Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Riekerink: A takıma çıkacak çok isim var - Galatasaray Haberleri

        Altyapının başına getirildikten sonra teknik direktör Mustafa Denizli’nin istifasının ardından kendisini bir anda A takımın başında bulan Jan Olde Riekerink, genç oyuncularla yakından ilgileniyor.

        Sezon başı hazırlık kampına U21 ve U19 takımlarından bazı isimleri götürerek altyapıdaki isimlere şans verebileceğinin sinyalini veren Hollandalı çalıştırıcı, şimdi de milli maçlar nedeniyle liglere verilen arada 4 genci A takım idmanına çıkardı. Genç oyuncuların doğru hamlelerle gelişimlerinin sağlanması gerektiğinin altını çizen başarılı teknik adam, “Altyapıda daha ilerleyen günlerde A takıma çıkacak kadar yetenekli pek çok isim var. G.Saray’da altyapıya verilen önemin altını çizmek için bu tip milli aralarda yaptıklarımız önemli. Bizim görevimizi doğru anda doğru hamleyle onların gelişimini sağlamak” diye konuştu. Riekerink, altyapıda bulunan oyuncuların çok çalışan, disiplinli ve yetenekli olması halinde yaşı ne olursa olsun A takım kadrosuna girebileceğinin de altını çizdi.

        ‘MİLLİ ARA AVANTAJ’

        Milli maçlar nedeniyle verilen aranın iyi geçtiğini, sakat oyuncuların dönmesi ve genç futbolcuların durumunu görmek için de bir avantaj olduğunu vurgulayan Riekerink, “Altyapıdaki pek çok maçı izledim, izlemeye de devam ediyorum. Genç oyunculara A takımda şanslarının olduğunu göstermek görevlerimizden biri” ifadelerini kullandı.

        "MUSTAFA ÇOK YETENEKLİ"

        Riekerink, idmana aldığı henüz 14 yaşındaki Mustafa Kapı’ya da övgüler yağdırdı. Genç oyuncunun yarın Bulgaristan’da oynanacak Levski Sofya maçının kafilesinde de yer alacağını belirten başarılı hoca, “Bu onun için büyük şans... Ona çok yetenekli olduğunu söyledim. Büyük oyuncularla antrenmana çıkıyor. Hem çok iyi bir tecrübe oluyor hem de ödüllendirmiş oluyoruz. Buradaki zamanının keyfini çıkarması gerekiyor” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ