Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Adanaspor Jurcic'e göre Hırvatistan avantajlı - Futbol Haberleri

        Jurcic, bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıya Türkçe "Merhaba" diyerek başlayan Hırvat teknik adam, "Umarım hem beraber bir ekip olarak büyük başarılar elde edeceğiz" dedi.

        Jurcic, zengin bir kültürü olan kulübe geldiğinin farkında olduğunu belirterek, "En önemlisi büyük hedefler olması. Kulüp seçersen en önemli kriterim budur. Benim hedeflerim de kulüp gibi büyük. Biliyorum ki hem kulübün hem benim hedeflerimiz ortak noktada buluşacak ve büyük hedefler elde edeceğiz. Bu mücadelede çok iyi sonuçlar elde edeceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

        Taraftarlardan da büyük destek beklediğine kaydeden Hırvat teknik adam, turuncu-beyazlı taraftarların kulübüne çok bağlı olduğunu bildiğini ifade etti.

        "ANTRENÖR İÇİN HER ZAMAN OYUNCU LAZIMDIR"

        Krunoslav Jurcic, yüksek seviyede oynamış bir futbolcu olduğuna dikkat çekerek, "Futbolculuk kariyerimde başarılarım hırsım ile elde ettiğim şeyler. Bana göre hırslı olmaktan başka bir başarı yolu yok aslında. O yüzden kendi oyuncularımdan da aynı şeyi bekliyorum. Kendimden her şeyi veriyorum, oyunculardan da aynısını isteyeceğim. Çünkü sahada ancak bu şekilde başarılı olabilirler" ifadelerini kullandı.

        Adanaspor'u en yüksek seviyeye getirmek istediğinin altını çizen deneyimli hoca, "Benim amacım takımı bir an önce dengeli hale getirmek. Ekip dengeli hale geldikten sonra önümüze daha iyi bakacağız. Beni bu takıma çeken en büyük etkenlerden birisi Kasımpaşa maçını izlemem oldu. Maçın özetini de izledim daha sonra. Adanaspor'un büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum. Benim eski bir antrenörüm vardı. O 'bütün oyuncuları satın alsanız bile daha iki oyuncuya ihtiyacınız var' derdi. Yani antrenör için her zaman oyuncu lazımdır. Ben Adanaspor'u sadece ligde bırakmaya gelmedim, olabildiğince puanlar kazanmaya geldim. Bu puanların bizi nereye götüreceğini hep birlikte göreceğiz. Adanaspor ile iyi futbol oynamak istiyorum. İyi futbol oynarsak puanlarda gelecektir. Elinde olan malzemelerden bir oyun felsefesi oluşturacağım" şeklinde konuştu.

        Jurcic, hedeflerinin sınırı olmadığını vurgulayarak, "Şu an için en önemli şey takımın dengesini sağlamak. Takımda 11 yeni transfer var. Onları hem kulübü hem de benim oyun anlayışıma adapte etmek lazım. Bunları hallettikten sonra sadece ileri doğru gideceğiz. Basamak basamak ilerlemek daha sağlıklı" dedi.

        "BU TİP MAÇLARDA SONUCUN NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ"

        Krunoslav Jurcic, Türkiye'nin 5 Eylül'de Hırvatistan ile oynayacağı maç ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

        "Keyif bir maç olacak. Bu elemelerin ilk maçı. Bu tip maçlarda sonucun ne olacağı belli olmaz. Hırvatistan şu anda daha avantaja sahip görünüyor. Çünkü Avrupa Şampiyonası kadrolarını korudular. Birbiri ile oynamaya alışmış bir takıma sahip. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye kadrosunu oldukça değiştirdi. Bu bilemeyeceğimiz bir durumla karşı karşıya bırakıyor bizi. Hırvatistan'da seyircisiz oynamanın da bir etkisi olacağını düşünüyorum açıkçası. Şunu da söylemeliyim ki futbol seyircisiz hiçbir şey."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ