Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Moussa Sow HABERTÜRK'e konuştu (2. bölüm) - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | AHMET SELİM KUL | ÖZEL RÖPORTAJ

        Moussa Sow ile yaptığımız röportajın bu bölümünde Senegalli yıldız samimi itiraflarda bulundu... Golcü futbolcu özellikle şampiyonluk konusunda net mesajlar verdi.

        2

        FOTOĞRAFLAR | HÜSEYİN YAVUZ
        İşte Sow’un sözleri: “Fenerbahçe’de kalsaydım bir şeyleri değiştirebilir miydim? Bunu söylemek zor, bunu bilmiyorum tabii ki. Bir şeyler vermeye çalışırdım mutlaka ama şampiyon olup olamayacağımızı sadece Allah bilir. Geçen sene iyi transferler, iyi bir takım vardı."

        3

        "Şampiyonluğun kaçması, kupanın kaçması bu yüzden üzücü. Taraftarlar gerçekten çok büyük üzüntü yaşadı. Bu da normal, çünkü 2013-2014 sezonundan beri şampiyon olamadık. Özledik artık şampiyonluğu. Bu sezon kötü başladık ama o kaybettiğimiz puanları tamamlayacağımızı düşünüyorum."

        4

        "Takımımız gerçekten 2013- 2014’ten sonra çok değişti. O sezonun ardından tekrar şampiyon olmak için elimizden gelenin en iyisini yaptık. O zamanki kadromuzdan daha genç bir kadromuz var şimdi. Şu anda iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum ve genç oyuncularla tecrübelerimizi birleştirerek yeniden şampiyon olmak istiyoruz.”

        5

        ‘AİLEME DÖNDÜM’
        “Burada olmak öncelikle çok büyük keyif. Al-Ahli’de de oynamış olmama, Dubai’ye gitmiş olmama rağmen benim aklımda her zaman Fenerbahçe vardı. Çünkü burası çok büyük bir kulüp. Çok mutluyum buraya gelmiş, aileme dönmüş olmaktan dolayı.

        6

        "Aileden kastım hem taraftarlar, hem bu kulübün yöneticileri, hem tesislerde çalışanlar, hem de oyuncu arkadaşlarım... Burada gerçekten hepsi beni ailemin yanındaymışım gibi hissettirdiler. Bu yüzden çok mutluyum.”

        7

        "ADVOCAAT DİK BİR HOCA"
        “Dick Advocaat çok iyi bir hoca. Tarzını belli eden, dik bir hoca. Her antrenmanda tamamen konsantre olmanızı ve her şeyi vermenizi istiyor. Yaşı tabii ki biraz ilerlemiş ama hiçbir şeyi unutmayan bir hoca. Buna gerçekten emin olabilirsiniz. Bu beni biraz şaşırtan da bir durum."

        8

        "Fenerbahçe’den ayrılmadan önce de o, aslında benle çalışmak istiyordu. Beni Sunderland’e götürmek istiyordu. Ama ben bu teklifi reddetmiştim. Bugün burada Fenerbahçe’de buluştuk ve ben çok memnunum. Aramızda bu konuyla ilgili bir şakalaşma olmadı ama Fenerbahçe’ye geri döndüğümde bana ilk söylediği şey, ‘Hatırladın mı ben sana teklif yapmıştım, sen de gelmemiştin’ oldu. Ama şu an tekrar buluşmamız gerçekten güzel oldu.”

        9

        "BEŞİKTAŞ BENİ İSTEDİ AMA..."
        “Her şeyden önce Fenerbahçe’nin kalbimde çok büyük bir yeri var. Al-Ahli’den ayrılmaya karar verdim çünkü özlediğim bir şeyler vardı. Ambiyans, stat... Bazı İngiliz kulüpleri ve başka takımlar da vardı benle ilgilenen.

        10

        "Beşiktaş da bu takımlar arasındaydı. Ama o kulüplere tüm saygımla söylüyorum; kalbimde Fenerbahçe vardı ve gitmem gereken kulübün Fenerbahçe olduğunu düşündüm.”

        11

        "FEYENOORD MAÇINDA BİRLİKTE OYNADIK"
        “Feyenoord maçında hepimiz motiveydik. Çünkü sezon başından beri çok hata yapmıştık. Fenerbahçe ismi büyük olan bir kulüp ve böyle devam etmeye izin veremezdik."

        12

        "Hafta içi birbirimizle çok iletişim kurduk. Belki de tek eksik buydu ve bunu konuşarak çok iyi hazırlandık bu maça. Gerçekten kompakttık. Hep birlikte oynadık ve çok güzel bir maç çıkardık.”

        13

        "TARAFTARIMIZI STADA DÖNDÜRECEĞİZ"
        “Ben de Kadıköy’deki ambiyansın geçmiş yıllara göre daha farklı olduğunu fark ettim. Ama yine de bu haliyle bile Dubai’den iyi. Fakat kötü başladık. Biz şu anda bu şekilde maçlar kazanmaya devam etme isteğindeyiz."

        14

        "Maçlar kazanarak taraftarlarımızı stada döndüreceğimize eminiz. Maçlar kazandıkça taraftarımız yine gelecek ve stadımızda arkamızda olacaktır."

        15

        "GÖSTERİLEN İLGİYE ŞAŞIRDIM"
        “Bursa maçıydı... Bu tutkuyu, bu aşklarını görmek beni gerçekten kalpten etkiledi. Hatta çok kuvvetli, sıcak bir şekilde karşılanınca biraz da şaşırdım açıkçası. Bu çok güzel bir şey ama bir yandan da baskı oluşturdu tabii bana. Çok isterdim o maçı kazanalım, ben bir gol atayım... Bu yüzden de üzüldüm tabii ki."

        16

        "Fenerbahçe’de bulunduğum ilk günden beri taraftarlar hep çok büyük ilgi ve sevgi gösteriyorlar bana. Bir şeyden kesinlikle emin olabilirler. Ben sahada olduğum sürece yüzde yüzümü vermeye çalışacağım. Belki bazen yüzde 100 formda olmayacağım ama hep en iyisini vermeye gayret edeceğim. Umarım hep birlikte çok güzel bir sezon geçiririz.”

        17

        ‘CUMHURBASKANI BENi KALPTEN ETKiLEDi’
        “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beni birçok kez kahvaltıya, akşam yemeğine davet etti. Gerçekten çok mutlu oldum onun bu davetlerinden. Fenerbahçe’den ayrıldığım gün de beni aradı. Gerçekten beni etkileyen, bana çok dokunan bir hareket oldu bu. Çünkü ülkenin Cumhurbaşkanı’ndan geliyor bu arama."

        18

        "Bunu ilk defa söylüyorum. Fenerbahçe Stadı’ndan ayrıldığımda, ayrılmak için yola çıkmaya yakınken, arabadayken beni aramıştı. Kalpten etkiledi beni bu telefon. Türkiye’de olan tüm gelişmeleri takip ettim burada yokken. Herkesin güzel bir hayat sürmesini ve her yerde barış olmasını isteyen insanlarız sonuçta. Tek dileğimiz Türkiye gibi güzel bir ülkede kötü olayların artık yaşanmaması.”

        19

        ‘BAŞKAN İLE VEDA EDERKEN YÜREĞİM YANDI’
        “Başkanımız Aziz Yıldırım gerçekten çok sevdiğim bir insan. Çok şey borçluyuz ona. Aynı zamanda çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Birebir ilişkilerimiz de çok iyi. 18-19 senedir bu kulübün başkanı. Bu yüzden kuvvetli bir başkan olarak görüyorum. Hep kulüpte. Fenerbahçe için çok çalışıyor."

        20

        "Bazen tabii Fenerbahçe ile kötü anlar olmuştur, iyi anlar olmuştur. Ama biliyorum ki başkanımız sıklıkla stada gidiyor, kulübe gidiyor. Fenerbahçe için, taraftarımız için çok çalışıyor bunu biliyorum. O güne dönecek olursak gerçekten gözyaşlarımızı tutamadık. Çünkü başkan ile vedalaştığımız anda deyim yerindeyse yüreğim yandı. Onu hissettim.”

        21

        ‘ERSUN HOCA DÖNEMİNDE EGO YOKTU’
        “Öncelikle 2013-2014 sezonu gerçekten çok güzel bir sezondu. Ego yoktu. Bu çok önemli. Çünkü bazen Emenike oynamıyordu, Moussa oynamıyordu, Webo oynamıyordu ama Ersun Hoca’nın bir seçim yapması ve bazı oyuncuları dışarıda bırakması gerekiyordu; giren oyuncu da mutlaka fark yaratıyordu."

        22

        "Şu anda Fernandao ve Van Persie burada. Onlarla çok fazla oynama şansı bulamadım, o yüzden onları çok fazla tanıyorum diyemem. Ama onların kalitesiyle ilgili hiç kimsenin şüphesi yok. Fernandao Bursaspor’da çok gol attı, geçen yıl ise Robin de aynı şekilde. Bu sene de aynı şeyi yapmayı umuyoruz, diliyoruz.”

        23

        "KAYIPLARI TELAFİ ETMELİYİZ"
        "Çok güzel bir lig yarışı olacak. Galatasaray iyi transferler yaptı. Beşiktaş hem şampiyon oldu hem de çok iyi transferlerle kadrosunu güçlendirdi. Bu iki takıma karşı sonuna kadar mücadele etmek istiyorsak puanları almamız lazım. Puanları kaybetmesek daha yukarılarda olabilirdik. Bunları telafi etmemiz gerekiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ