Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Gençlerbirliği galibiyete hasret kaldı - Futbol Haberleri

        Sezona iç sahada Gaziantepspor maçında 2-0'lık galibiyetle giren başkent ekibi, 2. haftada Ankara derbisinde Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı. 3. haftada Ankara'da Aytemiz Alanyaspor karşısında golsüz, 4. haftada deplasmanda Atiker Konyaspor önünde 1-1 beraberlik yaşayan kırmızı-siyahlılar, 5. haftada iç sahada Kardemir Karabükspor'u 2-0 yendi.

        Ligin ilk 5 haftasında yenilgi yüzü görmeyen Gençlerbirliği, topladığı 9 puan ve averajla puan tablosunun 5. sırasına oturdu. Bu süreçte rakip fileleri 7 kez havalandıran Ankara temsilcisi, lig lideri Medipol Başakşehir ile kalesinde en az gol (3) gören iki takımdan biri olmayı başardı.

        SON 5 HAFTADA 3 PUANLA TANIŞAMADI

        Gençlerbirliği, başarılı performansını ligde 6. haftadan itibaren sürdüremedi.

        6. haftada deplasmanda oynadığı Akhisar Belediyespor maçından golsüz eşitlikle ayrılan Gençlerbirliği, 7. haftada sahasında Galatasaray'a 1-0 kaybetti. 8. haftada Rize deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle ayrılan kırmızı-siyahlılar, 9. haftada sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıktan sonra 10. haftada deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

        Ligin son 5 haftalık bölümünde sadece 2 gol atan başkent ekibi, kalesinde ise 5 gole engel olamadı. Gençlerbirliği, son 5 haftada galibiyet alamazken, 11 puan ve averajla 9. sıraya geriledi.

        Gençlerbirliği, 2015-2016 sezonunun ilk 10 haftalık bölümünde ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşamıştı.

        BASIN SÖZCÜSÜ KOÇ: DEMEK Kİ EKSİKLERİMİZ VAR

        Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Ali Rıza Koç, sezona iyi başlamalarına karşın bu performanslarını sürdüremediklerini söyledi.

        Son 5 haftada Galatasaray ve Beşiktaş ile maçlar yaptıklarını hatırlatan Koç, "Son dönemde büyük takımlara karşı oynamamızın da bu durumda etkisi var. Özellikle Galatasaray maçının ikinci yarısındaki oyunumuz, herkesin malumu." dedi.

        Koç, yaşanan süreçte şanssızlığın da etkisi olduğunu iddia ederek, "Yine de bunlar mazeret değil. İlk 5 haftadaki çıkışımızı sürdürmemiz lazımdı. Mazeret hiçbir zaman başarının yerini tutamaz. İyi başladığımız ligde şu an ufak bir duraklama dönemi geçiriyoruz." diye konuştu.

        Ara transfer döneminde takıma takviye yapabileceklerini vurgulayan Koç, "Gol yollarında daha becerikli bir takım oluşturmamız ya da mevcutları iyi kullanmamız gerekiyor. Üzerimizdeki şanssızlığı önümüzdeki maçlarda atacağımıza inanıyorum. Gençlerbirliği, ilerleyen haftalarda ligin başında gösterdiği performansı yeniden sahaya yansıtacaktır." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ