Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'da galibiyet arayacak - Futbol Haberleri

        Türkiye, yenilenen ve gençleşen kadrosuyla 2018 Dünya Kupası elemelerine bu gece Hırvatistan’la deplasmanda yapacağı maçla başlayacak...

        Başkent Zagreb’deki Maksimir Stadı’nda TSİ 21.45’te start alacak ve Hırvatistan’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maçı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Grupta aynı saatte Ukrayna-İzlanda ve Finlandiya-Kosova maçları da oynanacak.

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, flaş bir kararla Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta gibi onlarca kez milli formayı giymiş tecrübeli isimler yerine, aday kadroya Çağlar Söyüncü (Freiburg), Ahmet Oğuz (G.Birliği), Kaan Ayhan (Schalke), Tolga Ciğerci (G.Saray), Okay Yokuşlu (Trabzon) ve Enes Ünal (Twente) gibi genç futbolcuları çağırmıştı.

        TAM 3 YAŞ GENÇLEŞTİK

        Başta prim tartışmaları olmak üzere, kötü bir futbol sergileyip ilk turda veda ettiğimiz EURO 2016’nın ardından biraz da beklenen bu operasyonun ardından, A Milli Takım’ın yaş ortalaması tam 3 yaş düştü. Fransa’daki ilk maçımız olan Hırvatistan’a karşı ilk 11’in yaş ortalaması 27.4 olurken, ‘İmparator’un bu gece büyük ihtimalle sahaya süreceği 11’in yaş ortalaması ise, Avrupa ve Türkiye’de standardın altında bir rakam kabul edilen 24.3 olacak.

        "YOLUMUZ UZUN"

        A Milli Takım’ın başarılı sağ beki Şener Özbayraklı, Dünya Kupası’na katılabileceklerini söyledi. Şener, “Önümüzde uzun bir yol var. Yolun sonuna en çabuk ulaşan taraf biz olmak istiyoruz. Türkiye tüm ülkeler için çok zor bir rakip olmuştur. Hırvatlar için de öyle olacak. Umarım bu gruptan çıkarız” dedi.

        GÖZLER EMRE MOR'DA

        Milli Takımımız’ın Hırvatistan karşısında en büyük kozu kuşkusuz Emre Mor olacak... Ay-Yıldızlı formayı giydiği her maçta dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Dortmundlu yıldız; müthiş sürati, çalım yeteneği ve ani deparları ile Fatih Terim’in en önemli silahı... Milli Takım fonmasını 5 kez terleten Emre Mor, Rusya ile oynanan son hazırlık maçında da tribünlerden en çok alkış alan isim olmuştu.

        NORMAL SÜREDE GALİBİYETİMİZ YOK

        A Milli Takımımız, Hırvatistan ile daha önce 7 kez karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, 7 maçta 4 beraberlik ve 3 yenilgi ile sahadan ayrıldı. Normal sürede yenemediğimiz Hırvatlar’ı, EURO 2008’de çeyrek finalde penaltılarla kupa dışına itmiştik. Son randevuda ise EURO 2016’da Modric’in golüyle 1-0 boyun eğmiştik. Tarih Şehir Maç tipi Skor 11 Haziran 1996 Nottingham EURO 96 0-1 12 Haziran 1997 Sendai Hazırlık 1-1 31 Mart 2004 Zagreb Hazırlık 2-2 20 Haziran 2008 Viyana EURO 2008 1-1 (3-1 pen.) 11 Kasım 2011 İstanbul EURO 2012 play-off 0-3 15 Kasım 2011 Zagreb EURO 2012 play-off 0-0 12 Haziran 2016 Paris EURO 2016 0-1

        TECRÜBELİ TOPAL, GOLCÜ ÇALHANOĞLU

        Milli Takım mevcut kadrosunda yer alan futbolcular arasında en tecrübeli isim olarak Mehmet Topal göze çarpıyor. A Milli formayı 63 kez terleten F.Bahçeli yıldız, aynı zamanda 30 yaş üzeri tek oyuncu. Kadroda bulunan en skorer isimse, Milli Takım adına 6 gol kaydeden Leverkusenli Hakan Çalhanoğlu oldu.

        Q7 KURBANI OLDULAR

        EURO 2016’da Türkiye’nin de yer aldığı D Grubu’nda bizi ve İspanya’yı yenip Çekler’le berabere kalan Hırvatistan, ikinci turda karşısında Portekiz’i bulmuştu. Hırvatistan, üstün bir futbol sergilediği ve birçok önemli pozisyon kaçıdığı maçta, 117. dakikada Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın golüne engel olamamış ve büyük beklentilerle katıldığı turnuvaya erken veda etmişti.

        EN ÇOK MİLLİ ARDA CİĞERCİ İLK KEZ

        İki maçın 11’lerinin A milli olma sayılarına göz atarsak; EURO 2016’daki Hırvatistan karşılaşmasında sahaya çıkan futbolcular, ortalama olarak 43.2 kez milli formayı terletti. Bu geceki muhtemel 11’imizde yer alan isimlerin A milli olma ortalaması ise sadece 17.5 görüldü. İlk 11’de görev yapması beklenen G.Saray’ın orta alandaki dinamosu Tolga Ciğerci, bu onuru ilk kez yaşayacak. Aktif futbol yaşantısını sürdüren futbolcular arasında en çok milli olan isim, 94 kez Ay-Yıldızlı formayı terleten Arda Turan..

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ