Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig '4 Büyükler'den gidenler ne yaptı? - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | AHMET HAMDİ GİRGİN

        '4 Büyükler'den sezon başında ve devre arasında ayrılan futbolcular yeni takımlarında neler yapıyor? Hüsrana uğrayanlar, çıkışa geçenler, forma yüzü göremeyenler... Sizler için derledik:

        2

        Jose Sosa - Geçen sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Sosa, Milan'da hüsrana uğradı. 7.5 milyon euro bonservis bedeliyle İtalya'nın yolunu tutan Sosa, 10'u ilk 11'de olmak üzere 13 maçta oynadı. Sadece 2 asistlik katkı verirken, 2 kırmızı ve 5 sarı kart gördü.

        3

        Raul Meireles - Fenerbahçe ile sözleşmesi bittikten sonra boşta kaldı. Haziran ayından beri takım bulamadı.

        4

        Douglas - Trabzonspor'da 1 sezon geçirdikten sonra kadroda yapılan operasyonda gidenler arasında yer aldı. Yeni takımı Sporting'te şu ana kadar yalnızca 6 maçta oynayabildi.

        5

        Jason Denayer - Transferin son gününe kadar Galatasaray'a döneceği konuşuldu. Manchester City onun Premier Lig'de kalmasını istedi. Sunderland'te kiralık olarak ter döküyor. Ligde 17 maçta şans buldu.

        6

        Gökhan Töre - Eski hocası Bilic'in yoğun ısrarıyla West Ham'a kiralanan Gökhan tam bir fiyasko oldu. Tüm kulvarlarda toplam 8 maça çıkarken sakatlık geçirerek sezonu kapattı. Beşiktaş'a dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

        7

        Michal Kadlec - Fenerbahçe'deki sözleşmesi bitince eski takımı Sparta Prag'a gitti. Son yıllarda Viktoria Plzen'in gerisinde kalan takımında istikrarlı olarak forma giyiyor.

        8

        Jose Bosingwa - Trabzonspor'la sözleşmesi bittikten sonra takım bulamadı. 34 yaşındaki oyuncunun bonservisi elinde.

        9

        Ryan Donk - Galatasaray'da beklentilerin çok altında kaldı. Kiralık olarak gittiği Real Betis'te vasat bir performans çiziyor. 11 kez ilk 11'de şans buldu.

        10

        Denys Boyko - Beşiktaş'ta kaleyi Tolga Zengin'den devralamayan Boyko, Malaga'da da Kameni'ni arkasında yedek bekliyor. Toplamda sadece 5 maçta oynadı.

        11

        Nani - Fenerbahçe'de geçen yıl skora en fazla katkı yapan isimlerdendi. Portekizli, Valencia'da başarılı bir sezon yaşıyor. 18 maçta 3 gol ve 7 asiste imza attı.

        12

        Marko Marin - Chelsea'nin her sezon bir takıma kiraladığı Marin, Trabzonspor'un ardından Cardozo gibi Olympikos'un yolunu tuttu. 16 maçta 1 golü var. Sezon sonu yine başka bir takıma kiralanması olası.

        13

        Alexis - Siyah-beyazlılardaki macerası yarım sezon sürdü. Sezon başında soluğu Deportivo Alaves'te alan Alexis, 22 maçta forma giyerken 2 gol attı, 1 asist yaptı. Agresifliğiyle dikkat çeken İspanyol oyuncusu bu süreçte 10 sarı kart gördü.

        14

        Lazar Markovic - Sarı-lacivertli formayla geçirdiği bir sezonda attığı deparlar dışında iz bırakamadı. Liverpool onu sezonun ilk yarısında Sporting'e kiraladı. Portekiz'de tutunamadı. İkinci yarı Hull City'ye kiralandı. Kötü günler geçiriyor.

        15

        Alexander Milosevic - Geçtiğimiz sezon Hannover'e kiralan Milosevic, bu sezon yine Almanya'da kiralık olarak forma giyiyor. İsveçli oyuncu, lig sonuncusu Darmstadt'ta 20 maça çıktı.

        16

        Jose Rodriguez - Galatasaray'da olduğu gibi Mainz'da da yedek kulübesinden çıkamadı. Devre arasında Malaga'ya kiralandı. 5 kez ilk 11'e alındı.

        17

        Pedro Franco - Beşiktaş'a genç yetenek olarak geldi, beklentileri karşılayamadı. Kolombiyalı futbolcu, bu sezon transfer olduğu eski takımı Millonairos'ta yedek kulübesine hapsoldu.

        18

        Mario Gomez - Sezon başında Beşiktaş'tan Wolfsburg'a giden Gomez, yeni macerasına kötü başlasa da performansını yükseltti. 26 maçta 10 golü var.

        19

        Bruno Alves - 34 yaşındaki Portekizli, serbest kaldıktan sonra Cagliari'ye gitti. 29 maçta 1 gol attı. Orta sıralarda mücadele veren Cagliari'nin değişmez isimlerinden biri oldu.

        20

        Alex Telles - Geçen yıl Inter'de kiralık olarak oynadıktan sonra 6.5 milyon euro karşılığında Porto'ya transfer oldu. Portekiz'de iyi bir sezon geçiriyor; 36 maçta 1 gol, 8 asisti var. Adı büyük takımlarla anılıyor.

        21

        Diego - Geçen sezon Fenerbahçe'de en çok eleştirilen futbolcuların başında geliyordu. Son maçlarda yuhalanan Diego, ülkesine döndü. Flamengo'ya transfer olan Diego, 27 maçta 10 gol attı ve 5 asist yaptı. Milli Takım'a kadar yükseldi.

        22

        Blerim Dzemaili - EURO 2016'daki iyi performansının ardından Galatasaray'da kalacağı konuşuldu. İsviçreli oyuncu İtalya'ya gitmeyi tercih etti. Orta sıralarda mücadele veren Bologna'da 29 maçta sahaya çıktı, 9 gol attı, 2 asist yaptı.

        23

        Oscar Cardozo - Kötü giden Trabzonspor'da ilerleyen yaşıyla kurtarıcı rolünü üstlenemedi. Komşu'nun en büyük takımı Olympiakos'a transfer oldu. 14'ü ilk 11'de, toplam 28 maç oynadı. 2 gol atabildi. Kariyeri düşüşte.

        24

        Emre Çolak - Arda Turan'ın izinden İspanya macerasına başladı. Kariyerinde beyaz sayfa açtı. Takımın kilit isimlerinden biri oldu. 27 maç oynadı, 3 gol ve 6 asiste imza attı.

        25

        Kolbeinn Sigthorsson - Galatasaray büyük umutlarla onu aldı. Sakatlığı nedeniyle hiç forma giyemedi. Nantes'a döndü, sakatlığı geçmediği için henüz sahaya çıkamadı.

        26

        Jem Karacan - Galatasaray serbest bıraktı. Devre arasında İngiltere'nin 3. ligi takımlarından Bolton'a gitti. Sadece 61 dakika sahada kalabildi.

        27

        Hamit Altıntop - Devre arasında Galatasaray'dan ayrılıp Darmstadt'a gitti. Lig sonuncusu takımda 7 maçta oynadı. Alman basınından övgü alıyor.