Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor Kulübü, Rıfat Dedeoğlu'nu unutmadı! - Trabzonspor Haberleri

        Kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan mesajda, "Trabzonspor'un temeline harç koyan en önemli isimlerden Rıfat Dedeoğlu, Trabzon'da dünyaya geldi.

        İdmanocağı'nda spora başlayan Dedeoğlu, uzun yıllar bu kulüpte futbol ve atletizmle uğraştı. Yüksek atlama ve üç adımda Karadeniz birincilikleri bulunan Dedeoğlu, sporu bıraktıktan sonra İdmanocağı kulübünde 15 yıl boyunca kulüp başkanı olarak görev yaptı.

        Trabzonspor'un kuruluş döneminde İdmanocağı ve İdmangücü kulüplerinin bir araya gelmesinde kilit rol üstlenen Dedeoğlu, Ali Osman Ulusoy ile birlikte kulübümüzün kurucu başkanlarından biridir. Karadeniz Fırtınası'nın kuruluş ve İkinci Lig yıllarında dört dönem başkanlık, iki dönem asbaşkanlık ve üç dönem yöneticilik yapan Dedeoğlu, aynı zamanda kulübümüzde 15 yıl boyunca Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti.

        Trabzonspor'u yaratan sembol isimlerden Rıfat Dedeoğlu 6 Kasım 2004 tarihinde aramızdan ayrıldı. Rıfat Dedeoğlu'nu ölümünün 12'nci yıldönümünde saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ