Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Muharrem Usta: Yeter artık! - Trabzonspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da kulüp başkanı Muharrem Usta, karşılaşmanın ardından maçın hakem yönetimine tepki gösterdi.

        Usta, sosyal medya hesabı "twitter"dan yaptığı açıklamada hakemleri kastederek "Milyonların ahını alarak mı yaşayacaksın, sokağa çıkacaksın? Çoluk çocuğuna bırakacağın bu mirasla nasıl insanların yüzüne bakacaksın?" ifadesini kullandı.

        Başkan Usta, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın futbolcuları Yusuf Erdoğan'a yaptığı sert faule ilişkin de "Yusuf saha dışında, ona kırmızılık hareketi yapan sahada öyle mi... Mademki sahada tiyatro oynanacak Yusufların ne işi vardı burada. Bu işe kim dur diyecek! Yeter." değerlendirmesinde bulundu.

        Trabzonspor Kulübü de resmi twitter hesabından hakem Mete Kalkavan'a tepki gösterdi. Querasma'nın Yusuf Erdoğan'ın ayağına bastığı pozisyonun fotoğrafını paylaşan bordo-mavili kulübün açıklamasında, "Bu sadece biriydi... Emeğe ve oyuna saygısı olan utanır! Utanmanız dileğiyle!" ifadelerine yer verildi.

        "BUGÜN BURADA BİR TİYATRO SEYRETTİK"

        Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Bugün burada bir tiyatroyu seyrettik. Ne Beşiktaş'ın buna ihtiyacı vardı ne Trabzonspor gibi bir kulübün böyle bir muameleye tabi tutulmasına gönlümüz rıza gösterir. Trabzonspor bu akşam burada çok iyi iş çıkardı. Onları tebrik ediyorum" dedi.

        Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 kaybeden Trabzonspor'da maç sonrası bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş ve Trabzonspor seyircisi için çok güzel bir karşılaşma olduğunu dile getirdi. Usta, "Ama bu güzellikleri neden bu kadar bozuyoruz, güzelliği neden kalbinden hançerliyoruz, bunu anlamak çok zor. Burayı bir arena düşünün ki, Türkiye'de statlara arena ismi veriliyor. Çok doğru bir isim olduğunu düşünmüyorum. Arena bize büyük oranda İspanya'yı hatırlatıyor. Arena'da matador vardır. Günün sonunda hedef seçtiğini ızdırap çektire çektire sona doğru taşır ve bitirir. O hedef koyduğu canlı nadiren matadoru bitirebilir. Trabzonspor olarak biz bugün burada bir matadorun can havliyle ızdırap çektire çektire bir takımın emeğini nasıl yok ettiğini gördük" dedi.

        "İNSANIN İSYAN EDESİ GELİYOR"

        Başkan Usta, geçen sezon TT Arena'da oynanan Galatasaray maçındaki yönetimiyle Trabzon cephesinde büyük tepki alan hakem Deniz Ateş Bitnel'i de hatırlatarak, "Bu ne ilk ne de son ama ben sosyal medyadan da söyledim. 5 metre, 7 metreden yapılan hareketle Yusuf'u saha dışına almak zorunda bırakıp ona bu işi yapanı sahada tutmak... Bütün bunlarla insanın isyan edesi geliyor. Adaleti tesis etmek bu kadar zor mu? Bunun altını çizmek isterim. Hepinizin tahmin edeceği biri vardı, yine başımıza bela olan. Ben onun çocuğuna ve karısına çok üzüldüm. Çünkü sokağa çıkamaz hale gelmişti. Çocuğu sınıfa giremez hale geldi. Karısı işinden mobbing yüzünden ayrılmak zorunda kaldı, kocasının yaptıklarından dolayı. İnsanların hayatlarında çocukları, eşleri ve aileleri vardır. Yaptıkları onları sosyal hayatta çok ilgilendirir. Karısına ve çocuğuna kendi eşim ve çocuğum kadar üzüldüm. Kendilerine haber gönderdim, sizin için yapabileceğim bir şey varsa sonuna kadar arkanızdayım diye. Yetmez mi insanların yeni maceralar peşinde koşarak ailelerini toplumun yüzüne bakamayacak hale getirmeye nasıl hakları vardır, bunu nasıl yapabilirler bunu anlamak çok zor" diye konuştu.

        Bu işlerin son olmayacağını vurgulayan Usta, "Bugün burada bir tiyatroyu seyrettik. Ne Beşiktaş'ın buna ihtiyacı vardı ne Trabzonspor gibi bir kulübün böyle bir muameleye tabi tutulmasına gönlümüz rıza gösterir. Trabzonspor bu akşam burada çok iyi iş çıkardı. Onları tebrik ediyorum. Teknik direktörün de takımın da sonuna kadar arkasındayım. Trabzonspor geliyor. Yönetim istikrarıyla, teknik direktör ve oyuncu istikrarıyla Trabzonspor'un bu akşam neler yapabileceğini bu akşam gördük. Kolay değildi böyle bir atmosferde çıkmak. Biz asla yenilmedik. Başımız dik alnımız ak aslanlar gibi buradan çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ