Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Halil Ünal: "Taraftarlar bize saldırdı" - Futbol Haberleri

        TFF 1. Lig’de geçtiğimiz gün oynanan Göztepe-Eskişehir maçında Türk futbolunun imajını zedeleyen ve Fair-Play ruhuna aykırı olaylar yaşanmıştı. 90+2’de İzmir ekibi 2-1 öne geçmiş fakat Eskişehirspor cephesi gol öncesi kendilerine faul olduğunu ileri sürerek hakeme itiraz etmişti. Yaşanan arbede sonrası Es-Es’in hocası Alpay Özalan takımını sahadan çekerken, 20 dakika sonra konup sahaya geri dönmüş fakat hakemler maçın tatil edildiğini açıklamıştı. Mücadeleyle ilgili TFF’nin vereceği karar beklenirken, Eskişehir cephesinden oldukça çarpıcı açıklamalar geldi.

        ‘TEKME SAVURDULAR!’

        Göztepeli taraftarların ve emniyet güçlerinin Kırmızı-Siyahlı futbolculara saldırdığını ileri süren Es-Es başkanı Halil Ünal, “Futbolcularımızı dövenleri savcılığa şikayet ettik. Arbede olmasaydı sahaya dönecektik. Takım, güvenlik açısından ortalık yatışsın diye körüğün içine girdi. O sırada bazı Göztepeli taraftarlar körüğün üzerine çıkarak oyuncularımıza saldırdı, tekme savurdu. Takım içeri girdi, bu kez oyunculara polis copla vurdu. Ortalık sakinleşince yeniden sahaya geldik. Ancak bu kez de hakemler sahaya çıkmayacaklarını söyledi” dedi.

        'FEDERASYON ADİL OLSUN'

        Eskişehirspor Kulübü Genel Sekreteri Erdal Şahbaz, sezon başından beri hakemlerin Es-Es aleyhine kararlar verdiğini söyledi. Şahbaz, “TFF’nin adil davranmasını istiyoruz. Göztepe maçında yeterli güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle tünele girdik. Biz çıktığımızda da hakemler sahaya çıkmadığı için maç ertelendi. Maçla ilgili son kararı TFF verecek. TFF’nin adil bir karar vereceğine inanıyoruz” dedi. Öte yandan maçın hakemi, temsilcileri ve gözlemcileri raporları dün federasyona gönderdi. Federasyon bugün Eskişehir’den savunma isteyecek. Kırmızı-Siyahlılar’ın hükmen mağlup sayılacağı öğrenilirken, ayrıca 3 puanının da silineceği ifade edildi.

        POLİSLER DE ŞİKAYETÇİ

        Göztepe-Eskişehirspor maçında görev yapan 4 çevik kuvvet polisi, Es-Es’in hocası Alpay Özalan’ın kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Bornova Polis Merkezi Amirliği’ne giden polisler, KırmızıSiyahlı futbolcuların sahaya giren bir taraftara saldırdığını, kendilerinin de kalkanlarıyla araya girerek önlem aldıklarını ifade etti. Yaşanan arbedede oyuncuları kalkanlarıyla uzaklaştırmak istediklerini kaydeden polisler, olay yerine gelen Özalan’ın kendilerine hakaret ettiğini belirterek şikayette bulundu.

        GÖZTEPE CEPHESİ: SPEKÜLASYONA GEREK YOK

        “Bu maç böyle bitmemeliydi” diyen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını söyledi. Sepil, “Bu şekilde kazanmak istemeyiz. Herkesin aklıselim davranması gerekiyor. Biz golü attıktan sonra futbolcular tünellere gidene kadar en ufak bir olay yok. Her şey kamera kayıtlarında mevcut. Spekülasyon yapmaya gerek yok, tünele girene kadar bir tane olay yok, taciz yok. Bunların hepsi federasyona iletildi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ