Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Hamza Hamzaoğlu: "Haydi sana güle güle' dediler" - Galatasaray Haberleri

        Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da geçirdiği dönemden, Bursaspor'daki hedeflerine kadar önemli açıklamalarda bulundu. Milliyet'e konuşan Hamzaoğlu'nun sözlerinden satırbaşları:

        "Galatasaray’daki görevimden ayrıldıktan sonra ben yurtdışını düşünüyordum. Gideyim, kendimi geliştireyim. 2-3 yıl ya da kalabilirsem daha uzun yıllar... Ama Bursaspor bana cazip geldi. Buradaki imkanları da biliyorum. Başkanımız Ali Ay ve yönetimle çok uyumlu çalışıyoruz. Bu yıl hedefimiz UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek. Bunu sağlayabilirsek çok büyük başarı olur."

        "Ekonomik anlamda da iyi işler yaptık. Harcamaları 160 milyon liradan 6 milyona çektik. Pahalı oyuncuları sattık, futbolcu gider, maaşlar düştü. Daha ekonomik oyuncular transfer ettik. Şimdi sıra sportif başarıya geldi. Bir de genç oyuncular projemiz var. Birkaç yıl içinde genç, deneyim kazanmış, dinamik bir Bursaspor’la daha büyük hedeflere koşmak hedefimiz. Mesela şampiyonluk... O tacı bir kez daha giymek Bursaspor’a çok yakışır."

        "Ben biliyorum ki 14 yabancı hakkım var. Ama altyapıda da yetenekli oyuncularım varsa önceliği onlara vermişsem, ihtiyacım kadar doğru yabancı transfer ediyorsam, bunun bana zararı değil, yararı olur."

        Kubilay Kanatsızkuş için: "Göreceksiniz, herkesin gözünü kamaştıracak pırıl pırıl bir kariyere tanık olacaksınız."

        GALATASARAY'DAN AYRILIK SÜRECİ

        "Zor bir ortamda iş yapıyoruz. İdealizmle gerçekler çatışıyor. Para kazanmak için kulüpleri batağa çekmekten kaçınmayan birileri var. Benden bir önceki dönemde Galatasaray transferi eksi 36 milyon euro ile kapamış. Daha önceki Mancini ve Fatih Hoca dönemi eksi 40 milyon euro! Benim dönemimde yanılmıyorsam 5-6 milyon euro kâr var. Bu ne demek? Aşağı yukarı 45-50 milyon euronun kulübün kasasında kalması demek. 10-15 milyon euronun birilerinin cebine gitmemesi demek! Bana karşı tavır takınıldı: ‘Sen kimsin, bunu engelliyorsun!’ dercesine... Şu sebep, bu sebep... Umut bahanesi filan, (haydi sana güle güle) dediler."

        MİLLİ TAKIM

        "Fatih Hoca çok çalışan çok iyi bir taktisyendir. Onun kariyerini tartışmak gülünç ve ayıp olur. Milli Takım bir çatışma alanı olamaz. Yaşadığımız güncel sorunların beklendiği gibi bir an önce bitmesini diliyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ