta 3,5 gol ortalamasıyla oynadı.

        OĞUZHAN'DAN ARENA'DA EN ERKEN GOL

        Beşiktaş'ın 6. dakikada ilk golünü atan Oğuzhan Özyakup, Vodafone Arena'daki en erken gole imza koydu. Siyah-beyazlı ekibin, 4 maç yaptığı statta en erken golünü geçen sezon Kayserispor ile oynanan mücadelede Mario Gomez, 10. dakikada kaydetmişti. Oğuzhan, Alanyaspor filelerini havalandırarak siyah-beyazlı formayla da ligde 20. gol sevincini yaşadı. Beşiktaş'ı 2-0 öne geçiren ve 67. dakikada yerini Kerim Frei'ye bırakan ve Vodafone Arena'daki ilk gol sevincini yaşayan Olcay Şahan, Süper Lig'de 33. kez rakip fileleri havalandırdı.

        CENK TOSUN'DAN İLK HAFTA GOLLERİNE DEVAM

        Siyah-beyazlılarda 58. dakikada penaltı atışından attığı golle farkı 3'e çıkaran ve 78. dakikada bir kez daha fileleri havalandıran Cenk Tosun, Beşiktaş'taki 3. sezonunda da ilk haftada golle buluşmayı bildi. Beşiktaş'a 2014-2015'te transfer olan Cenk, siyah-beyazlı ekibin ilk haftada deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 1-0 kazandığı maçın golünü atmıştı. Siyah-beyazlı takım, geçen sezon da Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkarken, Cenk, 3 gole imza attı. Bu sezonun ilk haftasında Alanyaspor maçında 2 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı futbolcu, böylece sezon başındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

        ADRIANO SAKATLANDI

        Beşiktaş'ın Barcelona'dan transfer ettiği Adriano Correia, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçta sakatlandı. Tecrübeli oyuncu, 27. dakikada ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol pozisyonunda yaşadığı sakatlık sonrası 29. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı. Necip, savunmanın göbeğinde görev alırken, Dusko Tosic, sol kanada geçti.

        GÜNEŞ'E TEZAHÜRAT

        Beşiktaş'ın Alanyaspor karşısında farkı açmasıyla siyah-beyazlı taraftarlar, galibiyet sevincini coşkulu bir şekilde yaşadı. Taraftarlar, maçın son anlarında teknik direktör Şenol Güneş lehine tezahüratta bulunarak, tecrübeli teknik adama destek verdi.

        ARAS İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

        Maçın 83. dakikasında Ricardo Quaresma'nın yerine oyuna dahil olan Aras Özbiliz, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıktı. Beşiktaş'ın Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile yaptığı maçta yedekler arasında yer alan Aras, bu mücadelede forma şansı bulamamıştı.

        ALANYASPOR KÖTÜ BAŞLADI

        Sezonun ilk haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 4-1 yenilen Alanyaspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig'e kötü bir başlangıç yaptı. Alanyaspor, ilk haftada aldığı sonuçla lige mağlubiyetle başladı. Beşiktaş'a 4-1 mağlup olan Alanyaspor'un Süper Lig'deki ilk golünü ise uzatma dakikalarında Emre Akbaba, penaltı atışından kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ