Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da yeniler ne yaptı? - Galatasaray Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | AHMET HAMDİ GİRGİN
        '3 Büyükler'e bu sezon transfer olan ve kiralık gittiği takımlardan geri dönen oyuncuların performanslarını inceledik. Yeni ekiplerine güç katan oyuncular olduğu gibi kadroya girmeyi dahi başaramayan isimler ortaya çıktı. İşte o rapor:

        2

        BEŞİKTAŞ
        Vincent Aboubakar: Geçen yılın gol kralı Mario Gomez'in yerine geldi. 2'si Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 6 maçta forma giydi. 273 dakikada gol sevinci yaşayamadı.

        3

        Talisca: Beşiktaş'a gelişi sürpriz oldu. 22 yaşındaki futbolcu 5 karşılaşmada oynarken 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Eski takımı Benfica'ya attığı frikik golünün ardından Beşiktaşlı taraftarlar bonservisinin alınması için kampanya başlattı.

        4

        Adriano: Brezilyalı futbolcu Şenol Güneş için joker oldu. Birçok bölgede görev yapabilen Adriano, Çaykur Rizespor maçında attığı son dakika golüyle Beşiktaşlıların gözüne girdi.

        5

        Gökhan Gönül: Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transferi büyük sansasyon yarattı. 3 maçta 90 dakika oynadı ancak beklentileri karşılayamadı. Şimdilik Beck'in arkasında kaldı.

        6

        Atınç Nukan: Geçen sezon ayrıldığı Beşiktaş'a kiralık olarak döndü. Henüz forma şansı bulamadı. Tosic, Marcelo ve Rhodolfo'dan formayı alıp 11'e girmesi zor görünüyor.

        7

        Fabri: Siyah-beyazlı taraftarların en çok eleştirdiği isimlerin başında gelen Tolga Zengin'i kesti. 5 maçta oynadı, kalesinde 4 gol gördü.

        8

        Gökhan İnler: Geçtiğimiz yıl Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan Leicester City'de şans bulamayan Gökhan'ın transferi soru işaretleriyle doluydu. Ancak siyah-beyazlılara geldiği gibi formayı kaptı. 7 maçta oynadı, 1 asist yaptı. İlk 11'in değişmezleri arasına girdi.

        9

        Caner Erkin: Fenerbahçe'den ayrılarak gittiği Inter'de De Boer tarafından istenmedi. Kiralık olarak geldiği Beşiktaş'ta takımın ateşleyici isimlerinden biri oldu. 6 maçta 1 asist yaptı. Bonservisinin alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        10

        Aras Özbiliz: Geçen yılı Rayo Vallecano'da kiralık olarak geçirmişti. Bu sezon sadece 7 dakika oynama şansı buldu. İstenilen seviyede değil.

        11

        Ömer Şişmanoğlu: Son 2 sezonu kiralık olarak geçirdi. Şenol Güneş'in isteğiyle Beşiktaş'a döndü, rotasyonda şans buluyor. 4 maçta 1 gol attı.

        12

        FENERBAHÇE
        Martin Skrtel: Fenerbahçe'nin onun için Liverpool'a ödediği yüksek bonservis bedeli tartışma yarattı. 12 maçta forma şansı buldu, Kjaer ile stoperin değişilmez ismi oldu.

        13

        Aatif Chahechouhe: Sivasspor'da başrol oynarken Fenerbahçe'de figüran durumuna düştü. Advocaat'ın gelişiyle formaya uzak kaldı. 4 maçta 149 dakika oynarken 1 gol attı. Devre arasında takımdan ayrılacağı konuşuluyor.

        14

        Roman Neustadter: Vitor Pereira'nın 3-5-2'sinde kendine yer bulmuştu. Advocaat'ın gelişiyle yedek kulübesine hapsoldu. 7 maçta 530 dakika süre aldı, gole katkısı olmadı.

        15

        Gregory van der Wiel: Yıllardır sağ beki dolduran Gökhan Gönül'ün yerine transfer edildi. 10 maçta 1 asist yaptı. Henüz istenilen seviyede değil.

        16

        İsmail Köybaşı: Beşiktaş şampiyon olurken ilk 11'in değişilmez ismiydi. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım'ın arkasında kaldı. 1'i ilk 11'de olmak üzere 4 maçta oynadı, 1 golü var.

        17

        Moussa Sow: 1 yıl Al Ahli'de oynadıktan sonra kiralık olarak Fenerbahçe'ye döndü. 6 maçta 1 gol attı. Eski formundan uzak.

        18

        Jeremain Lens: Fenerbahçe'nin en başarılı transferi. 6 maçta 4 asist yaptı. Şimdiden takımın gol yollarındaki en önemli isimlerin başında geliyor.

        19

        Miroslav Stoch: Son 3 sezonu kiralık olarak farklı ekiplerde geçirdi. Grasshoppers maçında attığı gollerle takımda kaldı. 9 maçta 3 kez gol sevinci yaşadı. Rotasyonda kendisine yer buluyor.

        20

        Salih Uçan: 2 sezonu Roma'da geçirdikten sonra büyük ümitlerle Fenerbahçe'ye döndü. 6 maçta oynadı, gole katkı yapamadı. Advocaat'ın gelişiyle tamamen gözden düştü. Son maçlarda 18 kişilik kadroya bile giremiyor.

        21

        Emmanuel Emenike: Geçen yılı kirada geçirdikten sonra takıma döndü. Performansıyla en büyük sürpizi o yaptı. 11 maçta 6 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Van Persie, Sow ve Fernandao'nun önünde Fenerbahçe'nin 1. forveti olmayı başardı.

        22

        GALATASARAY
        Serdar Aziz: Bursaspor'a ödenen bonservis bedeli eleştiri konusu oldu. Eski takımında başına bela olan sakatlıklar, onu Galatasaray'da da buldu. Sarı-kırmızılı takımla maça çıkmadan sakatlandı.

        23

        Eren Derdiyok: Burak Yılmaz'ın yerini doldurdu. Galatasaray'ın hücumdaki en önemli silahı, 7 maçta 5 gol atarak gol krallığının en büyük adayları arasına girdi.

        24

        Tolga Ciğerci: Soru işareti olarak geldiği Galatasaray'da ilk 11'in değişilmez ismi oldu. Bitmek bilmeyen enerjisi ve dengeli oyunuyla formayı kimseye kaptırmadı. 7 maçta oynadı, 4 sarı kart gördü.

        25

        Luis Pedro Cavanda: Galatasaray'ın son yıllarda Sabri Sarıoğlu'nun yerine koymak istediği bir diğer sağ bek. 2 maçta toplam 57 dakika sahada kaldı. Son maçların ardından artık ilk 11'de başlayabilir.

        26

        Kolbeinn Sigthorsson: İzlandalı oyuncu, Serdar Aziz gibi sakatlık şoku yaşadı. Henüz Galatasaray formasıyla sahaya ayak basamadı.

        27

        Josue: Porto'dan kiralanan Josue, orta sahada takım arkadaşlarının gerisinde kaldı. 3 maçta toplam 90 dakika oynadı. Yedek kulübesinde forma şansı bekliyor.

        28

        Nigel de Jong: Galatasaray'ın yeni Melo olmasını beklediği De Jong, sakatlığı sebebiyle ilk haftalarda takıma giremedi. Sadece 45 dakika sahada kaldı.

        29

        Salih Dursun: Geçen yılı kiralık olarak geçirdiği Trabzonspor tarafından istenmedi. Kendisine kulüp bulamayınca takımda kaldı. Kadroya girmesi çok zor görünüyor.

        30

        Bruma: Galatasaray'a geldiği günden beri beklenen patlamayı bu sezon yaptı. 7 maçta 2 gol ve 3 de asistle taraftarı büyüledi. Sarı-kırmızılıların şampiyonluk yarışında en önemli kozlarından biri.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ