Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Trabzonspor Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Trabzonspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maçla ligde 33. kez karşı karşıya gelecek. Peki Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        TRABZONSPOR-ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI SAAT KAÇTA?

        Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşılaşacak. Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçı 30 Ekim Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Halil Umut Meler'in yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Halil Umut Meler'in yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Erkan Engin olacak.

        TRABZONSPOR İLE ÇAYKUR RİZESPOR 33. RANDEVUDA

        Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maçla ligde 33. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan 32 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 20-5 üstünlüğü bulunuyor, 7 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

        Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 64 gole, Çaykur Rizespor 23 golle karşılık verdi.

        TRABZONSPOR, SAHASINDA BİR KEZ KAYBETTİ

        Trabzonspor, Çaykur Rizespor ile sahasında yaptığı 16 maçın sadece birini kaybetti.

        Evinde bir maçta da sahadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, 14 kez galip gelerek, rakibine büyük üstünlük sağladı.

        Rakibi karşısındaki tek yenilgisini 2006-2007 sezonunda 1-0'lık sonuçla alan bordo-mavili takım, daha sonraki 4 karşılaşmayı da kazandı.

        Trabzonspor, sahasında 39 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

        İki takım arasındaki en farklı galibiyeti bordo-mavili takım, geçen sezon sahasında 6-0'lık sonuçla elde etti.

        TRABZONSPOR ÇIKIŞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR

        Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek Trabzonspor, rakibini yenerek art arda 3. resmi maçından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

        Ligde Galatasaray'ı mağlup ederek bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde ettikten sonra Ziraaat Türkiye Kupası'nda da dış sahada Çorum Belediyespor'u uzatmaya giden maçta 2-1 mağlup ederek gruplara kalma hakkı elde eden bordo-mavililer, Çaykur Rizespor'u da yenerek yoluna devam etmek istiyor.

        Bordo-mavili kulübün basın sözcüsü Asım Örem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Çorum Belediyespor galibiyetleriyle yakaladıkları çıkışı Çaykur Rizespor ile sahalarında oynayacakları karşılaşmayı da kazanarak sürdürmek istediklerini belirtti.

        Aldıkları galibiyetlerin takım üzerinde moral ve motivasyonu arttırdığına işaret eden Örem, "Son maçlardaki galibiyetlerle olumlu bir ivme yakaladık. Bunu sürdürmemiz açısından Çaykur Rizespor ile önemli bir karşılaşma oynayacağız." dedi.

        Örem, Trabzonspor'un ayağa kalkma, yükseliş döneminde taraftarına da çok ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Trabzonspor'un gerçek sahibi taraftarlardır. Trabzonspor, bu yolda taraftarıyla ilerleyebilir. Çaykur Rizespor maçında tribünlerde yer alarak futbolculara sahip çıkmalarını, onlara destek vermelerini istiyoruz. Onların bu desteği, sahada mücadele eden futbolcularımıza daha büyük güç verecektir." ifadelerini kullandı.

        Komşu kentleri olan Çaykur Rizespor'u da en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Örem, "Dostluk içerisinde, herkesin keyif alacağı, hak edenin kazanacağı bir maç olmasını diliyoruz. Karadeniz derbisine yakışır, fair-play içerisinde bir mücadele olacaktır." diye konuştu.

        KARAMAN: 3 PUAN HEDEFLİYORUZ

        Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, ligde son iki haftada yakaladıkları çıkışı Trabzonspor karşısında da sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek sahaya 3 puan için çıkacaklarını söyledi.

        Ligde Antalyaspor beraberliği, ardından da Gençlerbirliği galibiyeti ile moral bulduklarını ifade eden teknik direktörü Karaman, rakipleri Trabzonspor'un da Galatasaray galibiyeti ile moral kazandığını hatırlattı. Takım olarak gelişim içerisinde olduklarını ifade eden Karaman, "Bu gelişimin sonuçlarını almaya başlayacağız. Özellikle hücum hattında iyi işler yapmaya başladık. Kweuke ve Oğulcan iyi bir ikili oldu. Bu ikiliye Ahmet İlhan'ın da katılması hücum gücümüzü artırdı. Bu üçlünün sadece ataktayken değil top rakipteyken de ilk savunma yapacak üçlü olması gerekiyor. Ardından diğer oyuncularımız rakibi karşılayacak" dedi.

        Rakipleri Trabzonspor'un son maçında ortaya iyi bir performans koyduğuna işaret eden Karaman, "Biz de son haftalarda iyi mücadele ediyoruz. İki takım içinde güzel ve çekişmeli bir maç olacak. Trabzon ve Rize için ilk amaç dostluktur. İyi mücadele edenin, kazananın alkışlanacağı bir maç olmasını istiyoruz. Kendi adımıza yakaladığımız çıkışı sürdürmek için 3 puan hedefliyoruz. Rakibinde gücünü biliyor ve buna göre önlemlerimizi alacağız" diye konuştu.

        Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Saffet Mete'de iki komşu ve dost kulübün mücadelesinde hak edenin kazanması temennisinde bulundu, "Ligde çıkışa geçmek için kazanmaya alışmalıyız. Bu maçtan da 3 puan hedefliyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ