Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Kulusic'ten G.Saray'a gözdağı: "Evimizde bizden başka favori olamaz" - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de forma giymeye 2009 yılında başlayan ve bir sezon başkentin dışına çıkarak Balıkesirspor'a giden 1986 doğumlu Ante Kulusic, Türk futbolu, gelecek planları ve kırmızı-siyahlı ekibin 7. haftada oynayacağı Galatasaray maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Gençlerbirliği'ne geldiği dönemde camia ve takım arkadaşları tarafından iyi karşılandığını ifade eden Kulusic, "8 yıl çok uzun zaman. Gelmeden önce biri, 8 yıl kalacağımı söyleseydi hayatta inanmazdım. Burayı çok sevdim. Ailem de burada zaten, bir çocuğumuz var, ikincisi de yolda" diye konuştu.

        Futbolculuk kariyerinin ardından Hırvatistan'a döneceğini dile getiren Kulusic, "Ankara'yı çok seviyorum ama Hırvatistan'a döneceğim. Sürekli gidip geleceğim. Ailem ve en yakın arkadaşım 'kariyerin bittikten sonra Hırvatistan'a dönmeni istiyoruz' dediler. Onlar istedikleri için söz verdim. Hırvatistan'da sporla uğraşacağım ama sürekli Ankara'ya gelip gideceğim" ifadelerini kullandı.

        "YETENEKLİ OYUNCULAR VAR"

        Kulusic, Süper Lig'in her geçen yıl kalitesinin arttığını belirterek, Türk takımlarının Avrupa liglerine daha çok katılmasının bunun kanıtı olduğunu söyledi. Lige çok iyi yabancı oyuncuların transfer edildiğini dile getiren Kulusic, "Artık bu ligde herkes herkesi yenebilir" dedi.

        2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda mücadele eden Türkiye ve Hırvatistan'ın gruptan birlikte çıkacağına inandığını ve Zagrep'te oynanan maçta ay-yıldızlı ekibin iyi mücadele ederek bir puan aldığını ifade eden Kulusic, "Hırvatistan'ın çok yetenekli oyuncuları var. Real Madrid'de Barcelona'da oynayan futbolcuları var evet ama Türkiye'nin de var" diye konuştu.

        GALATASARAY MAÇI

        Hırvat futbolcu, sezonun 7. haftasında Ankara'da oynanacak Galatasaray maçının favorisinin Gençlerbirliği olduğunu dile getirdi.

        'Ankara'da favori Gençlerbirliği'dir' sözünü daha önce de birçok kez kullandığını ifade eden Kulusic, "Evimizde bizden başka hiç kimse favori olamaz. Sahaya çıkacağız, mücadele edeceğiz ve kazanacağız" ifadelerini kullandı.

        İbrahim Üzülmez'in teknik direktörlük görevine gelmesinin ardından kırmızı-siyahlı takımın iyi oynamaya başladığına vurgu yapan Kulusic, şunları söyledi:

        "İbrahim hocanın çok iyi bir teknik adam olduğunu söyleyebilirim. Hoca olarak da insan olarak da çok iyi, çok dürüst bir insan. O geldikten sonra iyi oynamaya başladık. Son 5-6 yılın da en iyi sezon başlangıcını yaptık. Ligin yenilmeyen ve en az gol yiyen takımı biziz."

        Gençlerbirliği'ni "centilmen", İlhan Cavcav'ı ise "patron" olarak değerlendiren Kulusic, kırmızı-siyahlı taraftara da Türkçe, "Ankara'da 4-5 milyon insan var ama bizim stada bin-2 bin taraftar geliyor. Ben mutsuzum inşallah gelecek haftalar daha çok taraftar gelecek en az 5 bin, onların desteği lazım" mesajını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ