Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Yunus Mallı: "Arda Turan, Milli Takım'a dönecek" - Futbol Haberleri

        Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Mainz 05'te oynayan Yunus Mallı, Arda Turan'ın milli takıma yeniden döneceğine inandığını söyledi.

        Yunus Mallı, bireysel hedefleri, milli takımı seçilme süreci, milli futbolcular Emre Mor ve Arda Turan'a ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

        Türkiye'nin 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova'nın yer aldığı zorlu bir grupta bulunduğunu ifade eden Yunus, gruptan çıkabileceklerine inandığını kaydetti.

        Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'nın beklendiği gibi geçmediğini aktaran 24 yaşındaki oyuncu, "Orada yaptığımız hatalardan ders çıkarmamız lazım. Herkesin takımında kendini üst seviyeye taşıması gerek. Tüm oyuncuların milli takımda ülkesi için elinden geleni yapması lazım." dedi.

        "ARDA TURAN MİLLİ TAKIMA DÖNECEKTİR"

        Yunus, Arda Turan'ın milli takıma dönüp dönmeyeceğine ilişkin bir soruya da "Arda Turan büyük bir oyuncu, herkes bunu biliyor ve görüyor. Barcelona'da oynuyor ve geçmiş yıllarda Türkiye için çok büyük başarılara imza attı. O yüzden milli takıma dönecektir." şeklinde konuştu.

        Milli takımdaki oyuncuların zamanla birbirine daha iyi uyum sağlayacağını ifade eden ay-yıldızlı futbolcu, ekibin kamplarda daha çok birlikte olması ve birbirini tanımasıyla bu uyumun yakalanacağını belirtti.

        "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE YER ALAN BİR TAKIMDA OYNAMAK İSTİYORUM"

        Bundesliga'da kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Yunus, buna karşın gelecekte Şampiyonlar Ligi'nde sürekli yer alan bir takımda forma giymek istediğini ifade etti.

        Kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğinin altını çizen milli futbolcu, "Bundesliga ve Premier Lig en iyi ligler arasında. Premier Lig'de oynamak isterim ama şu an Almanya'da kendimi iyi hissediyorum. Gelecekte elbette Şampiyonlar Ligi'nde sürekli yer alan bir takımda oynamak isterim. O yüzden çok çalışmam gerek." ifadelerini kullandı.

        Bu sezon forma giydiği 7 maçta 4 gol ve 3 asistle iyi bir başlangıç yapan Yunus Mallı, sezonu puan tablosunun ortalarında tamamlamanın da başarı sayılabileceğini belirterek, "Avrupa Ligi'nde de oynuyoruz. Bu, benim ve takımım için yeni bir şey. Elbette kolay değil. İkisini bir arada götürmeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        "EMRE MOR, BUNDESLİGA'DA İYİ ŞEYLER YAPACAK"

        Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Emre Mor'un kendisini daha da geliştireceğine inandığını vurgulayan Yunus, "Emre Mor genç ve çok yetenekli bir oyuncu. Kendini daha çok geliştirecektir. Dortmund gibi büyük bir takımda kendini ispatlayacağını düşünüyorum. Biraz sabretmesi lazım ama aldığı sürelerde kendini göstermeye başladı. Daha çok genç. Dortmund'da da kaliteli oyuncular var. O yüzden zamanla Bundesliga'da daha iyi şeyler yapacak." şeklinde görüşlerini belirtti.

        Almanya'daki ırkçılık konusuna da değinen Yunus Mallı, Almanya'nın çeşitli kentlerinde İslam, Türk ve yabancı düşmanlığının yaşandığını haberlerden izlediğini kaydetti.

        Milli futbolcu, bu tip olayların azalmasını umduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Sonuçta bu ülkede Türkler olsun, yabancılar olsun, Almanlar olsun senelerdir birlikte yaşıyoruz. Elbette sorunlar oluyor ancak camilere bomba atmak ve başörtülü kadınlara hakaret etmek gibi büyük olayların yaşanmaması lazım. Nereden geliyorsa gelsin, hangi dinden olursa olsun, birlikte yaşamak önemli. Irkçılık olmaması gerek. Çoğu insanın böyle düşündüğüne inanıyorum ama bazen, bazı insanlar durumu farklı görebiliyor. İnşallah böyle şeyler azalır."

        GERÇEKLEŞMEYEN DORTMUND TRANSFERİ

        Geçen sezonun devre arasında Borussia Dortmund'dan transfer teklifi aldığını hatırlatan Yunus, Mainz 05'in kendisinin yerini alabilecek futbolcu bulamadığı için transferin gerçekleşmediğini bildirdi.

        Milli futbolcu, Türkiye'de oynamayı düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soru üzerine, "Hedefim hep Bundesliga'da oynamaktı. Burada kendimi ispatlamak istiyordum. Elbette ilk yıllarda biraz zorlandım, pek forma giyme şansı bulamadım. O yüzden tabii ki bazen Türkiye'ye gitsem mi diye düşündüm ama sabrettim, kendimi geliştirmeye çalıştım, sonunda burada kendimi gösterebildim." diye konuştu.

        Bu sezona çok iyi başladığını, özellikle son haftaların kendisi açısından çok iyi geçtiğini belirten Yunus, bunu iyi bir hazırlık ve kamp dönemi geçirmesine bağladı.

        Kendini iyi hissettiğini aktaran milli futbolcu, yıllardan beri Mainz 05'te top koşturduğunu, teknik direktör Martin Schmidt'in de kendisine güvendiğini kaydetti.

        Forvet arkasında oynadığını anımsatan Yunus Mallı, "Bu sezon da o mevkide oynuyorum. Öne doğru daha tempolu ve baskılı oynamaya çalışıyorum. Son senelere göre bunu biraz daha geliştirdim. Daha çok gol pozisyonu buluyorum. Bu sayede çok da gol atıyorum." yorumunu yaptı.

        Yunus, bu sezon defansa daha fazla yardım etmeye ve kendisini fiziki açıdan geliştirmeye çalışacağını vurguladı.

        Geçen sezonu 11 gol, 4 asistle bitirdiğine işaret eden milli oyuncu, bu sezon bu istatistiğin üzerine çıkmak istediğini ifade etti.

        Spor Toto Süper Lig'i yakından takip ettiğini anlatan Yunus, çeşitli takımlarda oynayan arkadaşlarının bulunduğunu, diğer taraftan da derbi maçlardaki atmosferi beğendiğini ifade etti.

        Türkiye'de herhangi bir takımı tutmadığını aktaran Yunus Mallı, bu sezon kimin şampiyonluk yaşayacağını tahmin etmenin zor olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ