Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Osmanlıspor: 1 - Fenerbahçe: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... OSMANLISPOR - FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldı. Başkent ekibi 4. dakikada Numan ile direğe takıldı. 5 dakika sonra Osmanlı, N'Diaye'nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. 55. dakikada Robin van Persie durumu 1-1 yaptı. Hollandalı yıldız 140 gün sonra gol attı... Osmanlıspor'da bu kez de Musa Çağıran 58'de direği geçemedi. Mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe 8 puana, Osmanlıspor ise 10 puana yükseldi.

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Koray Altınay (Dk. 72 Aykut Demir), Numan Çürüksu, Prochazka, Muhammed Bayır, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Regattin (Dk. 77 Erdal Kılıçaslan), Umar, Ndiaye, Diabate (Dk. 86 Maher)

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 46 Van Persie), Sow (Dk. 64 Alper Potuk), Volkan Şen (Dk. 72 Stoch), Emenike

        GOLLER: Dk. 9 Ndiaye (Penaltıdan) (Osmanlıspor), Dk. 55 Van Persie (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 50 Karcemarskas, Dk. 61 Prochazka, Dk. 85 Ndiaye (Osmanlıspor), Dk. 65 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

        SPOR TOTO SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU GÜNÜN CANLI MAÇLARI HTSPOR İDDAA'DA

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Regattinin sağdan kullandığı köşe atışında altıpas içindeki Numan Çürüksunun yaptığı kafa vuruşunda, top üst direkten döndü.

        8. dakikada Musa Çağıranın ara pasında ceza alanında topla buluşan Regattin, kaleci Volkan Demirelden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi, penaltı noktasını gösterdi. 9uncu dakikada penaltıda topun başına geçen Ndiaye, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

        17. dakikada Volkan Şenin getirip uzak direğe gönderdiği topu arka bölümdeki Sow, altıpas içine aktardı. Bu noktada son olarak topla buluşan Emenikenin vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

        32. dakikada Umarın kendi çabasıyla getirip ceza alanına ortaladığı topu Ndiaye penaltı noktasına indirdi. Diabateden önce Volkan Demirelin müdahale ettiği topu Skrtel kornere attı ve tehlikeyi önledi.

        39. dakikada sağ kanattan Emenikenin ceza yayının üzerine doğru gönderdiği topta Sow, meşin yuvarlağın üzerinden atladı. Sowun bıraktığı topla buluşan De Souzanın plase vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada Umarın sağ taraftan ceza alanına yaptığı ortada penaltı noktası civarında iyi yükselen Diabatenin kafa vuruşunda, top az farkla yandan dışarı gitti.

        55. dakikada ceza alanında topla buluşan Volkan Şen, ortasında topu arka direğe gönderdi. Bu bölümde iyi yükselen Van Persie, kafayla topu filelere gönderdi: 1-1

        58. dakikada Ndiayenin düşürülmesi sonrasında kazanılan serbest vuruşu kullanan Musa Çağıranın şutunda, top yan direğe çarparak taca çıktı.

        62. dakikada Volkan Şenin kullandığı serbest vuruşta altıpas içinde müsait pozisyonda Skrtel topa dokunamadı ve takımı adına önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

        79. dakikada kendi çabasıyla topu ceza alanına kadar getiren Emenikenin sert şutunda, kaleci Karcemarskas yatarak topu kontrol etti.

        MAÇTAN NOTLAR

        BEKLER İLK KEZ DEĞİŞTİ

        Fenerbahçe'nin ilk 11'inde ligde bu sezon bek pozisyonlarında ilk kez farklı isimler görev yaptı. Ligin ilk 5 haftalık bölümünde savunmanın kenarlarında Van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım'ı tercih eden Advocaat, yaşanılan sakatlıklar nedeniyle formayı İsmail Köybaşı ile Şener Özbayraklı'ya verdi. Şener ve İsmail, böylece bu sezon ilk kez 11'de maça başladı.

        LİGDE İSTANBUL DIŞINDA İLK DEPLASMAN

        Fenerbahçe, bu sezon ligde İstanbul dışındaki ilk maçına çıktı. Sezonun ilk 5 haftasında Kayserispor, Bursaspor ve Gaziantepspor'u Ülker Stadı'nda konuk eden Fenerbahçe, deplasman maçlarını İstanbul ekipleri Medipol Başakşehir ve Kasımpaşa'yla oynadı. Sarı-lacivertli ekip, İstanbul'da çıktığı bu 5 maçta 7 puan topladı.

        TRİBÜNLER

        Kale arkasındaki tribünde yerini alan bin civarında Fenerbahçeli futbolsever, başkent deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Ev sahibi takım taraftarları ise kale arkalarındaki boşluklar dışında tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Tüm iç saha maçlarında olduğu gibi tribündeki yerini alan Mehteran Takımı da marşlarla Osmanlıspor'a destek verdi. Hayatını kaybeden sarı-lacivertli eski milli futbolcu Erol Keskin'in anısına karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı sırasında Osmanlıspor tribününde büyük Türk bayrağı açıldı.

        Karşılaşmayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.

        Öte yandan, karşılaşma öncesi Fenerbahçe tribünlerinde kısa süreli gerginlik yaşandı.

        YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Osmanlıspor-Fenerbahçe maçında yoğun güvenlik önlemi alındı. Stat ve çevresinde yaklaşık bin 600 görevli, güvenliği sağladı. Taraftarlar, üç ayrı güvenlik noktasından geçerek stada girebildi. Maça gelen taraftarların araçları aranırken, araçların stat yakınına park ettirilmesine izin verilmedi. Güvenlik gerekçesiyle taraftarlar sırt çantasıyla stada alınmadı. Ayrıca protokol tribününde görev yapan özel harekat polisleri de dikkati çekti.

        Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden taraftarları mağduriyet yaşamamaları için sırt çantası, el çantası, valiz ve poşetle maça gelmemeleri konusunda uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ