Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Arda Turan'dan çarpıcı açıklamalar! "1.5 maçlık hatrım yok mu? 10 sene kaptanlık yaptım" - Futbol Haberleri
        1

        Milli Takım kadrosuna çağrılmayan Arda Turan, Beyaz TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcunun açıklamalarından önemli bölümler şöyle:

        2

        - Gittikten sonra psikolojim nasıl rahatladı.. Gitmemiz lazımdı. Başarabileceğimizi göstermek için gerekirse uzaya gitmek lazım.

        3

        - Bayrampaşa'da, mütevazi bir ailenin çocuğuyduk. Hayal kurarak, çalışarak ve futbolu severek buralara geldik.

        4

        -Çin'den müthiş bir teklif gelmişti. Barcelona beni vermedi. Bana da inanılmaz bir para önerdiler. Ben uzun vadeli bir projeyim.

        5

        -33 yaşına kadar kontratım var. Xavi bırakıyordu ve 4-5 mevkide oynayabilme özelliğine sahibim. Ben ve takım için büyük avantaj. Çin'den bir teklif geldi. 50 milyon euro civarında bir fiyatlar herhalde.

        6

        - Messi futbolda her şeyden önce gelir. Neymar benim kardeşim gibi ama Messi çok farklı.

        7

        -İspanya'da öyle veya böyle hakkımda bir kitap yazıldı. Türkiye'de de öyle. Paradan şundan önce benim hayalim örnek olmaktı.

        8

        - Emre Çolak'a, "Rahatlayacaksan, gel buraya" dedim. İyi gidiyor maşallah.

        9

        - Biz mecbur kaldığımız zaman konuşmak zorunda kaldık. Böyle bir maç öncesi polemik asla yapmayız.

        10

        - Diyorlar ki Arda maçta trip atıyor. Hadi oradan ya...

        11

        - Ben memleket sevdalısıyım. Taha altın madalyayı alırken gözlerim doldu. En büyük hayalim ülkeme örnek olmaktı. İyi insanlarız. Bu topraklar savaş değil, yaşamak için. Biz misafirperveriz. Biz kendi değerlerimizi yansıttığımız sürece biz oluruz.

        12

        "HİÇ Mİ KREDİMİZ YOK"
        "Polemik yapmam söz konusu değil. Hocamızın tercihi. Türk halkına bir şey soruyorum: Benim 1,5 maçlık hatrım yok muydu? 10 sene kaptanlık yaptım. Hiç mi kredim yoktu?"

        13

        "BENİM ÜZÜNTÜM ISLIKLANMAK"
        "Beni ıslıkladılar ben orada üzüldüm. Benim üzüntüm Avrupa'ya kötü gözükmekti. Ülkesine 10 sene hizmet etmiş bu çocuğa güvenin.

        14

        Yarın bir daha çağıracaklar, geleceğiz hizmet edeceğiz. 3 ay insanlar bize 'primci' dedi. Sonra ne oldu? Herkes beni tanır bilir. İnandığım doğrular üzerine yaşar ve öyle de giderim."

        15

        "GEL DERLERSE GELİRİZ, GİT DERLERSE GİDERİZ"
        - Konu prim konusu değil. Tartışmalar hep olacak. Takım arkadaşlarımı sormak konuşmak gibi bir görevim var. Yoksa benim parayla pulla ne işim var.

        16

        - Bizim primle falan işimiz olmadı. Söylemek istemiyorum ama ben o kadar para kazanıyorum. Primle ne işim olur! Konu prim mirim değil. 3 ay insanlar bize 'primci' dediler. Sonra meselenin prim meselesi olmadığı ortaya çıktı. Ne oldu?

        17

        - Özlemez misin milli formayı ya... Ben akşam giderim milli formaya bakarım, "Hey yavrum be" derim. Arda başarısız algısını kabul etmiyorum. Trip attı, mücadele etti diyorlar. Trip atan insanın kariyeri böyle olur mu?

        18

        - Ben senede kaç para kazanıyorum! Şehit ailelerine verin diyorlar. Biri öyle dedi, ben de dedim ki siz bana borçlu çıkarsınız... Federasyon 150-200 milyon TL gelir elde etti Euro 2016'ya gittiğimiz için. Biz bu paraları halkın vergilerinden almadık!"

        19

        Kariyerimde 2 hayalim var. Birisi Dünya Kupası, diğeri Şampiyonlar Ligi. Sorunları en az seviyeye indirip paylaşılmasından yanayım.

        20

        Kampta yaşananlar basına yansımamalıydı. Kampta yaşananları basına ben sızdırmadım.

        21

        Kimseden çekinmem ama saygıda kusur etmem. Böyle şeyler gelir, geçer, gider. Kalıcı olan Milli Takımdır.

        22

        - Hiçbir saygısızlık yapmadım. Tekrar söylüyorum! Beni tanıyanlar bilir. Hocamız bizi almadı, başımızın üstünde yeri var. Hocamız bizi aldı, yine aynı. Hocamızın tercihi hakkında bir şey diyemeyiz. 'Ben neden çağrılmadım, ben neden yokum?' diye bir cümle duydunuz mu benden?

        23

        - Arkadaş olduğum için demiyorum ama, Burak Yılmaz'ı çok beğeniyorum. Emre Mor'un çok büyük oyuncu olacak potansiyeli var. Dünya yıldızı olacak.

        24

        Emre Mor'u sevelim. Hata yaparsa hatasını gösterelim. Orada frikiği almış, alsın abi. O dakikada o sorumluluğu alabiliyorsa helal olsun.

        25

        -Emre Mor'da dünya starı olabilecek potansiyeli var. Emre Mor'un Milli takımı seçmesinde önemli rolüm vardır. Videolar gönderdim. Emre Can için de çok uğraştım ama olmadı.

        26

        -Dostlarım arasında cömert olmayanı bir de vefasız olmayanı sevmem. Ben futbolumuzu değiştirdiğime inanıyorum.

        27

        - Ali Dürüst'ün şaşırmadım demesi normal. Oranın yöneticisi. Hocayı korumak için öyle söylemesi normal.

        28

        TÜMER METİN-BURAK YILMAZ KAVGA İDDİASI

        -Hiç öyle bir şey yok. Çok çirkin iddialar, yalan.

        29

        Basına haksızlık etmiyorum. Onlar böyle haber üretebilir.

        30

        - 40-50 erkek bir kamptasın. Tabii ki tartışma olacak... Türk medyasını suçlamıyorum. Olaylar varsa tabii ki konuşacaksınız. Bu olaylar medyaya yansımamalıydı!

        31

        Bunları en ufak şeyleri bile dışarı çıkarmamalıydık. Tabi kavga olayı olmadı.

        32

        - Takımlarımız harcadıkları paraların karşılığını alamıyorlar... 40 milyon, 45 milyon genç nüfus var. Nasıl stoper çıkmıyor ya? Mehmet Topal'ı da tebrik ediyorum. Çok iyi kaptanlık yapıyor.

        33

        Milli takımdaki bütün çocuklarla konuşuyoruz.. Her zaman. Az yalancı insana, arkadaşa bile tahammülüm var. Ama cimri ve vefasız insana, arkadaşa tahammülüm yok!

        34

        - Ilımlıyız diye böyle konuşuyorlar. 'Şu ortaya çıkarsa, Arda ortaya çıkamaz' diyorlar. Bizim nereden geldiğimiz belli! Biz Bayrampaşa'dan, sokaktan geliyoruz. Bizim yediğimiz pekmez, gittiğimiz Antep! Sokağa çıkamaz diyorlar, haberiniz olsun!

        35

        -Enes'in çok vizyonu açık. Sahaya çok iyi yansıtıyor futbolunu. Bu Milli Takıma seçilmiş oyuncular özel oyunculardır. Eleştiri olabilir ama saygısızlık olmamalı.

        36

        - Beni kim paracı, primci yaptıysa ondan "Hesap soracağım" dedim. Halk için konuşmadım"

        37

        - Her türlü karara saygı duyarım. Olmayarak dua ederek de destek olmak şereftir.

        38

        - İzlanda maçı çok zor. İklim de çok etkiler. İçimden bir ses kazanacağız gibi geliyor. Yarın kazanırsak muhteşem olur.

        39

        Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ediyorum. Destek oldu. Başımı okşadı. Konumu gereği bunu yapmayabilirdi.

        40

        -Alpaslan Ağabey'in çok güzel bir sözü var, "Galatasaray için bir taş taşıyana büyük saygım var" diye. Bizde de konu böyle.

        41

        - Herkes barış ister. İyiye tatlıya bağlamak için elimden gelen kibarlığı, nezaketi gösteriyorum.

        42

        - Benim kardeşim, arkadaşlarım ne yazacağını bilir. Kardeşim "Abim milli takıma alınsın" demiyor. "Abim şereflidir" diyor!

        43

        - Konya'daki gözyaşlarıma laf söyleyenler var.. Selçuk'la ağlamamız hayatımın en güzel anları.

        44

        - Selçuk'un bana sahada hitap ettiği şekilde, bana hiç kimse hitap edemedi. "Yürü lan"lı konuşuruz...

        45

        Selçuk'la 1000 kez kavga etmişizdir. Selçuk'a bir şey olsa ilk ben koşarım. Tugay Abi nasıl oynadı, Selçuk da 38'e kadar oynar.

        46

        Emre Belözoğlu, Tugay Kerimoğlu, Selçuk İnan.. Bunlar gözünü bağlasan oynarlar. Aksi futbol cahilliğidir.

        47

        - "Hamza Abi konusunda yanlış yaptık. Hamza Abi aslan gibi adamdır, aslan gibi hocadır. Bu konuda net konuşacağım. 3 kupa aldı ya..."

        48

        - Fatih Terim'in üzerimde büyük emeği var. Önemli olan ortamın yumuşaması. Arda Turan isminin ülkeye zarar vermemesi lazım.

        49

        - Çok fanatik Galatasaraylıyım. Maçı izlemiyorum bazen heyecandan. Tüyler diken diken oluyor.

        50

        - Futbolda favori Beşiktaş. Geniş kadrosu var. Ama Galatasaray da iyi gidiyor, şampiyon olabiliriz!

        51

        - Trabzon'a sabır lazım. Trabzon öyle bir kültür. Onların kanı delikanlı kanı, ülkenin kalesi Trabzon. Sarılmaları lazım.

        52

        - Dick Advocaat önemli bir hoca. Ama böyle hocalar sistem hocasıdır, uzun vade hocasıdır. Fenerbahçe'nin zamana ihtiyacı var.

        53

        - Gelen gidenim çok oluyor. Otele para vermemek için bu kadar büyük evim var. Benim Barcelona'da oynamamın keyfini her birlikte çıkarmamız lazım... Bana diyorlar ki "Instagram'da o çocuğa neden cevap veriyorsun?" Belki o çocuk o yanıtla düzelecek. Ben böyle bakıyorum...

        54

        - Bir selfie çektim, "Selfie'de sana bakmıyorlar" diyorlar. Bakmayacaklar tabii, oradan Messi geçiyor, bana mı bakacaklar! Bizim 87 jenerasyonunu hatırlarsınız. 200 milyon Euro'luk takım vardı. Şimdi kimse yok piyasada.. Altyapı Avrupa'da çok farklı.

        55

        - Ben Türk milliyetçisiyimdir. Alex çok büyük futbolcuydu, burada iki günaydın deyince, yerlere yatıyorduk sevinçten.

        56

        - Alex çok büyük futbolcuydu. Ama Hagi 1 numara.. Alex de 2... Messi Ronaldo karşılaştırması yapmam ise doğru olmaz. Rakip oyuncu hakkında konuşmam tüm dünyada haber yapılır. Messi benim canım ciğerim...

        57

        - Tolga Abi aslan gibi adamdır. Yediği kadar çıkarttığı da vardır. Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük payı var. Bu konuda duygusalım. 15 Temmuz olaylarında Adriano, Beşiktaş'a gelmek istemiyordu. Dedim Adri sen beni dinle... Orası İstanbul ya dedim... Mario Gomez Beşiktaş'ta kalsaydı, çok farklı olurdu. Şenol Güneş iyi hoca, güzel adam. Kimsenin onunla ilgili kötü bir şey dediğini duymadım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ