Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Başakşehir: 5 - Akhisar Belediyespor: 1 | MAÇ SONUCU - Rams Başakşehir Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR - AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında lider Medipol Başakşehir, ligde 4 maçtır gol yemeyen Akhisar Belediyespor'u 5-1 yendi.

        Galibiyet gollerini 16. dakikada Cengiz Ülder, 20 ve 31. dakikada Edin Visca, 39'da Mahmut Tekdemir, 52'de Marcio Mossoro kaydetti. Akhisar'ın tek golünü ise 28. dakikada Hugo Rodallega attı.

        Öte yandan mücadelede 1 gol, 2 asist yapan 19 yaşındaki Cengiz Ülder oynadığı futbolla maça damgasını vurdu. Karşılaşmanın yıldızı ise 2 gol, 1 asistle Edin Visca oldu.

        Ligde yenilgi yüzü görmeyen lider Başakşehir bu galibiyetin ardından 23 puana yükseldi. Akhisar Belediyespor ise 9 puanda kaldı.

        Ayrıntılar birazdan...

        Medipol Başakşehirli futbolcular Akhisar maçında böyle sevindiler...
        Medipol Başakşehirli futbolcular Akhisar maçında böyle sevindiler...

        MAÇTAN NOTLAR

        Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'u 5-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

        Süper Lig'de 9. haftaya Beşiktaş'ın averajla önünde lider giren turuncu-lacivertliler, Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada kazanarak, siyah-beyazlı takımın 2 puan önünde (23 puan) haftayı lider kapatmayı garantiledi.

        AKHİSAR İKİNCİ DEFA 4'TEN FAZLA GOL YEDİ

        Akhisar Belediyespor, 5. sezonunu geçirdiği Spor Toto Süper Lig'de ikinci defa kalesinde 4'ten fazla gol gördü.

        Daha önce sadece Galatasaray'da 4'ten fazla gol yiyip rakibine 6-1 kaybeden Ege temsilcisi, Medipol Başakşehir'in 5 gollü galibiyetine engel olamadı.

        Bu haftaya kadar Medipol Başakşehir ve Galatasaray'dan sonra ligin en az gol yiyen takımı olan Akhisar Belediyespor, ilk 8 haftada rakip takımlara 6 gol izni vermişti. Akhisar Belediyespor ilk 8 haftalık savunma performansından uzak bir görüntü çizdi ve sahadan 5-1 yenilgiyle ayrıldı. Ege temsilcisi bu yenilgiyle 9 puanda kaldı.

        CENGİZ'DEN 1 GOL 2 ASİS

        Medipol Başakşehir'in, sezon başında TFF 1. Lig ekibi Altınordu'dan transfer ettiği 19 yaşındaki futbolcusu Cengiz Ünder, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında 1 gol ve 2 asist ile başarılı bir peformans ortaya koydu.

        Genç oyuncu bu sezon takımı adına 2. golünü atarken, asist sayısını da 4'e yükseltti.

        Medipol Başakşehir'in en önemli isimlerinden olan Edin Visca da Akhisar Belediyespor filelerini 2 kez havalandırarak, bu sezon ligde attığı gol sayısını 4'e çıkardı. Bir gol atan Mossoro da bu sezon 4. golüne ulaştı.

        YENİLMEZLİK SERİSİ 18 MAÇA YÜKSELDİ

        Akhisar Belediyespor'u 5-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 18 maça yükseltti.

        Bu sezon yaptığı 9 maçın 7'sini kazanan 2'sinden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertli ekip, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da yenilmemişti.

        İstanbul ekibi, ligdeki son mağlubiyetini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR, BEŞİKTAŞ'I GEÇTİ

        Medipol Başakşehir, bu sezon ikinci kez bir maçta 5 gol atma başarısını gösterdi. Turuncu-lacivertliler Süper Lig'in 6. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u 5-0 mağlup etmişti.

        Süper Lig'de oynadığı 9 maçta rakip filelere 22 gol gönderen Medipol Başakşehir, ligin en çok gol atan takımı unvanının da yeni sahibi oldu. Sıralamada ikinci sırada yer alan Beşiktaş'ın ise 19 golü bulunuyor.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR EVİNDE 2 MAÇ SONRA KAZANDI

        Turuncu-lacivertliler, evinde iki maç aradan sonra 3 puana uzandı. İstanbul'da oynadığı son iki maçta Osmanlıspor ve Atiker Konyaspor ile berabere kalan Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek, evindeki galibiyet özlemine de son verdi.

        EPUREANU GALATASARAY MAÇINDA YOK

        Medipol Başakşehir'de sarı kart ceza sınırında bulunan Epureanu, Akhisar Belediyespor karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

        Moldovalı defans oyuncusu, takımının gelecek hafta Galatasaray ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

        AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA LOPES CEZALI

        Akhisar Belediyespor'da Portekizli futbolcu Miguel Lopes sarı kart cezalısı durumuna geldi.

        Bu sezon 4. kez sarı kartla cezaandırılına Portekizli futbolcu, gelecek hafta Fenerbahçe karşısında takımını yalnız bırakacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ