Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Konyaspor-Shaktar Donetsk maçı ne zaman, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Avrupa Ligi'ne ilk kez katılım gerçekleştiren Konyaspor, H Grubu mücadelesinde Shaktar Donetsk ile bu organizasyonun grup maçlarındaki ilk sınavını verecek. İşte Konyaspor Shaktar Donetwsk maçı hangi kanalda oynanacak sorusunun cevabı ve detaylı bilgiler...

        KONYASPOR SHAKTAR DONETSK MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        UEFA Avrupa Ligi H Grubu müsabakasında Konyasporile Shaktar Donetsk karşı karşıya geliyor. Konyaspor Shaktar Donetsk maçı 15 Eylül Perşembe günü saat 22.05'te başlayacak. Konya'da oynanacak maç, Tivibu Spor 3 ve TRT 1kanallarından canlı olarak yayınlanacak. Bu karşılaşmayı AvusturyaFutbol Federasyonu’ndanRobert Schörgenhoferyönetecek. Yardımcılıklarını ise Roland Brandner ve Roland Riedelüstlenecek.

        "TARAFTARIMIZ TADINI ÇIKARSIN"

        Tarihinde ilk kez Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek olan Atiker Konyaspor, bugün 22.05’te ağırlayacağı Shakhtar Donetsk’i eli boş gönderip çifte bayram yaşatmayı hedefliyor. Teknik direktör Aykut Kocaman, “İstanbul takımları ve Trabzon’un dışında her şehrin arzularından biri Avrupa’da temsil edilmek. Konyaspor geçen yıl ligde elde ettiği başarıyla bunu giderdi. Taraftarımızın maçın tadını çıkarması en büyük dileğim. Yarın (bugün) tribünleri şölen ortamına çevirip arkasından iyi sonuç elde etmek en büyük arzumuz” dedi.

        "ZAYIF YÖNLERİ VAR"

        Başakşehir’i eleyip gruplara kalan Ukrayna ekibinin zaaflarından faydalanmak istediklerini dile getiren Kocaman, şöyle devam etti: “Kuvvetli bir ekibe karşı oynayacağız ancak hiçbir takım mükemmel değil. Shakhtar Donetsk’in de zayıf olduğu taraflar var.” “Alınacak puan ya da puanlar ne kadar önemli?” sorusu yöneltilen Kocaman “Gruptaki takım güçlerine baktığımızda içeride oynayacağımız Shakhtar’dan alınacak puan bize Gent maçına kadar hesapların içinde kalma ihtimalini veriyor” cevabını verdi.

        MAÇ BİLETLERİ 60 TL'DEN BAŞLIYOR

        Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki ilk maçında, evinde ağırlayacağı Shakhtar Donetsk maçının biletleri satışa sunuldu. Yarın akşam 22.05’de Konya BŞB Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatları 60 ile 165 TL arasında değişiyor.

        BATI ALT TRİBÜN Tüm Bloklar: 165 TL,

        BATI ÜST TRİBÜN Tüm Bloklar: 80 TL,

        DOĞU ALT TRİBÜN Tüm Bloklar: 80 TL,

        DOĞU ÜST TRİBÜN Tüm Bloklar: 80 TL,

        KONYA ÇİMENTO GÜNEY ÜST TRİBÜN Tüm Bloklar: 60 TL,

        KONYA ÇİMENTO GÜNEY ALT TRİBÜN: Tüm Bloklar: 60 TL,

        KULE SİTE KUZEY ALT TRİBÜN Tüm Bloklar: 60 TL,

        KULE SİTE KUZEY ÜST TRİBÜN: Tüm Bloklar: 60TL,

        MİSAFİR TAKIM TRİBÜN ÜST: A-B-C Bloklar: 65 TL

        KONYASPOR TARİHİNDEKİ İLK MAÇINA ÇIKIYOR

        Atiker Konyaspor, tarihindeki ilk UEFA Avrupa Ligi maçında, yarın sahasında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşılaşacak.

        UEFA Avrupa Ligi'nde Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk, Belçika'nın Gent ve Portekiz'in Braga takımlarıyla H Grubu'nda yer alan yeşil-beyazlılar, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupası maçına çıkıyor.

        Konya Büyüşehir Belediye Stadı'nda yapılacak maç saat 22.05'te başlayacak. Müsabakada Avusturya Futbol Federasyonundan hakem Robert Schörgenhofer düdük çalacak. Schörgenhofer'in yardımcılıklarını Roland Brandner ve Roland Riedel yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Rene Eisner ile Dominik Ouschan'ın yapacağı maçta Andreas Witschnigg dördüncü hakem olacak.

        Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 3 maçta 5 puan alan Atiker Konyaspor, puan cetvelinde 5. sırada yer alıyor. Atiker Konyaspor, ligdeki başarısını Avrupa maçlarında da yansıtmak istiyor.

        ATİKER KONYASPOR'DA BİR EKSİK

        Konya ekibinde cezası bulunan Dimitar Rangelov, Ukrayna temsilcisi karşısında forma giyemeyecek.

        Rangelov, İsviçre ekibi Luzern'de forma giydiği dönemde 2012 yılında Belçika'nın Genk takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle yarınki karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.

        Atiker Konyaspor'da ayrıca, UEFA Avrupa Ligi kadrosunda yer almayan Sissoko, Vedat Bora ile Can Demir Aktav, Shakhtar Donetsk mücadelesinde sahaya çıkamayacak.

        BAJİC'İN FORMA GİYMESİ BEKLENİYOR

        Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Antalyaspor'un 3-1 yenen Atiker Konyaspor'da kadroda büyük bir değişiklik beklenmiyor.

        Shakhtar Donetsk karşısında forma giyemeyecek Rangelov'un yerine yeşil-beyazlıların bir diğer golcüsü Bajic'in oynaması bekleniyor.

        Atiker Konyaspor'un, Shakhtar Donetsk mücadelesine çıkması beklenen 11'i şöyle:

        Serkan Kırıntılı, Douglas, Ali Turan, Vukovic, Skubic, Jonsson, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Milosevic, Hadziahmetovic, Bajic.

        KONYASPOR-SHAKTAR DONETSK MAÇI ÖNCESİ BAZI İSTATİSTİKLER

        *Konyaspor, Avrupa kupalarında ilk maçına çıkacak. Konyaspor, Avrupa kupalarında mücadele edecek 30. farklı Türk takımı olacak.

        *Shakhtar Donetsk, Türk takımlarıyla oynadığı yedi maçın altısını kazandı (1B), bu maçların sadece birinde gol yedi.

        *Ukrayna takımları, Türkiye temsilcileriyle oynadığı 26 maçın 14'ünü kazandı (6B 6M).

        *Türk takımları, iç sahada Ukrayna ekipleriyle oynadıkları 13 maçın dördünü kazanabildi (4B 5M).

        *Aykut Kocaman, teknik direktör olarak Avrupa Ligi'ne katıldığı tek sezonda Fenerbahçe'yi yarı finale yükseltme başarısı gösterdi. Kocaman, o sezon Fenerbahçe ile çıktığı 14 maçın sadece ikisinden yenik ayrılmıştı (8G 4B).

        *Konyaspor, 2016 yılında evinde tüm kupalarda oynadığı 15 maçın sadece birini kaybetti (11G 3B).

        *Shakhtar Donetsk, 2016 yılında Avrupa kupalarında oynadığı 12 maçın sekizini kazandı (2B 2M).

        *Shakhtar'ın Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son 10 maçın hiçbiri berabere bitmedi (5G 5M).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ