Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Göksel Gümüşdağ'dan videolu hakem önerisi! - Rams Başakşehir Haberleri

        Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "video hakem" sisteminin Süper Lig'de mutlaka denenmesi gerektiğini belirterek, "Video hakem konusunu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Bey ile gündeme getireceğiz" dedi.

        "Sports and Business Summit" panelinde konuşan Gümüşdağ, videolu hakemliğin denenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

        "Hakem hatası nedeniyle bir takım şampiyon olabilir ya da ligden düşebilir. Video hakem konusunu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Bey ile gündeme getireceğiz. Teknoloji bu kadar gelişmişken, Süper Lig'de video hakemliğinin kesinlikle denenmesi gerektiğine inanıyorum. Orta hakemin dışarıdan bir video bağlantısı ile saniyesinde göremediği alanı istişare edebileceği bir saniye süresi var. Bu konuyla ilgili başvurumuzu TFF'ye de UEFA'ya da FIFA'ya da yaparız. Çünkü bir yanlış görmüyoruz. Mutlaka ama mutlaka videolu hakemliği denememiz gerekiyor."

        Medipol Başakşehir'in şampiyonluğundan bahsetmek için çok erken olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, "Ligin ilk 10 haftasında istikrarlı gidişatımız var. Oyuncularımızı ve hocamızı tebrik ediyoruz. Lig uzun ve ince bir yol. Önümüzde daha 24 hafta var, her şey yeni başlıyor. 2 senedir öncelikli hedefimiz ilk 4'ün içinde olmaktı. Yine hedefimiz ligi en kötü 4. sırada bitirmek. Bu yol bizi 4'e mi 2'ye mi taşır bilemiyoruz. İstikrarlı bir dönem yaşıyoruz, takımımızdan memnunuz" diye konuştu.

        SÜPER LİG'İN LEICESTER CITY'Sİ BENZETMELERİ ÜZERİNE...

        Medipol Başakşehir hakkında yapılan "Süper Lig'in Leicester City'si" benzetmesiyle ilgili de Göksel Gümüşdağ, "Leicester'ın yapısıyla, bizim ekonomik yapımız çok farklı ama futbolda erken konuşmak çok doğru değil. Ayaklarımızın yere basması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

        Türk futbolunda yöneticilerin görev yaptıkları dönemden sorumlu olması gerektiğini belirten Gümüşdağ, "Futbolumuzda yöneticilerin sorumluluğu noktasında mutlaka bir karar alınması lazım. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız toplantılardaki konuşmalarımızda da en büyük arzumuz bu. Büyük camialara başkanlar geliyor, kimisi egosunu tatmin ediyor, kimisi farklı amaçlar peşinde koşuyor. Bunun için de iyi niyetli başkanlar tabii ki var ama iyi niyetli

        olmayanlar da var. Başkanın da sınırları belli olmalı. Eskiden, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da başkanken 200-300 milyon liralık transfer yapsaydım ve gitseydim beni bağlayan hiçbir şey yoktu. Ben, Gümüşdağ Yönetim Kurulu AŞ'yi nasıl yönetiyorsam, İstanbul Başakşehir'i de öyle yönetiyorum" diye konuştu.

        Türkiye'de futbol ailesindeki tüm unsurların futbolun marka değerine zarar verdiğini ifade eden Göksel Gümüşdağ, "Avrupa'da Türk maçlarına rastlamıyoruz. Çünkü bunun tanıtımını yapamıyoruz. Futbolun marka değeri maalesef yerlerde, yeni yeni bir çıkış yakalıyoruz. Futbolun inanılmaz bir birleştirici gücü var, bunu iyi kullanmak zorundayız. Premier Lig, 150 milyon poundu marka değeri çalışması için ayırıyor. Dolayısıyla futbolun marka değeri ve finansal fair play vazgeçilmezimiz olmalı. Türk futboluna zarar vermememiz lazım. Türk futbolunun önü aydınlık. Yayın ihalesinin de tüm bu şartları öngörerek geçmişteki rakamlardan daha yüksek olacağına inanıyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ