Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in performansı ezeli rakiplerdeki kalecilere oranla sınıfta kaldı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | ERDEM AKBAŞ

        Fıtık ameliyatı olduğu için kamp döneminde birçok çalışmayı kaçıran Volkan Demirel, yeni sezona oldukça kötü bir başlangıç yaptı.

        2

        Sezon başından beri kalesinde güven vermeyen deneyimli eldiven, son olarak Osmanlıspor maçında hatalı bir çıkışa imza atmıştı.

        3

        Açısı kapanan Regattin’in ceza alanı içerisinde düşmesinin ardından hakem Mete Kalkavan, penaltı noktasını göstermişti.

        4

        Hemen hemen kalesine gelen her ‘ciddi’ tehlike gol olan Volkan’ın istatistikleri de bu kötü performansı destekliyor. Ezeli rakipler Galatasaray ve Beşiktaş’taki kalecilere bakıldığında ortaya büyük bir fark çıkıyor.

        5

        G.SARAY’DA ‘MUSLERA’ FARKI
        F.Bahçe’nin Süper Lig ve Avrupa’da sahne aldığı 12 maçın 10’unda 90 dakika forma giyen Volkan’ın koruduğu kaleye bu karşılaşmalarda toplam 26 isabetli şut geldi.

        6

        Bunların 9’u ağlarla buluşurken; ortalaması alındığında Demirel’in kalesine çekilen 3 şuttan 1’i gol oluyor.

        7

        Peki bu rakam ezeli rakiplerde ne durumda? Performansıyla taraflıtarafsız herkesin takdirini toplayan G.Saray’ın kalecisi Fernando Muslera, bu sezon 7 maçta forma giydi.

        8

        Nando’nun kalesine çekilen 33 isabetli şuttan 6’sı adresi bulurken, Uruguaylı’nın gol yeme oranı 6’da 1...

        9

        KENDİSİ DE İTİRAF ETMİŞTİ
        İki eldivenini de kullanan Beşiktaş’ta eleştirilen isim Tolga Zengin, son dönemde fazla şans bulamasa da şu ana kadar 4 maçta oynadı.

        10

        23 isabetli şutta 5 gol yiyen Tolga’nın kalesine çekilen 5 vuruştan 1’i ağlarla buluşuyor.

        11

        Diğer kaleci Fabricio ise 5 maçta forma giydi. Kalesine gelen 23 şuttan 4’ü gol olan İspanyol eldivenin gol yeme oranı 6’da 1 olarak dikkat çekti.

        12

        Sadece bu rakamlar; Demirel’in kötü performansını gözler önüne sererken, deneyimli kaleci Feyenoord maçı öncesi öz eleştiri yapmıştı.