Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Beşiktaş Dinamo Kiev maçı hangi kanalda, saat kaçta? BJK D.Kiev maçı şifreli kanalda mı? - Futbol Haberleri

        Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta maratonu başladı. Süper Lig'in 5. haftasında evinde Galatasaray ile berabere kalan Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Peki Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?Karşılaşma öncesi iki ekip hakkında detaylı bilgiler haber detaylarında...

        Grubun ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımıyla 1-1 berabere kalan Siyah Beyazlılar, İtalya temsilcisi Napoli'e evinde 2-1 mağlup olan Dinamo Kiev'i yenerek puanını 4'e çıkarmak amacında.

        BEŞİKTAŞ-DİNAMO KİEV MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

        Temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu'ndaki 2. mücadelesinde, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını ağırlayacak. Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı 28 Eylül Çarşamba günü(bugün) saat 21.45'te başlayacak. Vodafone Arena'da Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer'in yöneteceği maç Tivibu Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Felix Zwayer'in yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Marco Achmüller yapacak. Markus Häcker dördüncü hakem olacak.

        BEŞİKTAŞ'TA ROTASYON TEPKİSİ

        Başta kale olmak üzere bazı bölgelerde rotasyon yaptığı şeklindeki yorum Şenol Güneş’i rahatsız etti. “Ben rotasyon kelimesini hiç kullanmadım” diyen Güneş, şöyle devam etti: “Çok net belli, son durumuna, sağlığına, performansına, yorgunluğuna ve rakibe göre 11 çıkıyor. Çok da değişiklik yok, nedense çok yapılmış gibi hava yaratılıyor. Bana kalsa hep iyi olsunlar, hiç kadroyu değiştirmem. Keşke böyle olsa!”

        'GÖNÜL BOCALADI'

        Galatasaray maçında vasat bir oyun çıkaran Gökhan Gönül'le ilgili Şenol Güneş’ten itiraf geldi. Güneş, “Gökhan yükselen değerdi, son maçta bocaladı. Ancak daha iyi olacak. Yerine göre Beck, Gökhan oynayacak. Adriano'yu da eksik görüyordum. Yerine göre o oynayacak” dedi. Güneş, duruma göre Atiba'nın da dinlenebileceğinin altını çizdi.

        GÖKHAN İNLER KADRODA YOK

        Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde bugün oynayacağı Dinamo Kiev maçı öncesi eksikler kervanına bir isim daha katıldı. Sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Oğuzhan Özyakup’un ardından Gökhan İnler’in de kritik maçta forma giyemeyeceği öğrenildi. Ağrıları bulunan tecrübeli futbolcunun ligdeki Çaykur Rize maçı da düşünülerek riske edilmeyeceği ve yerine Tolgay Arslan’ın forma giyeceği ifade edildi. Kale ise Galatasaray derbisindeki gibi yine Fabri’nin olacak.

        VODAFONE ARENA'DA TARAFTARLAR GOLE DOYDU

        Vodafone Arena'da şu ana dek oynanan maçlarda yerlerini alan taraftarlar, gollü karşılaşmalar izleme fırsatı buldu.

        Beşiktaşlı taraftarlar, stadın hizmete girdiği ilk günden itibaren birçok kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'da yaptığı 6 maçta 19 gol attı. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki bu 6 karşılaşmada 3,1 gol ortalaması yakaladı.

        Dolmabahçe'de Beşiktaş'a konuk olan takımlar da gol atmakta zorlanmadı ve 7 kez bu sevinci yaşadı. Vodafone Arena'da sadece Kayserisporlu oyuncular gol atmayı başaramazken, Bursaspor, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor ve Galatasaray, siyah-beyazlı takımın filelerini havalandırdı. Galatasaray ile Bursaspor ikişer kez gol bulurken, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor birer kez Beşiktaş karşısında bu statta gol attı.

        AVRUPA'DA 186. ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 31. MAÇ

        Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı ile beraber Avrupa Kupalarındaki 186. maçına çıkacak.

        1958 yılında Real Madrid maçı ile başlayan Avrupa kupaları serüveninde bu güne kadar 185 maça çıkan Siyah Beyazlılar, bu karşılaşmalarda 68 galibiyet alıp 79 kez de mağlup olurken, 38 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Rakip ağlara 232 gol bırakan Siyah Beyazlıların kalesinde gördüğü gol sayısı ise 262.

        UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 5 kez katılan ve henüz gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Siyah Beyazlıların bu arenada 31 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 19 mağlubiyeti bulunuyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 23 gol atarken 57 golü de kalesinde gördü.

        BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ KARNESİ

        UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. haftasında bugün Ukraynanın Dinamo Kiev takımını konuk edecek Beşiktaş, Avrupanın en büyük futbol organizasyonunda şu ana dek istediği sonuçları alamadı.

        Şampiyonlar Ligine, 2016-2017 sezonu dahil olmak üzere 6 kez katılan siyah-beyazlı takım, bu organizasyonda 31 maç oynadı. 8 kez rakiplerini mağlup eden Beşiktaş, 4 karşılaşmayı ise beraberlikle tamamladı. Siyah-beyazlılar, 19 karşılaşmada ise rakiplerine mağlup oldu.

        Beşiktaş, 31 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 23 gol atarken, kalesinde 57 gol gördü.

        GALİBİYETLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ SAHASINDA ALDI

        Siyah-beyazlı takım, Avrupanın en büyük futbol organizasyondaki galibiyetlerin büyük bölümünü sahasında aldı.

        Rakiplerini 15 kez konuk eden Beşiktaş, sahasında 6 galibiyet elde etti. Taraftarları önündeki bir karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlılar, 8 maçta rakiplerine mağlup oldu.

        Beşiktaş - Barcelona: 3-0
        Beşiktaş - Barcelona: 3-0

        EVİNDEKİ EN FARKLI GALİBİYETİ BARCELONA'YA KARŞI ALDI

        Beşiktaş, evindeki en farklı galibiyeti İspanya'nın Barcelona takımını 3-0 yenerek elde etti.

        2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Liginde ikinci kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, 19 Eylül 2000de Dolmabahçede Barcelonayı 3-0 mağlup etti. Bu maçta Ahmet Dursun 2 kez rakip fileleri havalandırırken, Pascal Nouma da tarihi mücadelede gol sevinci yaşadı.

        Şampiyonlar Liginde ilk kez 1997-1998 sezonunda yer alan Beşiktaş, bu dönemde Fransanın Paris Saint Germain ekibine 3-1 üstünlük sağlamıştı.

        EN FARKLI YENİLGİSİ WOLFSBURG'A KARŞI

        Siyah-beyazlı takım, evindeki en farklı galibiyeti de Almanya temsilcisi Wolfsburga karşı aldı.

        2009-2010 sezonunda Şampiyonlar Liginde bir kez daha yer alan Beşiktaş, Alman rakibine 3-0 yenildi.

        SON İÇ İÇ SAHA MAÇINDAN MAĞLUP AYRILDI

        Beşiktaş, Şampiyonlar Liginde sahasında yaptığı son 3 maçı mağlubiyetle tamamladı.

        Ligde bu sezonki ilk iç saha mücadelesini Dinamo Kiev ile yapacak siyah-beyazlı ekip, 2009-2010daki organizasyonda evinde başarısız performans sergiledi. CSKA Moskova, Manchester United ve Wolfsburg ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, Dolmabahçede bu ekiplerle yaptığı 3 maçı da yitirdi.

        Eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu
        Eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu

        ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN GOLCÜSÜ DE OKTAY DERELİOĞLU

        Siyah-beyazlılarda Şampiyonlar Liginde en golcü oyuncu Oktay Derelioğlu oldu.

        Avrupa kupalarında attığı 14 golle Beşiktaşın en golcü oyuncusu durumunda bulunan Oktay Derelioğlu, bunların 4ünü Şampiyonlar Liginde kaydetti.

        Takımın eski futbolcularından Bobo, bu büyük organizasyonda 3 kez rakip fileleri havalandırırken; Sergen Yalçın, Daniel Pancu, Ahmet Dursun ve Rodrigo Tello ikişer gol attı.

        Şampiyonlar Liginde Ertuğrul Sağlam, Mehmet Özdilek, Tayfur Havutçu, Pascal Nouma, Ronaldo Guiaro ve Ekrem Dağ birer kez Beşiktaşa gol kazandırdı.

        Mevcut kadroda siyah-beyazlı formayla Şampiyonlar Liginde tek gol sevincini Anderson Talisca yaşadı. Talisca, Beşiktaşın bu sezon Benfica ile yaptığı ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesinde gol kaydetmişti.

        Siyah-beyazlı ekibin bir golünü de Liverpollu oyuncu Sami Hyypia kendi kalesine atmıştı.

        Stoper mevkinde forma giyen Brezilyalı futbolcu Marcelo.
        Stoper mevkinde forma giyen Brezilyalı futbolcu Marcelo.

        BEŞİKTAŞ'TA HEDEF, AVRUPA'DA ADINDAN SÖZ ETTİRMEK

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, hedeflerinin Beşiktaşı Avrupada 10 kulüp arasına sokmak olduğunu söyledi.

        Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyah-beyazlı kulübün tarihinin Vodafone Arena ile değişeceğini belirterek, "Avrupa yolunda bir Beşiktaş yapmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiyede sürekli şampiyon olan Avrupada da 10 takım içinde yer alan bir Beşiktaş oluşturmak. Bunun gerçekleşmesi ve yıldız futbolcuları getirmek için gelir olması lazım. Bizim gelirlerimiz içinde en önemlisi stadyum geliri. İnönü Stadı hepimiz için çok değerliydi ancak orayla Vodafone Arenanın farkı geceyle gündüz gibi." diye konuştu.

        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak
        Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak

        "MÜTHİŞ BİR GERİ DÖNÜŞ YAŞADIK"

        Metin Albayrak, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları derbinin ikinci yarısında galibiyeti kaçırdıklarını belirtti.

        Maça iyi başladıklarını ancak sarı-kırmızılı takımın attığı golün dengelerini bozduğunu dile getiren Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İyi oynarken kötü bir gol yedik. Kornerden kendi hatamızla kalemizde gördüğümüz gol dengemizi bozdu. İkinci gol de gelince devreye moralsiz girdik. Bu moral bozukluğu tribünlere de yansıdı fakat ikinci yarıda müthiş bir geri dönüş yaşadık. Futbolcularımız büyük bir özveriyle geri dönüş yaptı. Hepsi top kapabilmek için yerlerde süründüler. Kendi adıma uzun zaman sonra en zevkli ikinci yarıyı izledim. İkinci yarıda maçı kazanma derecesinde pozisyonlara girdik, kazanabilirdik. Lig bir maraton. Moral bozmaya gerek yok. Çünkü moral bozulacak bir futbol oynamadık. Sahada galibiyeti isteyen Beşiktaş vardı. Kazanmayı çok istedik."

        "YÖNETENLER İYİ NİYETLİ OLURSA SONUCU DA İYİ OLUR"

        Deplasman yasağının kalkmasının ardından Galatasaraylı taraftarları ağırladıklarını ve herhangi bir olay yaşanmamasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

        "Biz bu yasağın kaldırılması için çok çaba sarf ettik. Kazasız belasız güzel bir sonuca ulaştık. Yönetenlerin söylemleri çok önemli. Söylemler yukarıdan aşağı sirayet eder. Yönetenler iyi niyetli olursa sonucu da iyi olur. Beşiktaş olarak hep pozitif mesajlar vermeye çalışıyoruz. Hakkımız yendiğinde de hakemler hata yaptığında da kibarca, kimseyi suçlamadan hakkımızı arıyoruz. Galatasarayı güzel bir şekilde ağırlayıp, uğurladık."

        Beşiktaş'ta yönetimin taraftar profilini değiştirmek istediğine yönelik yorumlara katılmadığını vurgulayan Albayrak, "Beşiktaş taraftarı değişir mi, bu bizim haddimize mi? Bizim hiç kimseyi değiştirmek gibi bir projemiz yok. Böyle bir başkalaştırma söz konusu değil." dedi.

        Bu sezon en önemli hedeflerinin üçüncü yıldızı takmak olduğunun altını çizen siyah-beyazlı yönetici, "Beşiktaşta her şey iyi gidiyor. Şampiyonluktan sonra bu sezona tutuk başladık gibi gözükebilir ama bu yıl taraftarımızla bir olarak üçüncü yıldızı takmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

        "DİNAMO KİEV'İ YENMEK VE GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

        UEFA Şampiyonlar Liginde 28 Eylül Çarşamba günü Dinamo Kievi ağırlayacak olan Beşiktaş'ın, Vodafone Arena'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçını kazanmak istediğini belirten Albayrak, "Kolay gibi gözüken ancak denk kuvvetlerin olduğu bir gruptayız. Herkesin çıkma şansı da var, çıkamama ihtimali de var. Benfica deplasmanında aldığımız 1 puan çok önemliydi. Amacımız gruptan çıkmak. O yüzden iç saha maçlarını kazanmamız gerekiyor. Dinamo Kiev ilk maçını kaybettiği için bize karşı puan almak isteyecek. İyi bir ekibimiz var. Oyuncularımıza ve teknik direktörümüze güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ