Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den Karabüksporlu Traore'ye Manchester United'lı cevap - Fenerbahçe Haberleri

        Sarı-lacivertlikulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        "Kardemir Karabükspor’un oyuncusu Traore’nin demeçleri tarafımızdan dikkatle takip edilmiştir.

        Oyuncunun “Böyle bir takıma karşı kazanmak, takımınızda Messi bile olsa imkansız” ifadesine aynen katılıyoruz. Zira dün akşam takımımızın UEFA Avrupa Ligi’nde 2-1 mağlup ettiği Manchester United takımında, Traore’nin de tanıdığını tahmin ettiğimiz birçok yıldız forma giymiştir; ancak yine de galip gelememişlerdir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, o yıldızların hiçbiri, hadlerini aşarak yaşanan mağlubiyete kılıf aramamışlar, Fenerbahçe’nin üstün oyununu kabul ederek stadımızdan ayrılmışlardır.

        Röportajda bahsi geçen oyuncuya tavsiyemiz, haddini aşan demeçlerden uzak durması, sadece futboluna odaklanması ve kökeni yüzyıllara dayanan kulüplerle ilgili daha dikkatli demeçler vermesidir. Bu tarz mesnetsiz yorumların dost camialar arasında yol açabileceği sorunlar, futbolumuzun ihtiyacı olan en son şeydir.

        Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan beklentimiz, sürekli dile getirdikleri futbolumuzun marka değerine büyük ölçüde zarar veren yayınlara karşı gerekli tedbirleri bir an önce alması, bu tarz düşüncesiz demeçlere gereken maddi ve manevi yaptırımları uygulamasıdır. Bununla birlikte Kardemir Karabükspor’un da konuyla ilgili gerekli önlemleri alacağını umuyoruz."

        TRAORE NE DEDİ?

        Fanatik gazetesine konuşan Traore'nin Fenerbahçe ile ilgili sözleri:

        “Fenerbahçe maçında aldığımız sonuç elbette hepimizi üzdü. Ancak hakem kararları skoru çok etkiledi. Eğer beni yenersen, sana saygı duyarım. Ancak bu maçın henüz başındaki ilk faulle, hakemin bize karşı olduğu netti. Yapılanlar hata değildi. Her şey bizim aleyhimize gelişti. Bu sonucun Fenerbahçe adına utanç verici olduğunu düşünüyorum. Fırat Aydınus resmen partiyi berbat etti. Biz 12 değil, 13 kişiye karşı oynadık. Sahada 11 oyuncu ve Fenerbahçe taraftarının yanı sıra hakem de vardı. Böyle bir takıma karşı kazanmak, takımınızda Messi bile olsa imkansız. Türkiye’de hakemler, büyük takımların her zaman yanında. Onları kazanmaları için ileri itiyor. Avrupa’dan örnek verirsek; Celta Vigo, Barcelona’yı farklı yenmişti. Hakem hiç Barça’ya yardımcı olmadı, ne gördüyse onu çaldı. Fenerbahçe’yi, Avrupa’da gördünüz. Manchester’a farklı mağlup oldu! Çünkü hakem maçı adil yönetti, onların tarafında değildi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ