Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Zorya Luhansk Fenerbahçe maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz üç haftayı puan kayıplarıyla kapatan Fenerbahçe, diriliş mücadelesini Avrupa Kupası'nda vermeye hazırlanıyor. A Grubunda mücadele eden Sarı Lacivertliler ilk mücadelesini Ukrayna ekibi Zorya Luhansk karşısında verecek. Peki Zorya Luhansk-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda izlenebilecek? İşte karşılaşma hakkında detaylı bilgiler...

        ZORYA LUHANSK-FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        UEFA Avrupa Ligi A Grubu müsabakasında Fenerbahçe ile Zorya Luhansk karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe-Zorya Luhansk maçı 15 Eylül Perşembe günü (bugün) saat 20.00'da başlayacak. Ukrayna Chornomorets Stadyumu'nda oynanacak maç, Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Bu karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. Yardımcılıklarını ise Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Artene ve Vasile Florin Marinescu üstlenecek.

        REKLAM

        MUHTEMEL 11'LER

        ZORYA LUHANSK: Oleksey Shevchenko, Artem Sukhotskiy, Artem Gordienko, Mykyta Kameyuka, Vyacheslev Chechev, Mikhail Sivakov, Ivan Petryka, Oleksandr Karavayev, Zeljko Ljubenovic, Dmytro Grechyshkin, Emmanuel Dennis

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van der Wiel, Simon Kjaer, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Salih Uçan, Mehmet Topal, Emenike (Van Persie), Moussa Sow, Miroslav Stoch

        SAKAT: Jose Fernandao (Fenerbahçe) CEZALILAR: Volkan Şen, Jeremain Lens (Fenerbahçe)

        *Fenerbahçe bugün Avrupa kupalarında 209. maçına çıkıyor. Kanarya şu ana kadar yaptığı 208 maçta 76 galibiyet, 90 mağlubiyet aldı.

        HEDEF UKRAYNA TAKIMLARINA KARŞI İLK ZAFER

        Fenerbahçe'nin rakibi Zorya, geçtiğimiz sezonu Ukrayna Ligi'nde 4. bitirdiği için bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katıldı. Bu sezon ligde 7 maça çıkan Ukrayna ekibi, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi sonucunda topladığı 14 puanla 3. sırada bulunuyor. Fener'in Ukrayna takımlarına şansı tutmuyor. Sarı-Lacivertliler, Ukrayna takımları ile bugüne kadar altı kez karşılaştı. Sarı-Lacivertliler, bu maçlarda rakiplerini mağlup edemezken, 3'er mağlubiyet ve beraberlik aldı. Fenerbahçe, 6 kez karşılaşıp yenemediği Ukrayna ekiplerine karşı ilk peşinde.

        REKLAM

        FENERBAHÇE'DE AVRUPA ROTASYONU

        Advocaat, Zorya karşısında sol bekte Hasan Ali’nin yerine İsmail’i oynatacak. Topal ve Kjaer de yeniden takıma giriyor. İleri üçlünün ise Emenike, Sow ve Stoch’tan oluşması bekleniyor.

        Sarı-Lacivertliler’in UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Zorya Luhansk karşısında sahaya çıkacağı 11 hemen hemen belirlenmiş durumda... Ligde umduğunu bulamayan Fenerbahçe’de teknik direktör Dick Advocaat’ın rotasyona gitmesi bekleniyor. Kadroda, cezalı olan Jeremain Lens ve Volkan Şen ile liste dışı kalan Fernandao ve Aatif Chahechouhe yer almıyor. Mehmet Topal ile Simon Kjaer’in ise ilk 11’deki yerlerini alması bekleniyor. Advocaat, Bursaspor maçındaki formsuzluğuyla dikkat çeken ve taraftardan da büyük tepki gören Hasan Ali Kaldırım’ın yerine İsmail Köybaşı’ya şans verecek.

        REKLAM

        RVP KARARSIZLIĞI

        Hollandalı teknik adam, orta sahada da değişime gidecek. Beklenileni veremeyen Josef de Souza’nın yerine Salih Uçan yeniden takımdaki yerini alacak. İleri uçta ise Moussa Sow’un yeri garanti gibi görünürken, Stoch ve Emenike’nin de ileri üçlüyü tamamlaması bekleniyor. Advocaat’ın dün akşamki çift kale maçta yer alan Robin van Persie için son kararını bugün vereceği ve Emenike’nin yerine sahaya sürme ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

        ADVOCAAT BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU

        Teknik direktör Dick Advocaat, Fenerbahçe’de yaşanan başarısızlığın reçetesini yazdı... Tecrübeli çalıştırıcı dün yaptığı basın toplantısında, “Bursaspor karşısında çok üzücü skor aldık. Bu skorun ardından oyuncularla toplantı yapmamızın zamanı geldiğini hissettim. Basit bir gol yedik. Yüzde 80 oranında topa sahip olan taraftık ama gole çeviremedik. Bu gole çevirme kaliteyle ilgili. Bursa maçının ikinci yarısındaki futbolu 90 dakikaya yayarsak goller gelecek. Her takımı yeneriz. Şunu merak ediyorum; takım neden golü yedikten sonra oynamaya başlıyor! Tedavimiz belli aslında. Oyunculara güven vermek durumundayız. İyi bir kadromuz var. Kaliteyi ve bireysel yetenekleri sahaya yansıtmak zorundayız. Bir maçta 1.5 saatimiz var ve o süre içinde golü atmak zorundayız. Daha önce yaptığımız gibi saçma hatalar yapmamalıyız ve golü yememeliyiz. Fiziğimiz zaten günden güne daha iyiye gidecektir” diye konuştu.

        REKLAM

        "KARAR ALMIŞ OLABİLİRİM"

        Tecrübeli hoca takımda rotasyonun olup olmayacağıyla ilgili olarak ise “Oynamayan bir oyuncu için popüler olmayan, şık olmayan kararlar vardır. Yarın (bugün) da böyle bir karar almış olabilirim. Aslında her hafta biz popüler olmayan kararlar alıyoruz. 24 kişilik bir kadromuz var ve ancak 11 kişi oynayabiliyor. Rakibimiz Zorya’nın grubun zayıf takımı olup olmadığını kimse bilemez. Bunu maçtan sonra söyleyebiliriz. Maçtan önce kolay takım yakıştırması yapamayız. Avrupa Ligi’nde olmaları onların ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. İyi olmasalar, başarılı olmasalar Avrupa kupalarında yer alamazlardı” ifadesini kullandı.

        "FENERBAHÇE KIZGIN GELECEK"

        REKLAM

        Zorya Luhansk Teknik Direktörü Yuri Vernydub, açıklamalarda bulundu. Vernydub, “Maç ile ilgili bir kaygımız yok. İlk üç maçında Fenerbahçe iyi gitmedi. Son karşılaşmayı da Bursaspor’a karşı evlerinde kaybettiler. Puan tablosunda sondan 3. sıradalar. Buraya çok kızgın gelecekler. Monaco ile oynadıkları maçı izledim. Harika oynamışlardı. Fenerbahçe harika takım. Bunu kabul edelim. Önemli isimler var. Advocaat’ın takımında tam 14 oyuncu milli takımlara gitti. Bu yüksek bir rakam” dedi.

        “Fenerbahçe’yi takip ettik. Maça hazırlıklıyız. Fenerbahçe’nin, Türkiye’nin en iyi takımlarından biri olduğunu biliyoruz. Rakibimiz, çok güçlü bir takım. Fenerbahçe’de çok fazla kaliteli futbolcu var. Kendi ülkelerinin milli takımlarında yer alıyorlar. Yarınki (bugün) maçta oyuncularıma güveniyorum. Ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerine inanıyorum. UEFA Avrupa Ligi’nde yer aldığımız için gurur duyuyoruz. Önemli bir rakibimiz var ve başaracağız” dedi.

        FENERBAHÇE KAFİLESİ ODESSA'DA KARŞILANDI

        Ukrayna ekibi Zorya Luhansk’la bugün deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, mücadelenin oynanacağı Odessa şehrine gitti. Saat 11.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Borajet Havayolları’na ait özel uçakla Ukrayna’ya uçan kafile 1 saat süren hava yolculuğunun ardından Odessa kentine vardı. Takımı, havaalanında Odessa Başkonsolosu Cemil Ufuk Toğrul ile Ukrayna Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ali Sezen çiçeklerle karşıladı. Aynı zamanda havaalanında bekleyen çok sayıda taraftar da, oyunculara sevgi gösterilerinde bulundu.

        REKLAM

        NEUSTADTER: KAFAMIZI KALDIRIP YOLA DEVAM ETMELİYİZ

        Sarı-Lacivertliler’in Alman asıllı Rus futbolcusu Roman Petrovich Neustadter, Ukrayna yolculuğu öncesinde Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Chornomorets Stadyumu’nda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk takımıyla oynayacakları UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçına değinen tecrübeli savunmacı, “Avrupa Ligi farklı bir kulvar. Zorlu bir maç olacak. Çok iyi konsantre olmamız lazım. Kafamızı kaldırıp, yolumuza devam etmeliyiz ve bu şekilde önümüzdeki maçları kazanacağız” diye konuştu.

        YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ İSTİYORUZ

        REKLAM

        Martin Skrtel, Fenerbahçe’deki kötü gidişata son vermek istediklerini söyledi... Skrtel, “İyi başlamadık, mutlu değiliz. Neleri geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Yarın (bugün) yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hazırız ve iyi bir sonuç için sahada her şeyi yapacağız. Futbolda bazen şans yanınızda olmuyor. Bizim de durumumuz böyle açıklanabilir. Aldığımız sonuçlar iyi değil. Bunu düzeltmek de bize düşüyor. Artık galibiyetleri almamız gerekiyor. Rakiple ilgili çok fazla bir şey bilmiyorum. Yarın (bugün) toplantılar yapacağız ve bize bilgiler aktarılacak” dedi.

        TARİHLERİNDE İLK KEZ KARŞILAŞACAKLAR

        *Fenerbahçe ve Zorya Luhansk, Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

        *Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarında toplam 32 maça çıktı ve bunların sadece altısından mağlup ayrıldı (17G 9B).

        *Zorya Luhansk, daha önce Avrupa kupalarında oynadığı 14 maçın yedisini kazandı (3B 4M).

        *Zorya, evinde oynadığı yedi Avrupa maçının üçünü kazanabildi (2B 2M); ancak bu maçların hiçbirinde birden fazla gol

        yemedi (yedi maçta beş gol).

        *Ukrayna takımları, Türkiye temsilcileriyle oynadığı 26 maçın 14'ünü kazandı (6B 6M).

        *Türk takımları, Ukrayna'da oynadıkları 13 maçın sadece ikisinden galip ayrıldı (2B 9M).

        *Fenerbahçe, Ukrayna takımlarına karşı hiç galibiyet alamadı (3B 3M); deplasmanda oynadığı üç maçı da kaybetti.

        *Avrupa Ligi'nde (2009'da şu anki formatına geçildiğinden bu yana) Jeremain Lens'ten (43) daha fazla forma giyen sadece iki oyuncu var: Daniel Carriço (54) ve Oscar Cardozo (44).

        *Miroslav Stoch, bu sezon Avrupa Ligi elemelerinde sahada kaldığı 111 dakikada üç gol attı.

        *Oleksandry Karavayev, Zorya formasıyla iç sahada oynadığı son iki resmi maçta üç gol kaydetti.

        REKLAM

        OPERASYON ZORYA MAÇI SONRASINDA

        Bursaspor yenilgisi sonrasında düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Dick Advocaat takım içerisinde bazı değişiklikler olacağının net sinyalini verdi. Özellikle iki bek Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım’ın yanı sıra orta sahada Josef de Souza’nın performanslarından memnun kalmayan tecrübeli çalıştırıcının, ilk 11 operasyonunu ligde yapacağı öğrenildi. Perşembe günü Zorya ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçında herhangi bir oyuncuyu kadro dışı bırakmayı düşünmeyen Hollandalı’nın, 4. hafta oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasına değişik bir kadro ile çıkması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ