Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Uğur Uçar: "Galatasaray karşısında tüm gücümüzü sahaya koyacağız" - Rams Başakşehir Haberleri

        Uğur Uçar, ligde iyi bir gidişatları olduğunu hatırlatarak, "Galatasaray maçından sonra milli takım arası var. Daha önceki iki milli takım arasına lider girdik, bu milli takım arasına da lider girmek istiyoruz. Tabii sonuçta bir hedef var. Bu gidişatı devam ettirmek istiyoruz. İnşallah Arena'dan puanla ayrılırız" dedi.

        Deneyimli savunma oyuncusu, her maç için ayrı bir planlarının bulunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

        "Galatasaray büyük bir takım. Biz de saha içinde doğruları yapan bir takımız. İnşallah bu maçta da doğruları yaparsak istediğimizi alacağımıza inanıyorum. Hem rakibin hücum opsiyonlarına önlem alacağız, hem de kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Onların da açıkları var, Galatasaray'ın oyun anlamında zayıf yönlerini değerlendirmeye çalışacağız. Her maça ayrı bir sistemimiz var. Rakip ne yapıyor ne yapmıyor, ne yapmamız gerekiyor, biz buna hafta içi çalışıyoruz. Hocamızın söylediklerini saha içinde uygulamaya çalışacağız."

        "TAKIM HALİNDE BAŞARIYORUZ"

        Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olmalarına da değinen 29 yaşındaki deneyimli futbolcu, savunmada çok uyumlu olduklarını ve takım halinde iyi savunma yaptıklarını belirtti.

        Savunmadaki başarılarını, defans oyuncularının istikrarına bağlayan Uğur Uçar, "Ligin en iyi iki stoperi ve kalecisi bizde. Sol bekte Eren ve Ferhat, sağ bekte ben ve Cenk Ahmet devamlı iyi performans gösteriyoruz ama bunu takım halinde başarıyoruz. Az gol yediğimiz için savunma oyuncuları ön plana çıkıyor. İlk başladığımız sene de 7 maçta 1 gol yemiştik. Geçen sene de ligin az gol yiyen takımlarından biriydik" ifadelerini kullandı.

        "ÜZERİMİZDE STRES VE BASKI YOK"

        Uğur, liderlikten çok, iyi futbollarını istikrarlı bir şekilde devam ettirmelerinin önemli olduğunu dile getirdi. Deneyimli futbolcu, çok iyi bir uyumlarının olduğunu aktarıp, şampiyonluk yarışıyla ilgili ise şunları söyledi:

        "Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe her zaman hedef takımlardır. Rakipler onlara karşı daha iyi konsantre olur, daha çok mücadele eder. Şu an gerçekten çok iyi bir uyumumuz var. Lider olmuşuz, olmamışız, biz sadece istikrarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Tabii şu anda güzel bir gidişatımız var, lideriz. 'Şampiyon olacak mısınız?' derseniz, bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Üzerimizde stres ve baskı yok. İlerleyen haftalarda daha net konuşabiliriz. Şimdi konuşmak için erken, önce bizim ayaklarımız yere bassın. Tecrübeli, bu ligde uzun süredir oynayan futbolculardan kurulu bir takımız. O hedefe girildiği zaman gerekeni fazlasıyla yaparız."

        Galatasaray altyapısında yetişen ve A takım forması giyen Uğur Uçar, eski takımına karşı forma giyecek olmasından dolayı farklı duygulara sahip olduğunu belirterek, "Her futbolcu için bu böyledir. Ancak artık Başakşehir forması giyiyorum, hedefimiz var. İnşallah Galatasaray'a karşı iyi bir performans sergilerim" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ