Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Riva'ya evet, Florya'ya hayır - Galatasaray Haberleri

        G.Saray yönetiminin Emlak Konut’la yaptığı ön protokole göre Riva ve Florya arazilerinin satışının oylanacağı olağanüstü genel kurula sayılı günler kala, camia içinde önemli fikir ayrılıkları yaşanıyor. Yönetimin, kulübün borç yükünden kurtuluş reçetesi olarak gördüğü ve hayati önem verdiği kongre öncesi ise HABERTÜRK, camia içinde konuşulanları ortaya çıkardı. 22 Ekim’de yapılacak genel kurulda Riva ve Florya’nın ayrı ayrı oylanması gerektiğini düşünen üyeler, mali krizden kurtulmak için Riva’nın satışına onay vermeyi düşünüyor. Ancak Metin Oktay Tesisleri’nin de bulunduğu ve tamamı G.Saray’ın mülkü olmayan Florya arazisinin satışına sıcak bakılmıyor.

        YÖNETİM ENDİŞELİ

        Ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde etmeyi planladığı bu iki projeyle tüm borçları kapatmayı düşünen yönetim ise devletle yapılan anlaşmanın bozulmaması için mutlaka Florya’nın satışının da onaylanmasını istiyor. Gelecekle ilgili tüm mali hesaplarını buradan elde edilecek gelire göre yapan ve en uygun ortağın Emlak Konut olduğunu düşünen yönetim, özellikle büyük çoğunluğu hazinenin malı olan Florya’nın, ancak devlet ortaklığı ile imara açılıp karlı bir şekilde değerlendirileceğine inanıyor. Yaptığı bilgilendirme toplantılarıyla genel kurul üyelerini bu konuda ikna etmeye çalışacak olan başkan Dursun Özbek’i, bu anlamda da oldukça stresli bir kongre bekliyor. Yönetim, Florya için onay alamamaları durumunda ise Emlak Konut’la Riva için yapılan anlaşmanın da bozulmasından endişe ediyor.

        DURSUN ÖZBEK: GALATASARAY'I FABRİKA AYARLARIYNA DÖNDÜRECEĞİZ

        Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, 22 Ekim’deki Olağanüstü Genel Kurul öncesi, bilgilendirme toplantısında konuştu.

        Özbek, toplantıda üyelere mali konularla ilgili sunum gerçekleştirip Riva, Florya ve spor salonu projelerini anlattı. Özbek konuşmasında “G.Saray’ı fabrika ayarlarına döndüreceğiz. Benden sonraki başkan ve yönetimine sıfır borçla bir Galatasaray teslim edeceğiz. Bu benim taahhütüm. Bu sıkıntılı dönemden kurtulmak için ilk olarak mali bağımsızlığı temin edeceğiz. Bunları yaparken sporun her branşında en üst başarıyı hedefleyeceğiz. Toplam borcumuz 500 milyon dolar. Bunun da 230 milyon doları banka borcudur. Ayrıca 38 milyon dolar da faiz ödemekteyiz. Yıllık giderimiz 168 milyon Euro. UEFA’dan gelenler hariç gelirimiz 150 milyon Euro civarında olsa da 2020’ye dek temlikli olduğu için kasamıza 5 kuruş girmiyor” diye konuştu.

        FLORYA YERİNE ARAZİ TALEBİ

        Özbek; otel, Riva ve Florya projeleri ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Otel inşaatı istediğimiz hızda sürmese de devam ediyor. Riva arazisi, Adnan Polat döneminde 10 milyon TL’lik bir masrafla imara açılmış. Onlara teşekkür ediyorum. Emlak Konut’la anlaştık. Gelecek satışlardan sonra bize yüzde 80, onlara ise yüzde 20 pay kalacak. Florya’da ise 80 dönümün 23’ü bizim, geri kalanı kamuya ait. Emlak Konut’la olan anlaşmamda Kemerburgaz bölgesinden stadımıza yakın olan 250 dönümlük bir arazi verilmesini şart koştum. Tesislerde en az 8 tane sahamız olmalı ki A takım bunun 3-4’ünü dönüşümlü kullansın. Yurt dışındaki takımların ve Kasımpaşa’nın Kemerburgaz’daki tesislerini gördüm. Çok güzel tesisleri var. Tüm gücümle G.Saray’ın çarpık yapıdan kurtulması için çalışıyorum, bana güvenin. Son derece bilinçli bir komisyon kurduk. TT Arena’nın yanına yapacağımız 15 bin kişilik kapalı spor salonu için de tüm izinleri aldık, inşaata başlayacağız. Ayrıca Beyoğlu Hasnun Galip’teki binamızı da otel veya iş merkezi yapacağız.”

        HABERTÜRK SPOR / ERHAN TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ