Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Dick Advocaat'ın prensi Jeremain Lens! - Fenerbahçe Haberleri

        UEFA’nın getirdiği mali kısıtlamalar nedeniyle geçen sezona oranla daha sakin bir transfer dönemi geçiren F.Bahçe’nin son takviyesi Jeremain Lens, dün gece yarısı İstanbul’a geldi.

        Peki teknik direktör Dick Advocaat’ın Sarı-Lacivertli yönetimden ilk talebi olan 28 yaşındaki oyuncu, nasıl bir kimliğe sahip, özellikleri neler ve Hollandalı teknik adamla arasında nasıl bir bağ var?

        İşte F.Bahçe’nin yeni transferi Jeremain Lens ve özellikleri:

        3 KEZ TRANSFER YAPTI, 25 MİLYON EURO ÖDETTİ!

        24 Kasım 1987 doğumlu Lens, kariyerine AZ Alkmaar alt yapısında başladı. 2007-08’de NEC Nijmegen’e kiralanan Hollandalı o sezon patlama yaptı. 34 maçta 13 gol atan Lens, sonraki iki sene AZ formasıyla önce lig ve kupa şampiyonluğu yaşadı. 3.5 milyon Euro bedelle gittiği PSV’den 9 milyon Euro’ya Dinamo Kiev’e, oradan da 12 milyon Euro karşılığında Sunderland’e transfer olan Lens’in bonserivisine şu ana kadar 25 milyon Euro ödendi.

        ONA UYGUN SİSTEM: 4-3-3

        1.78’lik Jeremain Lens, güçlü fiziğine rağmen oldukça atletik ve hızlı... Attığı deparlarla rakiplerine üstünlük sağlayan Hollandalı oyuncu, son vuruşlarda çok iyi olmasa da skorer bir kimliğe sahip... Asıl mevkisi sol forvet olan yıldız oyuncu, 4-3- 3’ün ileri ucundaki her bölgede rahatlıkla görev alabiliyor. İhtiyaç olması halinde 4-4-2 sisteminde iki forvetten biri olabilen Lens, özellikle zorlu Anadolu deplasmanlarında kontrataklarla büyük koz olabilir.

        DICK ADVOCAAT’A ÇOK ŞEY BORÇLU!

        Jeremain Lens kariyerinin en parlak iki dönemini Advocaat yönetiminde geçirdi. 2009-10’da AZ Alkmaar forması giyerken Hollandalı hocanın öğrencisi olan Lens, o sezon 40 maçta 16 gol atmış, 9 asist yapmıştı. 2012-13’te bu kez PSV’de yine Advocaat’ın ekibinde kariyer patlaması yapan Lens, 40 maçtaki 19 gol 12 asistlik performansıyla 9 milyon Euro bedelle Kiev’e gitmişti. Vatandaşını Sunderland’e transfer ettiren Advocaat, 8 maçlık Premier Lig kariyerinde şans verdiği Lens, 8 karşılaşmada 2 gol, 2 asist yapmıştı.

        KADIKÖY'DE BİZİ ÜZMÜŞTÜ!

        Takvim yaparakları 15 Ekim 2013’ü gösterdiğinde Jeremain Lens, şimdiki adıyla Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ne ayak basmıştı. Lens, A Milli Takımımız’ın 2014 Dünya Elemeleri’nde Hollanda’ya 2-0 yenildiğimiz ve Brezilya’ya biletini kaçırdığımız maçta 11’de görev almıştı. Hollandalı yıldız, Van Persie ve Sneijder’ın da oynadığı karşılaşmada şu anki birçok takım arkadaşına karşı mücadele etmişti.

        HABERTÜRK SPOR / Erdem AKBAŞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ