Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Büyük takımların peşinden koştuğu menajer: Raiola - Futbol Haberleri
        1

        Yaz transfer sezonunda Paul Pogba ve Zlatan Ibrahimovic transferleri ile adından söz ettiren futbolcu menajeri Mino Raiola elde ettiği gelirle, dünyanın en çok kazanan futbolcularını geride bıraktı.

        2

        Pogba'yı ManU'ya satarak tarihin en pahalı transferine imza atan Raiola, menajerlik ücreti açısından da rekor kırdı. Raiola, 105 milyon Euro'luk transferden 23 milyon Euro gelir elde etti. Sadece 3 transferden (Pogba, Ibrahimovic, Mkhitaryan) 35 milyon Euro kazandı.

        3

        48 yaşındaki menajer, Pogba transferinden aldığı aracılık ücretiyle Ronaldo'nun, Real Madrid'de 1 yılda kazandığı 21 milyon Eurodan (Yaklaşık 70 milyon lira) daha fazla gelir elde etti.

        4

        Ünlü menajer ayrıca bu yıl Fenerbahçe'ye Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel'in satışında aracılık yaptı. Fransız ekibi Paris Saint Germain'in (PSG) oyuncusu olan 28 yaşındaki Hollandalı futbolcuyu bonservissiz Fenerbahçe'ye sattı.

        5

        İşte gerçekleştirdiği önemli transferler:

        6

        1988 Frank Rijkaard

        Sporting Lizbon > Milan

        Bonservis bedeli: Açıklanmadı

        22

        2016 Gregory van der Wiel

        Paris Saint Germain > Fenerbahçe

        Bonservissiz

        23

        Manchester United'a gönderdiği 3 isimle yaz transfer döneminin en karlı isimlerden biri Mino Raiola'ydı. Raiola, sadece bu 3 transferden 35 milyon Euro (Yaklaşık 115 milyon lira) kazandı.

        24

        İtalyan menajer, 1988 yılından bugüne kadar yaklaşık 316 milyon Euroluk (Yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira) transfer gerçekleştirdi.

        25

        Raiola, 35 milyon Euroluk geliri ile Ronaldo'nun bir yılda kazandığı (21 milyon Euro) ücretten daha fazlasını elde etti.

        26

        Ünlü menajer, Forbes'un, "Dünyanın En Etkili Spor Menajeri 2016" listesinde bu yıl ilk on sırada yer aldı. Geçen yıl listenin 12. sırasında bulunan Raiola, 2016 yılında 2 basamak birden yükselerek 10. oldu.

        27

        Listenin başında beyzbol menajeri Scott Boras, ikinci sırada da Cristiano Ronaldo'nun menajeri Jorge Mendes yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ