Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dursun Özbek onay gelmezse bırakıyor! - Futbol Haberleri

        Galatasaray'ın 22 Ekim’de yapılacak ve Emlak Konut’la anlaşılan ön protokol gereği Riva ile Florya arazilerinin satışının oylanacağı genel kurul öncesi başkan Dursun Özbek, divan toplantısında açıklamalarda bulundu.

        Kulüp tarihinin belkide en önemli kongresi olacağının altını çizen Özbek, “500 milyon dolar borcu olan Galatasaray’ın bu durumdan kurtulması lazım. Eğer mali bağımsızlığımızı sağlarsak, kulübü rahatlıkla yönetebiliriz. Bu durumda yeni kaynak yaratmak zorundayız” dedi.

        Genel kuruldan onay çıkmazsa devletle yapılan anlaşmanın gerçekleşmeyeceğini ve bu durumda kulübün mali krizden kurtulamayacağını vurgulayan başkan, “Riva’dan 300 milyon dolar, Florya’dan ise 200 milyon dolar kazanacağız. Artık tesislerimizi daha geniş bir yere taşımalıyız. Emlak Konut’a, ‘Bize yeni tesisimizi yapın, Florya’yı öyle teslim edelim’ dedik ve kabul ettiler. Çok güzel bir yeri takas olarak almak üzereyiz. Eğer genel kuruldan geçerse Galatasaray’ın önünde çok kuvvetli bir anlaşma olacak. Ayrıca geleceğe yatırım olarak fiyatı da makul olan 1-2 milyon metrekarelik bir arsa satın alalım dedik. Şimdi onun üzerine de çalışılıyor. Gelecek paranın yüzde 90’ını banka borçlarına diğer kısmını da yeni arsa için harcamayı planlıyoruz. Benim buradan taahhütüm; ben bunu yapmazsam, bu işi yapmayacağım!” diye konuştu.

        Dursun Özbek’in bu sözleri ve konuşmasının başında Riva için onay alamayan Ünal Aysal’ın görevi bıraktığını hatırlatması, genel kuruldan onay çıkmazsa görevi bırakacağı şeklinde yorumlandı.

        FATİH ALTAYLI: SATIŞ SÖZLEŞMESİ NASIL NAKDE ÇEVRİLECEK?

        Divan kurulu toplantısında kürsüye gelenGalatasaray’ın eski 2. başkanı Fatih Altaylı, projeye destek verdi.

        Projenin ikiye ayrılmasının doğru olmayacağını söyleyen Fatih Altaylı, “Eğer bir öncelik olacaksa önce Florya değerlendirilmeli. Çünkü Riva gerçek değerini hala bulamadı. Florya’daki kiralık araziler de bizim sayılır. Kiraladığımız bölümden de eşit pay almamız gerekir” dedi. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun zamanlama açısında iyi olmadığını ancak kulübün paraya şimdi ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Altaylı, “Başkanın söylemediği bir şey var. Florya’nın imar sahası belli. Yarın bile inşaat başlayabilir. Altyapı sorunları yok. Ama Riva’nın var. Bana göre gelir minimum 5 yılda elde edilir. Buna göre başkan ancak bu sözleşmeyi kırdırabilir. Başkan, uzun vadeli geliri bir bankaya kırdırarak, ‘Bugün kaç para verirsin’ diyecek. Bu sözleşmenin hangi bankayla ne şartlarda kırdırılacağını öğrenmek genel kurulun hakkıdır” diye konuştu.

        ‘G.SARAY’IN DEĞERİ 2 MİLYAR DOLARDIR’

        Mecidiyeköy’e yapılan otelle ilgili de Özbek’le görüştüğünü belirten Fatih Altaylı, “Başkan, ‘Hiç kimse kiralamazsa ben oteli 5 milyon Euro’ya kiralarım’ dedi. Ancak artık başkanlar şahsi kefalet vermemeli” ifadelerini kullandı. Üyelerden birinin, “Galatasaray’da şu an 230 milyon dolarlık borcun karşılığı yok” sözlerine de çıkışan Altaylı, “Galatasaray’ın ölüsü 2 milyar dolar eder. Allah korusun ama isteyene kulübü yarın 2 milyar dolara satarız” diye görüş belirtti.

        'İKI AYRI YOL DÜŞÜNDÜM'

        Fatih Altaylı’nın ardından yeniden kürsüye gelen başkan Dursun Özbek, “Sevgili kardeşim Fatih’in tavsiyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Altaylı’nın sorusuna da yanıt veren Özbek, “İki ayrı yol düşündüm. Denizbank’la görüştüm. Emlak Konut’la sözleşmemi göstererek, ‘Borcu yeniden yapılandıralım’ dedim. Onlar da, ‘Tamam’ dedi. Bu yolla onlara 175 milyon dolarlık borcumuzu kaldıracağız. İkinci şık ise 2 ayrı devlet bankasıyla görüştüm. ‘Finansal modeliniz ne olur, nasıl kırdırabiliriz’ diye sordum. Onlar da, ‘1 özel banka ile birlikte üçlü kontratla bunu yaparız’ dedi. Elimizdeki gayrimenkuller için en kısa sürede paraya çevrilecek kısım Florya. Bunu G.Saray’ın çıkışı olarak görüyoruz ve desteğinizi rica ediyorum” diye konuştu.

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        PAKET ANLAŞMA

        HABERTÜRK’ün geçtiğimiz günlerde okuyucularına duyurduğu ve üyelerin çoğunluğunun Riva’nın satışına sıcak bakıp, Florya’nın satılmasını istemediği haberi doğrultusunda da konuşan Özbek, bunun bir paket anlaşma olduğunun altını çizdi. Florya’nın ayrı, Riva’nın ayrı oylanmayacağını vurgulayan başkan, “Emlak Konut’la yapılan anlaşma bir bütündür. Her iki arazi için anlaşılmıştır. Biri olmazsa diğeri de olmaz” diyerek üyelerin bu konudaki düşünceleri hakkında endişesini dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ