Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester United-Manchester City maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Ve beklenen gün geldi, tüm dünya gözünü Ada’ya çevirdi... Premier Lig’de şampiyonluğun en önemli iki favorisi Manchester United ve Manchester City, dev maçta bugün 14.30’da, 76 bin kişilik Old Trafford’da kozlarını paylaşacak.

        Ferguson sonrası yaşanan çöküşü bitirmek için teknik direktörlük görevine Jose Mourinho’yu getiren ManU, futbol tarihinin rekorunu kırarak 105 milyon Euro bonservisle Juventus’un Fransız yıldızı Paul Pogba ve dünyaca ünlü golcü Zlatan İbrahimovic’i kadrosuna katmıştı.

        Arap sermayesini arkasına aldıktan sonra Avrupa’nın en güçlü ekiplerinden biri haline gelen Manchester City ise takımı Pep Guardiola’ya emanet etmişti. Guardiola ile yaşadığı kavga sebebiyle Barcelona’dan olaylı bir şekilde ayrılan İbrahimovic’in performansı da büyük merak konusu...

        Manchester United-Manchester City maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

        Old Trafford Stadı’nda oynanacak Manchester United-Manchester City derbisi; 10 Eylül Cumartesi 14.30’da D-Smart 78. Kanal üzerinden naklen yayınlanacak.

        EL CLASİCO’YU SOLLADI

        İspanya’da çalıştıkları dönem girdikleri rekabetle Avrupa futboluna damga vuran Mou ve Pep, yaklaşık 4 yıl sonra yeniden rakip olacaklar. City’de cezalı Agüero’nun oynamayacağı ‘Manchester derbisi’, iki takımın muhtemel 11 değerleri baz alındığında futbol tarihinin en pahalı maçı olarak dikkat çekiyor.

        Mourinho’nun sahaya sürmesi beklenen 11’in değeri 350 milyon Pound (415 milyon Euro), City’nin ise 321 milyon Pound (380 milyon Euro) gözüküyor. Geçen sezon

        oynanan Real Madrid-Barcelona maçının ilk 11 değeri, (El-Clasico), 562 milyon Pound (665 milyon Euro) olarak hesaplanmıştı.

        PEP: 7 - MOU: 3

        Teknik direktör dünyasının ‘ezeli rakipleri’ Pep Guardiola ve Mourinho, El Clasico’larda 11 kez karşılaştı. Pep, Mou’ya karşı galibiyet sayılarında 5-2 üstünlük sağladı. İki teknik adamın toplamda 16 buluşmasında da Guardiola, rakibinin 7-3 önünde yer alıyor.

        GUARDIOLA'DAN MOURINHO'YA ZEYTİN DALI!

        Dev derbi öncesi City’nin hocası Pep Guardiola, şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. İspanyol teknik adam, aralarında büyük bir rekabet bulunan Jose Mourinho’yu çok beğendiğini belirterek, “Ona çok büyük saygı duyuyorum. Her zaman ondan çok şeyler öğrendim. Eğer maçtan sonra davet ederse birlikte şarap içebiliriz” dedi.

        Mourinho ise cezalı Agüero’nun yokluğunun kendileri için aslında zor bir tarafının da olduğunu dile getirerek, “Agüero’nun ne yaptığını biliyorduk. Yerine oynayacak çok sayıda isim var ve bunların yapacaklarını tahmin etmek zor” ifadelerini kullandı.

        MUHTEMEL 11'LER VE DEĞERLERİ

        MANCHESTER UNITED

        De Gea - 21.6 milyon Euro

        Valencia - 21.3 milyon Euro

        Bailly - 35.5 milyon Euro

        Blind - 16.3 milyon Euro

        Shaw - 33.1 milyon Euro

        Fellaini - 32.5 milyon Euro

        Pogba - 110.4 milyon Euro

        Mata - 43.9 milyon Euro

        Martial - 68.2 milyon Euro

        Rooney - 32 milyon Euro

        İbrahimovic - Bonservissiz

        TOPLAM: 414.8 MİLYON EURO

        MANCHESTER CITY

        Bravo - 20.2 milyon Euro

        Zabaleta - 7.6 milyon Euro

        Stones - 59.2 milyon Euro

        Otamendi - 39 milyon Euro

        Clichy - 8.2 milyon Euro

        De Bruyne - 64.5 milyon Euro

        Fernandinho - 35.3 milyon Euro

        Silva - 28.4 milyon Euro

        Sterling - 58 milyon Euro

        Sane - 43.8 milyon Euro

        Nolito - 16.3 milyon Euro

        TOPLAM: 380,5 MİLYON EURO

        KİMLERİ ALDILAR?

        MANCHESTER UNITED

        PAUL POGBA / JUVENTUS - 105 milyon Euro

        HENRIKH MKHITARYAN / BORUSSIA DORTMUND - 42 milyon Euro

        ERIC BAILLY / VILLARREAL - 38 milyon Euro

        ZLATAN IBRAHIMOVIC / PSG - Bonservissiz

        MANCHESTER CITY

        JOHN STONES / EVERTON - 55.6 milyon Euro

        LEROY SANE / SCHALKE 04 - 50 milyon Euro

        GABRIEL JESUS / PALMEIRAS - 32 milyon Euro

        İLKAY GÜNDOĞAN / BORUSSIA DORTMUND - 27 milyon Euro

        NOLITO / CELTA VIGO - 18 milyon Euro

        CLAUDIO BRAVO / BARCELONA - 18 milyon Euro

        GUARDIOLA, MOURINHO'YA KARŞI ÜSTÜN

        İki teknik adamın İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona takımlarını yönetirken yaşadığı 11 maçlık rekabette, Josep "Pep" Guardiola'nın Jose Mourinho'ya karşı üstünlüğü bulunuyor.

        Guardiola ile Mourinho 2010-12 yılları arasında, lig ve kupa maçlarında 11 kez karşı karşıya gelirken, İspanyol teknik adam bu maçların 5'inde sahadan galibiyetle ayrıldı. Tüm dünyanın yakından takip ettiği rekabette 4 maçta ise eşitlik bozulmadı.

        2010 yılının kasım ayında oynanan ilk "El Clasico" maçından Mourinho ve takımı sahada hezimet yaşadı. Katalan ekibin stadında oynanan mücadeleyi Xavi, Pedro, David Villa (2) ve Jeffren'in golleriyle Barcelona 5-0 kazandı.

        Guardiola karşısında ilk galibiyetini 2011 yılının nisan ayında Kral Kupası finalinde 1-0'lık skorla alan Mourinho, ikinci ve son galibiyetini de 2012 yılında nisan ayında oynanan lig maçında 2-1'lik skorla elde etti.

        İki teknik adam, kariyerleri boyunca farklı takımların başında toplam 16 kez karşılaştı. Bu maçların 7'sini Guardiola, 3'ünü Mourinho kazanırken, 6 mücadelede eşitlik bozulmadı.

        REKABETTE MANCHESTER UNITED ÖNDE

        Manchester United ile Manchester City arasında 1881 yılından bu yana oynanan derbi maçlarda United'ın rakibine karşı galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor.

        Geride kalan 135 yılda oynanan toplam 171 maçta Manchester United 71, Manchester City 49 galibiyet alırken, 51 maçta ise takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. Derbi maçlarda Manchester United'dan Ryan Giggs 36 maçla en fazla forma giyen futbolcu olma özelliğini taşırken, rakip kaleyi 11 kez havalandıran Rooney en golcü futbolcu unvanını taşıyor.

        Manchester City, 1926 ve 2011 yıllarında 6-1, 1955 yılında da 5-0, Manchester United da 1994 yılında elde ettiği 5-0'lık skorlarla rakibine karşı en farklı galibiyete uzandı.

        İki takım arasında geçen sezon oynanan derbi maçlardan ilki golsüz sona ererken, ikincisini Manchester United, deplasmanda 1-0 kazanmasını bildi.

        PSG, İBRAHİMOVİC'TE SIKINTI YAŞIYOR

        Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain (PSG) ile eski futbolcusu Zlatan Ibrahimovic arasında ekonomik sorun yaşanıyor.

        İsveç basınında yer alan haberlerde, geçen sezon sözleşmesinin sona ermesinin ardından İngiltere temsilcisi Manchester United'a transfer olan Ibrahimovic'in, PSG'den alacağı olduğu belirtildi.

        PSG'den yapılan açıklamada ise İsveçli̇ golcünün 4 sezon boyunca maaşının eksiksiz ödenmesi̇ne rağmen sözleşmesinin sona ermesinin ardından hak ettiği ekstra bir ödemenin yapılmadığı kaydedildi.

        Açıklamada, Ibrahimovic'in kulübe göndermesi gereken bir belgeyi henüz yollamaması nedeniyle söz konusu aksaklığın yaşandığı da ifade edildi. Tarafların, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek anlaşması bekleniyor.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ