Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Osmanlıspor: 2 - Midtjylland: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... OSMANLISPOR - MIDTJYLLAND MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Osmanlıspor, play-off turu ilk maçında deplasmanda 1-0 yendiği Midtjylland'ı sahasında ağırladı.

        Maç boyunca rakibinden üstün bir futbol sergileyen Osmanlı'ya tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısını gecenin adamı Tiago Pinto getirdi.

        20'de Umar'ın kaleciden dönen topunu şık bir vuruşla tamamlayan Portekizli oyuncu, 50. dakikada ise mükemmel bir frikik golüyle takımına galibiyeti ve grupları getiren isim oldu.

        OSMANLISPOR: 2 - MIDTJYLLAND: 0

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Yenhen Aranovskiy, Oleksandr Voytyuk, Serhiy Bekker (Ukrayna)

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Koray Altınay (Dk. 81 Muhammed Bayır), Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Musa Çağıran, Lawal, Umar, Ndiaye, Delarge (Dk. 74 Erdal Kılıçaslan), Webo (Dk. 65 Diabate)

        MIDTHYLLAND: Dahlin, Nissen, Hansen, Bangaard, Novak (Dk. 62 Stein Poulsen), Halsti, Romer, Olsson, Bendix Poulsen (Dk. 55 Pusic), Hassan, Kadlec (Dk. 72 Van Der Vaart)

        GOLLER: Dk. 20 ve 50 Pinto (Osmanlıspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 54 Prochazka, Dk. 73 Koray Altınay (Osmanlıspor), Dk. 63 Kadlec, Dk. 76 Pusic (Midtylland)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada orta sahadan aldığı topla aut çizgisine kadar inen Ndiaye'nin ortasında ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Umar, kötü bir vuruş yapınca takımını öne geçirme şansını kullanamadı.

        4. dakikada Danimarka temsilcisi tehlikeli geldi. Hassan'ın sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Romer'in şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        17. dakikada rakiplerinden sıyrılan Ndiaye'nin ceza alanı ön çizgisinden yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti.

        20. dakikada Osmanlıspor öne geçti. Delarge'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta kaleci Dahlin'in tokatladığı top Pinto'nun önünde kaldı. Bu futbolcu, sol çaprazdan bekletmeden yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

        26. dakikada Poulsen'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, topu önünde bulan Nissen'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Osmanlıspor, farkı ikiye çıkardı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Pinto, yaklaşık 35 metreden yaptığı güzel vuruşla, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

        52. dakikada Ndiaye'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Webo'nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        54. dakikada Osmanlıspor bir pozisyondan daha yararlanamadı. Ndiaye'nin pasında ceza alanında uygun durumda topla buluşan Webo'nun vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Dahlin önledi.

        68. dakikada Stein Poulsen'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta Pusic'in kafayla yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti.

        69. dakikada Osmanlıspor çok önemli bir pozisyonu daha kullanamadı. Musa Çağıran'ın savunmanın arkasına attığı topu göğsüyle yumuşatan Umar'ın müsait durumda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        90+1. dakikada Nissen'in pasıyla ceza alanına giren Olson'un vuruşunda, kaleci Karcemarskas gole izin vermedi.

        KARMA BAYRAKLA KUTLAMA

        Bu arada, maçın sona ermesiyle büyük sevinç yaşayan Osmanlısporlu futbolcular, takımda forma giyen tüm oyuncuların ülke bayraklarından oluşan karma bir bayrakla kutlama yaptı.

        * Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Avrupa kupalarında çıktığı 18 maçta mağlubiyet almadı. (14G, 4B)

        * Gol yemeden beş maçlık galibiyet serisiyle gruplara çıkan Osmanlıspor, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde yer alacak.

        MAÇTAN NOTLAR

        Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşındaki Midtjylland karşısına ilk maça göre takımını 3 farklı oyuncuyla sahaya çıkardı.

        İlk maçta ülkesinin milli takımında olduğu için forma giyemeyen Umar, rövanşta kendisine ilk 11'de şans buldu. Akçay, Mehmet Güven'in yerine Musa Çağıran'a şans verirken, Erdal Kılıçaslan'ın yerine de Umar'ı oynattı. Hafif sakatlığı bulunan ve teknik ekip tarafından tedbir amaçlı kadroya alınmayan Vrsajevic'in yerine ise Koray Altınay forma giydi.

        Konuk takım Midtjylland ise ilk maça göre bir farklı oyuncuyla mücadele etti. Danimarka ekibinin teknik direktörü Jess Throup, Onuachu'nun yerine Romer'e forma verdi.

        VAN DER VAART YEDEK KULÜBEDE

        Danimarka ekibinin yeni transfer ettiği Hollandalı futbolcu Van der Vaart, yedek kulübesinde yer aldı. İlk maçta forma giymeyen ve karşılaşmayı tribünden izleyen Hollandalı futbolcu, rövanş karşılaşmasında 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu.

        MİLLİ SPORCULAR MAÇI İZLEDİ

        Osmanlıspor ile Midtylland arasındaki müsabakayı farklı branşların milli sporcuları da seyretti. Rio de Janeiro'da yapılan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandıran milli güreşçi Taha Akgül ve gümüş madalya alan Rıza Kayaalp ile milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da karşılaşmayı tribünden takip etti. Milli sporcular, karşılaşma öncesinde tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı. Taraftarlar da milli sporculara "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratıyla karşılık verdi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ