Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa'nın en pahalı kadroları - Futbol Haberleri
        1

        FIFA'nın açıkladığı verilere göre İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'dan oluşan beş büyük Avrupa liginde 2016-17 sezonu transfer harcamaları 400 milyon € artarak 3.7 milyar € seviyesine ulaştı. Türkiye'de ise gidişat tam aksine...

        2

        2015-16 transfer sezonunu 100 milyon avronun üzerinde bir harcamayla geçen sezonu kapatan Süper Lig'de bu sezon rüzgar ağırdan esti. Toplam harcama bedeli 50 milyonu dahi bulmazken, transfer trafiği de azaldı.

        3

        Osmanlıspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, Adanaspor, Karabükspor kadrolarını takviye ederken tamamen bedelsiz oyunculara yöneldi. Süper Lig kulüpleri, her 10 transferinden 7'si için sözleşme feshi ya da kiralık bedeli ödemedi.

        4

        Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi şampiyonluk hedefleyen fakat UEFA denetimindeki kulüpler bununla da yetinmeyip bir dönem ciddi bonservisler ödedikleri futbolcularla ya sözleşme uzatmadı ya da satmayı tercih etti.

        5

        Doğal olarak da kadro maliyetleri eridi. Süper Lig kulüpleri artık daha ucuz takımlarla, gittikçe daha fazla harcayan Avrupalı rakiplerine karşı UEFA kupalarında mücadele etmek zorunda. Peki tablo ne? İşte Avrupa'nın beş büyük liginde en fazla para harcanarak kurulan takımlar, kadro maliyetlerindeki değişimler ve Süper Lig'in yeri...

        6

        31 - Villarreal CF | 106 milyon € (Geçen sezon 66 milyon € )