Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig TFF 1. Lig'de penaltılar kaçıyor - Futbol Haberleri

        İlk 3 haftası 7 puanlı Yeni Malatyaspor'un liderliğiyle geçilen ligde, Sivasspor 7 gol atarken, Samsunspor henüz gol sevinci yaşamadı. İlk 3 haftada kullanılan 10 penaltı vuruşundan sadece 3'ü golle sonuçlandı.

        Adana Demirspor, Balıkesirspor, Bandırmaspor, Boluspor, Eskişehirspor ve Manisaspor'un lehine penaltı kararlarının verildiği ligde, Bandırmaspor, Eskişehirspor ve Manisaspor birer penaltı vuruşunu gole çevirdi. Adana Demirspor, Eskişehirspor ve Manisaspor birer, Balıkesirspor ve Boluspor ise ikişer kez penaltı atışını değerlendiremedi. Bolusporlu Andre Santos, Mersin İdmanyurdu maçında iki defa beyaz noktaya gitmesine rağmen bunları gole çeviremedi.

        Adana Demirsporlu Pote, Balıkesirspor'dan Bekamenga ile Dilaver Güçlü, Eskişehirspor'dan Bruno ile Manisasporlu Metin Yüksel penaltı atışlarından faydalanamayan diğer isimler oldu.

        TÜRKLERDEN 39 GOL

        Ligde ilk 3 haftada Boluspor'dan Diarra, Şanlıurfaspor'dan Ramazan Sal ve Sivasspor'dan Ziya Erdal kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı.

        Sadece Altınordu'nun kadrosunda yabancı oyuncu olmadığı ligde gollerin 69'undan 30'unu yabancı oyuncular atarken, 39'u Türklerden geldi.

        Sivasspor'un Mersin İdmanyurdu'nu 6-0 yendiği müsabakada 4 gol atan Burhan Eşer'in en golcü isim konumunda bulunduğu ligde, üçer golü olan Balıkesirsporlu Bakamenga, Yeni Malatyasporlu Boubacar ve Eskişehirsporlu Bruno en fazla gol kaydeden isimler oldu.

        TRANSFERLERİN KATKISI

        Her yıl oyuncularda büyük değişimin yaşandığı ligde ilk 3 haftada 5 takımda sadece yeni oyuncular gol attı.

        Şimdiye kadar takımların bu sezon kadrolarına kattığı isimler, 69 golün 45'ini kaydetti.

        Altı golü bulunan Eskişehirspor, üçer gol atan Adana Demirspor, Balıkesirspor ve Bandırmaspor ile bir gole imza atan Ümraniyespor'un bu sezon transfer ettiği futbolcuları takımlarının gol yüklerini üstlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ