Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Osman Özköylü: Sivasspor hedefinden hiçbir şey kaybetmedi - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Özköylü, yaptığı açıklamada, ligde geride kalan 4 haftada 4 puan aldıklarını anımsatarak, arzu edilen sonuçları elde edemediklerini söyledi.

        Geride kalan haftalarda ortaya koydukları oyunun karşılığı olan sonuçları alamadıklarını belirten Özköylü, bu karşılaşmalarda topa yüzde 70 civarında sahip olan Sivasspor'un çok basit bireysel hatalardan gol yediğine dikkati çekti.

        Özköylü, bunun son örneğinin ligde son hafta oynadıkları Denizlispor karşılaşmasında yaşandığını, rakiplerinin hiç pozisyona girmeden 2 gol attığını ifade etti.

        Bu durumun takımdaki herkes ve taraftar üzerinde bir baskı oluşturduğuna işaret eden Özköylü, "Yani bunu da atlatmak kolay değil. Karşınızda canla başla mücadele eden bir rakip var. Biz hep şunu söylüyoruz, en az rakibimiz kadar mücadele etmezsek bu ligde kolay maç kazanamayız. Bunu hep söyledik ama hala geçen sene yaşanan travmanın etkisi devam ediyor." diye konuştu.

        "GALİBİYETLER ALACAĞIMIZ BİR SÜRECE GİRMEK İSTİYORUZ"

        Özköylü, geçen sezondan kadroda olan bazı futbolcuların hala psikolojik olarak bu lige adapte olamadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Hala bu ligi yaşayamıyoruz, kavrayamadık, ne olduğunu hala anlayamadık ve sonucunda bu kadar üzücü sonuçlar aldık. Bu hepimizi fazlasıyla üzüyor. Teknik adamlık hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, ilk defa benim takımım bu sıralarda yer alıyor. Bu hep böyle gitmeyecek, bunun bir dönüşü olacak. İyi bir takımız ama iyi takım olduğumuzu sahada mücadelemizle beraber daha çok göstermemiz lazım, daha çok sorumluluk almamız lazım. Bu konuda bazı eksiklerimiz var. İnşallah önümüzdeki kupa maçıyla başlayarak tekrar moral kazanacağımız, galibiyetler alacağımız bir sürece girmek istiyoruz."

        TFF 1. Lig'de oynayacakları Büyükşehir Gaziantepspor maçının kendileri için önemli olduğunu anlatan Özköylü, "Bu anlamda çok önemli bir viraj. Deplasmanda oynayacağımız bir maç ve onlar da şu anda yaralı bir takım. İnşallah, bu deplasmanda çok daha farklı mücadele edeceğimizi, çok daha farklı bir Sivasspor olacağını düşünüyorum." dedi.

        Takımda Jeronimo Barrales'in gitmesiyle santrfor eksikliği yaşandığını ifade eden Özköylü, bu nedenle gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Özköylü, bunu da farklı bir şekilde çözmek için uğraşacaklarını aktararak, "Önümüzdeki süreçten inşallah çok umutluyum, hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Dışarıda çok karamsar bir tablo çizilebilir, yönetim ve taraftar üzerinde bu karamsar tablo olabilir ama inanın benim üzerimde hiç öyle bir şey yok, gayet rahatım. Çünkü ben ne yapmak istediğimi, takımımın da çok iyi olduğunu biliyorum. Onların bu işe biraz daha fazla girmesi lazım. Onların sahadaki mücadelelerini artırmaları lazım. Burada kolay maç kazanılmayacağını tekrar gördük. Bunu oyuncu grubu da artık daha fazla hissetmeli. Bunun karşılığını da sahada vermesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

        "HEDEFTEN SAPMA YOK"

        Osman Özköylü, Sivasspor'un Süper Lig hedefinden kesinlikle sapmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Şunu kalbimden inanarak söylüyorum, yürekten söylüyorum, takımıma olan güvenimden, oyuncularıma olan inancımdan söylüyorum. Bu takım şu anda geri düşmüş olabilir ama bu lig öyle bir lig ki 2-3 tane maç alıyorsun bir anda ilk 5'in içerisine giriyorsun. İşte bizim bu süreçte dikkatli olmamız lazım, o hamleyi yapabilmemiz lazım. Sivasspor hedefinden hiçbir şey kaybetmemiştir sadece hedefine giden yolda puan kaybetmiştir. Bunun da telafisini yapacak kaliteye ve güce sahiptir. "

        Ligi daha çok önemsediklerini aktaran Özköylü, Ziraat Türkiye Kupası'nda daha az süre almış oyuncuları kullanmayı planladığını, yarın sahalarında Tire 1922 Spor'a karşı oynayacakları karşılaşmayı kazanarak turu geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ