Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Kara Kartal bir adım önde! - Galatasaray Haberleri

        HALİL ÖZER: GALATASARAY'IN TECRÜBE FARKI

        Derbi öncesi Beşiktaş’ın çok yükseklere çıkarılan futbolunun henüz o düzeyde olduğunu düşünmüyorum. 1 ay sonra mı olur yoksa 2 ay sonra mı olur, onu bilemem. Ama şu an, en azından bugün için değil... Aksine ciddi eksiklikleri de var. Örneğin; savunması... Tosic’in yükselen formuna rağmen oralarda büyük sıkıntı var. Bruma ile Yasin’in bugün büyük dert olacağını düşünüyorum. Belki herkes Beşiktaş’ı derbinin favorisi olarak gösteriyor ama G.Saray’ın da her zaman kendinigösteren ağır tecrübesini unutmamak lazım. Beşiktaş için hiç de kolay bir maç olmaz.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: BENİM FAVORİM GALATASARAY

        Favorim G.Saray... Bunun iki sebebi var. G.Saray daha tok takım. Beşiktaş daha kaliteli ve dinamik oynuyor. Ama G.Saray’ın istediği zaman oyunu yavaşlatıp rakibin heyecanını ve temposunu öldürebilme özelliği var. Beşiktaş geçen sene çok üstünken her iki G.Saray maçını da çok zor kazanmıştı. Üstelik Vodafone Arena’daki ilk derbi... Baskı daha çok, sanılanın aksine Beşiktaşlılar’ın üzerinde olacaktır. O yüzden favorim G.Saray...

        ALİ GÜLTİKEN: BEŞİKTAŞ DAHA AVANTAJLI

        Beşiktaş heyecanlı ve coşkusu yüksek bir takım. Kendi evinde oynayacağı bu derbinin motivasyonunu yaşıyor. Taraftarın da coşkusu ve heyecanı var. Bununla birlikte stadın yeni haliyle G.Saray’ı ilk kez misafir etmek camiayı ve Beşiktaş taraftarını da çok daha fazla heyecanlandırıyor. Bunlar önemli avantajlar. Oğuzhan’ın sakatlığının geçmiş olması ve Talisca ile birlikte oynayacağı düşüncesi herkesi biraz daha heyecanlandırıyor. Beşiktaş sahip olduğu avantajları kullanabilecek kadar tecrübeli bir takım haline de geldi. Bu da G.Saray’a oranla bir diğer avantajı...

        GÖKHAN ZAN: GENÇ VE KOŞAN BEŞİKTAŞ

        Maçın kilidi orta saha. Buradaki üstünlüğü kim elinde tutarsa o, oyuna hakim olur. Riekerink, De Jong’u oynatmayacağını açıkladı. Selçuk’la Tolga’nın yanında, Yasin’i yedeğe alıp pas oyununda Josue’yi tercih edebilir. G.Saray ilk 15-20 dakikayı kontrollü atlatıp süratli ve usta ayaklarıyla topu ileriye taşırsa etkili olur. Ayrıca Beşiktaş’ın orta sahadaki pas trafiğini de kesmeleri gerek. Genç ve koşan bir ekip Beşiktaş. Taraftar desteğiyle bunu arttırabilir. Sonuçta daha çok koşan, daha iyi mücadele eden ve daha dikkatli olan istediği sonucu alır.

        KARTAL YİĞİT: DEVAM EDEN GÜZEL FUTBOL

        Geçen sezondan kalma güzel futbolu devam ettirdiğini ve dolu tribünlere oynadığını göz önünde bulundurursak favorinin Beşiktaş olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle hücumsal anlamda Beşiktaş’ın artıları G.Saray’a göre çok daha fazla. Ancak savunmada da zaman zaman yaşanan sıkıntılar, özellikle rakibin ani ataklarında Beşiktaş’ın zayıf noktası... Yine de kanatları etkili kulanan G.Saray’ın Eren gibi bir kozunun olduğunu hatırlatırsak çekişmeli ve güzel bir derbi bizleri bekliyor. Favori Beşiktaş dedik ama kaleci Muslera ve yıldız Sneijder’ın varlığını da hesaba katarsak kolay bir derbinin olmayacağı aşikar.

        ERHAN TELLİ: RIEKERINK İÇİN KIRILMA MAÇI

        Beşiktaş’ın devam eden güzel futbolu, seyirci üstünlüğüyle birleşince, kendisini maçın favorisi durumuna getirdi. G.Sarayise sezona iyi başlasa da, halâ nerede, ne zaman ve nasıl oynayacağı belli değil. Riekerink’in takımı ile olan uyumu önemli bir artı fakat tecrübesizliği en büyük eksisi... Bu derbi, Riekerink için tam bir kırılma maçı olacak. Kazanırsa sezonsonuna ilerleme şansı olan Riekerink’in, kaybetmesi halinde ise oynanacak futbola göre yeterliliği yeniden tartışılacaktır. Bu maçta G.Saray’da galibiyetten çok ‘yenilmeme’ düşüncesi hakim olacaktır. Fakat G.Saray’ın 3 puanı getirecek kaliteli ayaklara sahip olduğunu da hatırlatmak gerekir.

        BÜLENT YAVUZ: ALİ PALABIYIK MAHCUP ETMEZ

        Derbiyi yönetecek Ali Palabıyık babayiğit bir hakem. Kimseden korkmaz, kimseden çekinmez. Gördüğünü çalar, sadece adalet dağıtmayı düşünür. Kimse korkmasın, kimse senaryo üretmesin. Tam ortadan maç yönetir. Ben bu maçta kazananın da kaybedenin de Ali Palabıyık’tan saygı göreceğini düşünüyorum. En büyük özelliği soğukkanlı oluşudur. Çok koşar, her pozisyonun yanında olur. Oyunculara saygı gösterir. Kötü niyetli oynamaya çalışanı ayırt eder, cezasını da anında keser. Ceza alanlarında çok dikkatlidir. İki takımı da uyarıyorum; tutma ve çekmelere asla izin vermez. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, derbi için doğru atamayı yapmıştır. Daha henüz ligin başındayız. İlk derbiye Cüneyt’le, Hüseyin’le, Mete’yle, Bülent’le başlayacak değil. Ali de derbi maçların aranılan hakemi olabilir. Bu derbi onun için büyük fırsat ve uygun maç... Kendisine güvenenleri asla mahcup etmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ