Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Jeremain Lens resmen Fenerbahçe'de | Jeremain Lens kimdir? - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, dün İstanbul'a gelen Jeremain Lens'in transferini duyurdu. Sarı-lacivertlilerin sosyal medya hesabından "Hoş geldin" mesajı yayınladı.

        Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        "Kulübümüz, geçtiğimiz yıl Sunderland’da forma giyen Jeremain Lens ve kulübüyle yapılan görüşmeler sonucunda, futbolcunun kendisi ve kulübüyle 1 yıllığına kiralık olarak anlaşmaya varmıştır.

        1987 doğumlu Hollandalı futbolcu, yeni sezonda sarı lacivertli forma ile mücadele edecek.

        Futbolcumuzun imza töreniyle ilgili detaylar daha sonra duyurulacaktır.

        Jeremain Lens’e Fenerbahçe’ye hoşgeldin diyor, “Çubuklu” ile birlikte nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.

        FENERBAHÇE FUTBOL AŞ."

        FORMAYLA POZ VERDİ

        SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

        Fenerbahçe'nin kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı oyuncu Jeremain Lens sağlık kontrolünden geçti. Ulus’taki Liv Hospital’da gerçekleştirilen sağlık kontrollerinde Jeremain Marciano Lens efor ve solunum, KBB, göz ve MR muayenelerinden geçti.

        İLK SÖZLERİ

        Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat ile görüştüğünü aktaran Lens, "Kulüple ilgili olumlu şeyler söyledi. Hollanda'da birçok arkadaşımla görüştüm. Fenerbahçe'nin, Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu biliyordum. Buraya geldiğim için mutluyum. Umarım her şey iyi gider ve Fenerbahçe'nin bir parçası olurum" ifadelerini kullandı.

        ONA UYGUN SİSTEM: 4-3-3

        1.78’lik Jeremain Lens, güçlü fiziğine rağmen oldukça atletik ve hızlı... Attığı deparlarla rakiplerine üstünlük sağlayan Hollandalı oyuncu, son vuruşlarda çok iyi olmasa da skorer bir kimliğe sahip... Asıl mevkisi sol forvet olan yıldız oyuncu, 4-3- 3’ün ileri ucundaki her bölgede rahatlıkla görev alabiliyor. İhtiyaç olması halinde 4-4-2 sisteminde iki forvetten biri olabilen Lens, özellikle zorlu Anadolu deplasmanlarında kontrataklarla büyük koz olabilir.

        DICK ADVOCAAT’A ÇOK ŞEY BORÇLU!

        Jeremain Lens kariyerinin en parlak iki dönemini Advocaat yönetiminde geçirdi. 2009-10’da AZ Alkmaar forması giyerken Hollandalı hocanın öğrencisi olan Lens, o sezon 40 maçta 16 gol atmış, 9 asist yapmıştı. 2012-13’te bu kez PSV’de yine Advocaat’ın ekibinde kariyer patlaması yapan Lens, 40 maçtaki 19 gol 12 asistlik performansıyla 9 milyon Euro bedelle Kiev’e gitmişti. Vatandaşını Sunderland’e transfer ettiren Advocaat, 8 maçlık Premier Lig kariyerinde şans verdiği Lens, 8 karşılaşmada 2 gol, 2 asist yapmıştı.

        JEREMAİN LENS KİMDİR?

        24 Kasım 1987 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen Jeremain Marciano Lens, futbol hayatına çocuk yaşlarda SV de Bijlmer, VVA Spartaan, Ajax Amsterdam, FC Omniworld takımlarında başlamıştır. Bu takımlarda sergilediği potansiyelinin ardından, ilk olarak AZ Alkmaar U19 takımına transfer olan Lens, burada da kendisini kanıtlayarak AZ Alkmaar As takımına kadar yükselmiştir.

        Maç deneyimi kazanması için kulüp yönetimi tarafından NEC Nijmegen'e kiralık olarak gönderilen Lens, 1 yıl sonra AZ Alkmaar'a geri dönmüş ve gösterdiği performans ile aynı ligin önemli takımlarından PSV Eindhoven'a transfer olmuştur. PSV formasıyla 3 yıl boyunca çıktığı 96 maçta 34 kez ağları havalandıran Hollandalı futbolcu, 2013 yılında Dinamo Kiev'e transfer olmuş ve 2 yıl burada forma giymiştir. 2015 yılında İngiltere takımlarından Sunderland'in dikkatini çekmiş ve burada forma giymeye başlamıştır.

        Jermain Lens, 2016-17 sezonunda Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ