Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim: "İki tane problemimiz var..." - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda karşılaşacağımız Hırvatistan maçı öncesi basının karşısına geçti. Terim, ilk olarak Hırvat basınından gelen soru üzerine Arda Turan ve Hırvatistan maçıyla ilgili değerlendirmede bulundu:

        "Arda Turan yok, benim kadro tercihim bu yönde. 2 ay gibi bir süreçten sonra tekrar Hırvatistan ile karşılaşacağız. Hırvatistan'ın seyircisiz olması önemli tabiki ancak Hırvat takımını tekrar tekrar anlatmaya gerek yok, çok önemli oyuncuları var. Gönül isterdi ki daha hafif bir takımla başlayalım ama Hırvatistan ile gruba başlıyoruz. İki tane problemimiz var; bir tanesi maalesef fizik olarak sezon başını iyi geçememiş futbolcularımız, diğeri de çok süre almayan, çok fazla oynamayan oyuncularımızın olması...

        "MAĞLUBİYETTEN KORKMADAN OYNAYACAĞIZ"

        Bu sadece soruya cevap, sebep ya da bahane değil. İyi başlayacağımızı düşünüyorum. Hayatım boyunca oyuncularıma korkmadan oynamalarını söyledim. Mağlubiyetten korkmadan oynayacağız. Ümidimiz bitmediği sürece sonuna kadar gidebiliriz. Bu yüzden futbolcularımın mağlup olma endişesi taşımasını istemiyorum.

        "CİDDİ VE SERT BİR GRUPTAYIZ"

        Bir diğer konu; güçlü rakiplerle eşleştik. Ciddi ve sert bir gruptayız. İzlanda'ya yenildiğimiz zaman tepki görmüştük. Allah'tan İzlanda Avrupa Şampiyonası'na katıldı da bize hak verildi. Hazır ikili ilişkilerimiz iyiye giderken, onları hazırlık maçında ağırlamışken de Rusya'ya gidersek çok mutlu oluruz. Hırvatistan'ın gücünü, kalitesini göze alarak hakkını vermeliyiz ama sahanın içerisinde çok iyi mücadele edeceğimizden de herkes emin olabilir. "

        LEVENT NAZİFOĞLU AÇIKLAMASI

        Terim, bir basın mensubunun Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu'nun Selçuk İnan ve Hakan Balta'nın kendisine A Milli Takım'a çağrılmamasına çokta üzülmediğini belirtmesi üzerine şunları söyledi:

        "Hırvatistan ile önemli bir turnuvaya başlıyoruz. Kimin ne dediği şu an için hiç önemli değil. Uzaktayım ben, Levent Nazifoğlu kötü niyetle bir şey söylememiştir. Açıkçası haberim yoktu şimdi oldu. Döndüğümüzde bakarız bu konulara..."

        "TEK SIKINTIM FİZİKSEL YETERSİZLİK"

        Hırvatistan maçındaki stratejiyle ilgili de konuşan Terim, "Oyun için kafamızda bir plan var. Çok uzun zamandır sahip olduğumuz bir oyun anlayışımız var, birçok oyuncumuz da buna yatkın. Ufak tefek değişiklikler yapabiliriz ama genel manada felsefemiz de bir değişiklik olmayacak. İyi oynamayı bekliyoruz. Taktiksel olarak hazırız benim sadece çekincem fiziksel... Maalesef bu ülkemizin ciddi problemlerinden bir tanesi bu. Sezon başını iyi geçirmeyen arkadaşlarımız var. 1 haftada üzerine koyamayacağımıza göre tek sıkıntım burada..." ifadelerini kullandı.

        "BERABERLİK FENA BİR SONUÇ OLMAZ"

        Terim, beraberliğin kötü bir sonuç olmayacağını belirterek, "Benim futbol felsesem her zaman, 'kazanamıyorsan kaybetme' üzerinedir. Hırvatistan'a mağlup olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Oyuncularımıza bu rahatlığı aşıladık. Dünya Kupası'na gitmenin önemli bir şey olduğunu bir kenara koyup, bunu kabul etmek lazım. Biraz gülelim, neşelenelim biraz. Üzümü yiyelim, bağcıyı dövmeyelim. Mağlup olursa da, bu takımın yanında olalım. Tenkit edelim, eleştirelim, bunlarda sorun yok. Dünya Kupası'nda bulunmak çok önemli. Hırvatistan turnuvada bizden 1 maç fazla oynadı sadece. Dünya Kupası'na gittiğimizde Asya ve Afrika'dan takımlar grubumuzda yer alabilir. Ümit ederim, forvet oyuncularım iyi oynayacak. tecrübeleri fazla yok ama onlardan iyi şeyler bekliyorum." diye konuştu.

        "GALATASARAY ESKİ KULÜBÜM DEĞİL"

        Terim, bir basın mensubu 'eski kulübünüz Galatasaray doğum gününüzü kutladı' deyince araya girerek, "Galatasaray eski kulübünüz' diye bahsettiniz ama, kulübünüz demek lazım. Dursun Özbek'in şahsında Galatasaraylılar'a teşekkür ediyorum" dedi.

        ŞENER ÖZBAYRAKLI: "HER ZAMAN ZOR RAKİP OLMUŞUZDUR"

        Basın toplantısına katılan A milli futbolcu Şener Özbayraklı ise şunları söyledi:

        "Yeni bir turnuva için başlangıç yapacağız. Önümüzde uzun bir yol var, inşallah bu serüvene ilk biz ulaşırız. Hırvatistan iyi bir takım ama Türkiye bütün ülkelere karşı zor bir rakip olmuştur. Üstesinden geleceğimize inanıyorum. Avrupa Şampiyonası benim için büyük bir başarıydı. Şimdi Dünya Kupası var o da büyük tecrübe olacak benim için. Oraya gitmek için büyük mücadele vereceğiz. İnşallah çocuklarımıza anlatabileceğimiz bir anı olur bizim için. Dünya Kupası'na katılmak için elimizden geleni yapacağız.

        Genç ve dinamik bir takım var, Rusya maçında da gördük. Ülkemizin bize verdiği destek çok farklı. Avrupa Şampiyonası'ndaki Hırvatistan maçındas şartlar farklıydı. Ama o maçtan oynayan kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Üzerimizde Ay-Yıldız forma var, bunun bilincindeyiz. Elimizden gelen mücadeleyi sergileyeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ