Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Gültekin Gencer: Yeni başkana oyuncak olarak Antalyaspor verilmiş - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Antalyaspor Eski Başkanı Gültekin Gencer, kendisinden sonra göreve gelen ve kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap vermek için sabah saatlerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

        Eski başkan Gencer, yeni yönetimin değişmesi gerektiğini ifade ederek, "Düne kadar günah keçisi bizdik. Bugün Morais. Morais gibi bir adamı gönderdiler. Asıl değişmesi gereken bu geçmişin devamı olan yönetim kuruludur. İnanın, kim gelirse gelsin oraya, bunlar derhal bıraksınlar, gelen kişilerle Antalyaspor şaha kalkar. Bana reçete sorarsınız, tek reçete bu. Beceremedik talimatla geldik diyecekler" dedi.

        Antalyaspor'un Eski Başkanı Gültekin Gencer, düzenlediği basın toplantısında, Antalyaspor'un ligde bulunduğu durum itibariyle eski başkan olarak geçmiş döneme ilişkin açıklama yaptığı için üzüntü duyduğunu söyledi. Kendisine yönelik mevcut yönetimin açıklamalarından dolayı mecbur kaldığı için açıklama yapma gereğinin oluştuğunu ifade etti. Gültekin Gencer, mevcut yönetimin göreve geldiğinden itibaren şahsına ve beraber çalıştığı yönetim kurulu üyelerine yaptığı saldırının üzüntü verici olduğunu söyledi.

        "YENİ BAŞKANA OYUNCAK OLARAK ANTALYASPOR VERİLMİŞ"

        Mevcut yönetimin sportif başarısızlıktan dolayı kendisine ve ekibine yönelik söylemleriyle haftayı kurtarma hesabı yaptığını belirten Gencer, "Akıl yaşta değil baştadır. Yeni başkan Ali Şafak Öztürk'ün yaşı kadar benim yöneticiliğim var. Tek problem Ali Şafak babası ve ailesi galiba çocukluğunda kendisine oyuncak almayı eve giderken unutmuşlar. Maalesef birileri tarafından oyuncak olarak Antalyaspor verilmiş. Ne yazık ki bu duruma geldik. Bunu üzüntü ile söylüyorum. Antalyaspor bu kadar kötü yönetilip, bu kadar ayaklar alınacak kurum değildir. Sportif başarısızlık olur, ben de sportif başarısızlık yaşadım, yaşamadım değil. Küme düştük" diye konuştu.

        "DEVRETTİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN BAŞKA BORÇ VARSA AÇIKLAMAYAN İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR"

        Ali Şafak Öztürk yönetiminin geçmiş dönemlerdeki yönetimin devamı olduğunu söyleyen Gencer, Öztürk'ün Akıncıoğlu döneminde de yöneticilik yaptığını, mevcut yönetim kurulu üyelerinin yarısının da geçmişte yöneticilik yaptığını söyledi. Hasan Akıncıoğlu'ndan yönetimi devraldığında kulübün 25 milyon Dolar borcu, 9 milyon Dolar bütçe açığı olduğunu ifade eden eski başkan Gencer, "Hasan Akıncıoğlu döneminden devraldığım hazine dökümü mevcuttur. Bunun aksini iddia eden olursa şerefsizliği ben yapıyorum ama başka bir şekilde yönlendirme yapıyorlarsa şerefsizliği onlar yapıyor. Çamur at izi kalsın politikasından uzak durmamız lazım. 25 milyon Dolar borçla devraldığımda yıllık gelire istinaden 9 milyon Dolar bütçe açığı olduğunu açıklamıştım. Ben de devrederken 5 milyon Dolar açıkla devrettim. Aksini iddia eden varsa karşı karşıya gelmeye hazırım. Basın toplantısında basın sözcüsü '189 milyon borç var' diyor. 2 sene sonrasını dahil bütçeye, harcamaya, benim haneme yazıyorsan yazıklar olsun. Delikanlı olan biz aldığımızda borç miktarını açıklar bunun dışında devrettiğimiz günden itibaren başka borç varsa açıklamayan ispatlamayan şerefsizdir" şeklinde konuştu.

        "ÇARŞIDAN GELMEME RAĞMEN ONLARIN PROFESYONEL MUHASEBECİLERİNDEN MUHASEBECİLİĞİ DAHA İYİ BİLİRİM"

        Kulübü devrettiğinde gerçek borcun 59 milyon TL olduğunu ve vergilerle bu rakamın 80 milyon TL'ye yükseldiğini söyleyen Gencer, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gelirinden 48 milyon TL temliğin kendisinden önceki dönemlerde de yapıldığını söyledi. Kulüp tarihinde federasyon alacağından temlik olmadığı bir dönem bulunmadığını dile getiren Gültekin Gencer, "Ben geldiğimde de temlik vardı. Bunlar kurumsal şirket yönettikleri için profesyonel muhasebecileri vardır. Ben çarşıdan gelmeme rağmen onların profesyonel muhasebecilerinden daha iyi bilirim. Hele sporla ilgili daha iyi bilirim. Bizim federasyon temliğimiz 32 milyon TL. Ayakbastı parasının 20 milyon TL olduğunu, 32 milyon TL'den 20 milyon TL düşeceğini bahsetmiyorlar. O paranın 12 milyon TL düşeceğini söylemiyorlar. Geçen yıl bu zamanki puan durumu olsaydı bu borç da silinecekti" dedi.

        "ALDIĞIMIZ ÇOĞU OYUNCUYA BONSERVİS BEDELİ ÖDEMEDİK"

        Stattaki elektronik sistem kurulumunda 5.2 milyon para buharlaştığı yönünde iddiaların olduğunu belirten Gencer, sistemin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tavsiye ettiği firma tarafından yapıldığını aktardı. Sistem kurulum maliyetinin Spor Toto nezdinde reklam bedeli karşılığı firmaya aktarıldığını söyleyen Antalyaspor Eski Başkanı Gültekin Gencer, buharlaştığı söylenen paranın hesabının kendisine sorulmaması gerektiğini belirtti. Başkanlık döneminde yaptığı transferlerle kendisinin eleştirildiğini dile getiren Gencer, Eto'o, Motta, Danilo, Diego gibi futbolculara bonservis bedeli ödemediklerini ancak yeni yönetimin Milan Jevtovic'i 920 bin Euro bonservis bedeliyle takıma dahil ettiğini dile getirdi. Ayrıca Türk oyuncularla yapılan sözleşmelerin TL ile yapıldığını ancak göreve gelen yeni yönetimin Emre Güral ile 850 bin, Deniz Kadah ile ise 750 bin Euro yıllık ödeme şartıyla anlaşıldığını kaydetti. Gencer, kendisi döneminde böyle bir durumun olmayacağını da sözlerine ekledi.

        "YENİ YÖNETİM BIRAKSIN, GELEN KİŞİLERLE ANTALYASPOR ŞAHA KALKAR"

        Başkanlık döneminde Antalyaspor'un sahasında oynadığı son maçta Trabzonspor'u 7-0 yendiğini ve takımın o günden sonra galibiyet alamadığını ifade eden Antalyaspor Eski Başkanı Gültkin Gencer, sportif başarısızlığın yaşanabileceğini ancak bundan sonra Antalyaspor'u hep birlikte nasıl kurtarabiliriz çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti. Gencer, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "El ele verip Antalyaspor'u bulunduğu bölgeden çıkarmanın çaresine bakmalıyız. Düne kadar günah keçisi bizdik. Bugün Morais, Morais gibi bir adamı gönderdiler. Asıl değişmesi gereken bu geçmişin devamı olan yönetim kuruludur. İnanın, kim gelirse gelsin oraya, bunlar derhal bıraksınlar, gelen kişilerle Antalyaspor şaha kalkar. Bana reçete sorarsınız, tek reçete bu. Beceremedik, talimatla geldik diyecekler. Ben talimatla gelmedim. Ben şehrin dinamiklerinden feyz alarak geldim önemli dostlarımızdan faydalanmak için katkı koymaları için dinamikleri harekete geçirdim destek aldım. Kimin benim yanımda olmadığını herkes biliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ