Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İşte Galatasaray'ın borcu! Dursun Özbek'ten flaş açıklamalar - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Ekim ayı Divan Kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek, 22 Ekim'de yapılacak olan genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu. Özbek'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        "22 Ekim, Ali Sami Yen Bey'den beri yapılmış olan en önemli genel kurul olacak. Galatasaray gelirleri itibarıyla çok iyi durumdadır. Galatasaray'ın 150 milyon euro'luk geliri var, Türkiye'nin en çok gelire sahip kulübü ama para nerede? Para Ligi'nde Türkiye'den hiçbir takım yokken biz 18. sıradayız. Türkiye'nin en çok geliri olan kulübüyüz. Bu çok güzel bir tablo.

        "Çok önemli sponsorların gelirleri 2020 yılına kadar temlik edilmiş. Yayın gelirleri 2018 yılına kadar temlik edilmiş. Sizden önceki yönetim her şeyi tüketmiştir. Dolayısıyla siz de yeni kaynaklar arayışına giriyorsunuz. Galatasaray'ın borcu 1.5 milyar TL civarına gelmiş. Borç ve faiz sarmalında, Galatasaray'ın borcu 500 milyon dolar seviyesine geldi. Her sene 40 milyon euro faiz ödeniyor. Bu borç ve faiz sarmalından Galatasaray'ın çıkması gerek."

        "22 Ekim'deki genel kurulun esasında mali bağımsızlık var. Galatasaray'ın mali ve sportif kriterlerinin olması lazım. Galatasaray kriterlerini oluşturan bir komisyon kuruyoruz. Sportif başarı bu kriterlerin devamında gelecektir. Galatasaray bu şekilde devam edemez; bütün gayrimenkuller ipotekli, gelirler rehinli durumda."

        "TT Arena'nın yanında kapalı spor salonu yapılacak. İmzalar atıldı, iş bitmiştir. Salonun isim hakkının 10 yıllık verilmesi maliyetini karşılıyor. Bize gelir sağlayacak ticari alanlar salonun çevresinde olacak."

        RİVA ARAZİSİ

        "Galatasaray'ın borçlarını elimizdeki gayrimenkullarla bitirebiliriz. Bunların başında Riva geliyor. Selahattin Beyazıt başkanım zamanında zor günlerde bu arsayı Galatasaray'a kazandırmış. Bugün de kulübün çıkışı arsaya bağlı. Adnan Polat yönetimine de teşekkür ediyorum. Emek etmişler ve Riva'ya imar izni almışlar. Riva'daki arazinin bize getirisi yaklaşık 300 milyon Dolar seviyesinde olacak. 500 milyon Dolar borcumuz var."

        "CAVANDA VE SİNAN GÜMÜŞ'ÜN SAKATLIKLIKLARI SAHA PROBLEMİNDENDİR"

        Takımımız her gün aynı sahada antrenman yaptığı için sahanın bakımı zorlaşıyor ve sakatlıklara sebep oluyor. Bu da sakatlıklara sebep oluyor. Yeni transferlerimiz Cavanda'nın ve Sinan Gümüş'ün sakatlığı tesisteki saha problemindendir. Kulübümüze asgari 8 tane futbol sahası gerekiyor. Florya'da bunu yapmamız mümkün değil. Kasımapaşa'nın 5 tane nizami sahası var. Her gün birinde antrenman yapıyorlar. Böylece zemin bozulmuyor ve sakatlık olmuyor. Avrupa'daki takımların tesislerinde minimum 10-12 sahaları var. 18 tane olanları da var. Bizde onlar gibi yapmalıyız"

        "FLORYA VE RİVA'YA KARŞILIK, ÇOK GÜZEL BİR ARAZİYİ GALATASARAY'A KAZANDIRACAĞIZ"

        Florya'daki bu projeden Galatasaray yaklaşık 200 milyon dolar bir getiri bekliyor. Florya'yı daha geniş bir yere taşımak zorundayız. Stada daha yakın bir yer istedim. Çünkü Florya'dan stada ulaşmak 1,5 saat. Florya'daki haklarımıza karşılık arsa istedim. Ve bu arsaya da tesislerimizi yapmalarını istedim. Bu şartları kabul ettiler. Florya ve Riva'ya karşılık, çok güzel bir araziyi Galatasaray'a kazandıracağız. Bu konuyla ilgili anlaşma yapıldı. Bu projelerden gelecek fonun %90'ı banka borçlarını kapatacak. Kalan kısımla da yeni bir arazi almak istiyoruz"

        MECİDİYEKÖY'DEKİ OTEL

        Basın üzerinden Galatasaray'ın sorunlarını tartışmayı doğru bulmuyorum. Galatasaray ile ilgili en ufak bir projesi olan, yaptığımız işleri beğenmeyen kim varsa kapım açık. Sabah 9, akşam 9 stattayım. Mecidiyeköy'deki otelin inşaatının bitmesi için herhangi bir finansal problem yok. Oteli açamadık demiyorum, açmadık. Herhangi bir finansal problem yok

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ