Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim basın toplantısında konuştu (VİDEO) - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Mehmet Topal, Ukrayna maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. İşte Terim ve Topal'ın açıklamaları...

        FATİH TERİM:

        "Bizi bekleyen 2 tane önemli karşılaşma var. Bu maçlar için teknik ve taktik anlamda iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Analizlerimizi iyi yaptık diye düşünüyorum. Eğer Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak hep beraber hareket etmemiz gerekiyor.Yarın bizi desekleyecek olan tüm halkımızdan, iyi dileklerini ve dualarını esirgememelerini rica ediyorum, çok mutlu olurum."

        "FUTBOL DİREKTÖRÜ NEDİR?"

        "Gönül ister ki rakiplerimizi konuşalım. Ama sizin gündeminizde farklı konular var. Medyayı ve kamuoyunu yakından takip ettiğimi bilmenizi isterim. Türkiye Futbol Direktörlüğü kavramının ne olduğuna ilişkin sanırım bir kafa karışıklığı var. Türkiye Futbol Direktörlüğü doğrudan Türkiye Futbol Federasyonu'nabağlıdır.Futbol Direktörlüğü, Türk Futbolu'nun gelecek tasarımında, ilgili kurumlarla iletişim halinde olup, kısa ve uzun vadede planlar yapar. Burada fazla detay vermeyeyim ama daha net anlaşılması için başka bir program yaptım. Türk futbolunun gelişimi için, marka değerinin arttırılması için katkısı, bilgisi, projesi olan kim varsa kapım açık. Önümüzdeki maçlar sonrası, TFF'nin kendi sayfasından Türkiye Futbol Direktörlüğü faaliyet raporunu paylaşılacak."

        "PLANLARIN ALETİ OLMAYACAĞIM"

        "Şimdi diğer konuya gelelim. Burdaki emekçiler üzerine alınmasınlar lafım burası için değil. Milli maç öncesi servis edilen, duyumla, yalanla yazılanlarla ilgili olarak patlamamı, kızmamı, ağzıma geleni söylememi bekliyorsunuz ama, beklentiyi karşılayamacağım ağzıma geleni söylememi istiyorsunuz. Ama planların bir parçası olmayacağım gibi planların aleti de olmayacağım. Sağduyudan yana olacağım ve son günlerde çıkan haberlere dair benden umulan kızgınlığı göstermeyeceğim. Görevimin pozisyonumun sorumluluğu içinde davranacağımı söyleyeyim ya da böyle davranmaya çalışacağım diyeyim."

        "OYUNCULARIMI YEDİRMEM"

        "Aldığım ve almadığım oyuncularımla ilgili haksızca ve karalayıcı ifadelerden, servislerden üzüntü duyuyorum. Ortaya atılan çirkin iddialar ile mücadele edeceğimden şüpheniz olmasın. Ordan duydum, burdan duydum diye ortaya atılan her ifade ile ilgili her türlü mücadeleyi yapacağım. Kadroya aldığım veya almadığım oyuncular bu ülkenin evlatlarıdır. Kimseye haksızlık yapılmasına razı olmam. Sağduyu ve aklı selimden uzak karşıma çıkanlara, beni planlarının önünde görenlere, kendimi ve oyuncularımı yedirtmem."

        "GERÇEKLERİ GÖRMEYE DAHA YENİ BAŞLADILAR"

        "'Göz odur ki dağın arkasını gören akıl odur ki başa geleceği bilen' bu durumu tam anlamıyla anlatan bir atasözü.İçinde olduğum dağın arkasını ve sislerin arkasındaki gerçekleri görmeye daha yeni başladılar.Bu sürecin sadece kişisel olmadığını, teknik adam kararı olduğunu, önümüzdeki günlerde daha net göreceğimizi düşünüyorum.Bir olmaya ihtiyacımız var, birlikte olmaya ihtiyacımız var. Sizleri buna davet ediyorum."

        "EKİBİMİ KORUMAK GÖREVİM"

        "Sizin benden beklentiniz olduğunu gibi benim de sizden beklentilerim oluyor. İstemeden gönlünü kırdıklarım, geçmişteki manipüle edilmiş bilgilerden ahımız var diyenler, hepsinin başımın üstünde yeri var. Kadroda olmayan oyuncularla ilgili soru almayacağım. Anlayış göstereceğinizi biliyorum.Ekibimi korumak, kollamak görevim. Onları oluşabilecek olumsuz duygulardan da korumak isterim.Mehmet Topal'ın söylediği bir şey var: 'Genç arkadaşlarımız etkileniyor'. Merak etmeyin onlar da etkileniyor. Biz koca koca adamlar etkileniyoruz. Ukrayna ve İzlanda ile ilgili sorunuz varsa, buyrun cevaplayayım."

        "SHEVCHENKO İLE BİR NOSTALJİ YAŞAYACAĞIZ"

        "Shevchenko ile Milan'da çalıştık. Gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan biriydi. Yarın bir nostalji yaşayacağız. Shevchenko, futbolculuk bilgisiyle yetinmeyip, teknik adamlıkta da çok önemli tecrübelerle daha donanımlı hale gelecek. Shevchenko'ya kaybedersek gidip elini sıkmaktan zevk alırım."

        ÖMER TOPRAK'IN YENİDEN MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMASI

        "Ömer Toprak, yaşanan bir olaydan sonra alınmadı. Sonra sakatlıkları oldu almadık. Bugün burada, yarın yine olmayabilir.Ömer'in alınması ya da alınmaması.. Bakın tekrar söyleyeyim, burada bu görevde şahsi bir meselem olmadı benim hiç.Ömer'e hep gönderdik geniş listeyi. Uluslararası kuralları gereği bir oyuncu almadan önce, aylar önce kulübüne zaten bilgi vermek zorundasınız. Almasak da bunlar benim oyuncularım.Ömer Toprak'ı hep takip ettik, o dönem düşünmedik ama şimdi düşündük. Geniş kadroya düşünmediğim oyuncum hiç olmadı."

        "CANER ERKİN'İ BEN İSTEDİM"

        "Caner'i ben istedim o da rahatlasın diye. Belki Hasan Ali iyi olsa hiç almayacaktım. Bunun hesabını milli takım hocası vermez. İster öyle alırım, ister böyle alırım. Caner'in sağlık durumu da var. Doktorlarımız görüşüyor. Bugün ilk defa antrenmana çıkacak."

        EMRE MOR YORUMU

        "Emre Mor son 3 ayda kalbimize giren, beynimizde bizi meşgul eden çok yetenekli bir oyuncu. Kazandıranlara teşekkür ederim.Sabır göstermeliyiz 18 yaşında bir gençten bahsediyoruz Küçük bir takımdan sonra Türkiye ve Dortmund formasını giymeye başladı."

        TERİM'DEN TAŞANLAR...

        * Avrupa'da takımlarımız ne kadar başarılı olursa, milli takıma yansıması da o kadar net olur.

        * Ukrayna dikkat edilmesi gereken bir takım, kulüplerinden de belli. Bu dikkati azami derecede paylaşıyoruz.

        *Bu çocukların hepsine sahip çıkınız, bunlar bizim çocuklarımız. Hepinize sevgiler, saygılar, iyi akşamlar

        *Mesele prim meselesi değil dedim, getirdiniz prim meselesini koydunuz önümüze. Bu bir prim meselesi değil. Ne primler geldi ne primler gitti...

        * Kadroda sürprizimiz olacaktı. Kerem Demirbay'ı çok beğeniyorum. Birkaç sürprizimiz olacak ileride...

        *Gökhan Töre'yi Ömer yüzünden değil biraz çaba göstermesi için kadroya almadım. Gökhan, Ömer ve Hakan beraber kadroda olabilir. Ömer, Gökhan ve Hakan, üçü en iyi arkadaş oldular, biz dışarıda kaldık. Futbolun güzelliği de budur.

        MEHMET TOPAL:NE GÖREV VERİLİRSE YAPARIZ

        "Öncelikli hedefimiz 2 maçtan 6 puan almak. Hırvatistan gibi zor bir deplasmandan 1 puan aldık. Yenemiyorsak, yenilmemeliyiz. Çok koşan mücadele eden bir takıma karşı oynayacağız. 2 hayati önem taşıyan maça çıkacağız. Tüm şartlar eşit. Kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız.Hocamız nerede görev verirse, çıkıp elinden geleni sonuna kadar yapan bir oyuncu topluluğuyuz. Ne görev verilirse, yaparız. Takım adına konuşacak olursam (kadro dışı kalanlarla ilgili) bizi kötü etkiliyor diyebilirim.Olumsuz yorumlar genç arkadaşlarımızı etkileyebiliyor. Biz tecrübeliler olarak üstünden gelebiliyoruz ama gençler öyle değil."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ