Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Süper Lig kulüpleri altyapılarına güvenmiyor - Futbol Haberleri

        Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezinin (CIES) UEFA'ya üye 31 ülkenin birinci futbol liglerini hesaba katarak hazırladığı rapora göre, Süper Lig'deki 18 takımda görev alan 447 futbolcunun sadece yüzde 6,9'u altyapısından yetiştiği kulüplerde forma giyebiliyor. Süper Lig, bu yüzdeyle incelenen 31 lig arasında son sırada bulunuyor.

        Portekiz ve Kıbrıs Rum Kesimi, bu alanda yüzde 10'un altında kalan ülkeler olarak ön plana çıkıyor. Portekiz ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde kulüpler, yüzde 9,6 oranında altyapılarından yetiştirdiği futbolculara görev veriyor. Bu oran İngiltere'de yüzde 10, Yunanistan'da yüzde 10,1 ve İtalya'da yüzde 10,9 olarak dikkati çekiyor.

        Altyapılarından yetiştirdiği futbolculara en fazla şansı Slovakya kulüpleri tanıyor. Bu alanda yüzde 31,5 ile başı çeken Slovakya'nın ardından yüzde 30,6 ile Ukrayna ve yüzde 28,6 ile Çek Cumhuriyeti sıralanıyor.

        Öte yandan futbolcularının yüzde 62'si yabancı ve kariyerlerine başka ülkelerde başlamış isimlerden oluşan Süper Lig, bu alanda yüzde 65,4 ile zirvede bulunan Kıbrıs Rum Kesimi Birinci Ligi'nin gerisinde ikincilikte yer alıyor.

        Bu iki ülkeyi, yüzde 61,8 oranla İngiltere, yüzde 60,1 ile Belçika ve yüzde 56,2 ile İtalya takip ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ