Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim'in Arda Turan kararı merakla bekleniyor: Ya şimdi, ya hiç! - Futbol Haberleri

        Milli Takım’da Fransa’da başlayan Arda Turan krizi, her geçen gün şiddetini daha da artırarak devam ediyor... Hatta öyle ki; milli maçların dahi önüne geçer hale gelen bu konu, cuma günü bir kez daha Türk futbolunun ana gündem maddesi olacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in, cuma günü açıklayacağı Ukrayna ve İzlanda maçları aday kadrosuna, Barcelona’da top koşturan ve sezona harika başlayan Arda Turan’ı alıp almayacağı büyük bir merakla bekleniyor.

        Tecrübeli teknik adam ve yıldız futbolcu arasında EURO 2016’da başlayan krizin ardından, Terim, Arda’yı Dünya Kupası elemelerinde 5 Eylül’de oynadığımız kritik Hırvatistan maçı aday kadrosuna davet etmemişti. Zorlu deplasmandan 1-1’lik skorla dönen Ay-Yıldızlı ekipte, şimdi tüm gözler 6 Ekim’de Ukrayna ve 9 Ekim’de deplasmanda İzlanda ile oynanacak maçlara çevrildi.

        BU MAÇLARDAN SONRA FİKSTÜR RAHAT

        Fatih Terim, Dünya Kupası yolunda son derece kritik öneme sahip Ukrayna ve İzlanda maçları aday kadrosuna Arda Turan’ı çağıracak mı? Kafalardaki en kritik soru bu. Daha da ötesi, kulislerde yapılan yorumlar şu şekilde:

        “Terim, Arda’yı belki de kaderimizi belirleyecek öneme sahip bu karşılaşmalara çağırmazsa, başka hangi maçlara çağıracak?” Ya da daha doğru bir ifadeyle, kamouoyunda “Gruptaki 4. ve 5. maçlar olan ve zorluk derecesi nispeten daha azolan Finlandiya ile Kosova maçlarını Arda’sız da geçeriz” görüşü hakim... Haliyle şu sonuç ortaya çıkıyor: İmparator, Barcelonalı yıldızı Ukrayna ve İzlanda maçları aday kadrosuna davet etmezse, “Arda’yı sildim” mesajını net bir şekilde ortayakoyacak. Ve bir daha da kolay kolay Milli Takım’a çağırmayacak. Yani, “Ya şimdi, ya hiç...”

        AÇIKLAMALARI DEPREM ETKİSİ YARATMIŞTI

        Arda Turan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırmıştı. Yıldız oyuncu “Ben hayatım boyunca kimseyle prim, para pazarlığı yapmadım. Biz paracı, primci insanlar değiliz. Bunlar iftiradır” demişti. Arda’nın, Terim’in o dönemki basın toplantısını kast ederek “Hocanın ‘Bundan sonra benim ilkelerimde şerefle...’ diye başlayan bir cümlesi var. Gerçekten hiç hoş değil. Bizi halktan özür dileyecek şeyler yapmış gibi göstermek doğru değil. Bu lafları kimse kaldıramaz” ifadelerini kullanması iplerin tamamen koptuğu şeklinde yorumlanmıştı.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ