Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Albert Bunjaki: "Türkiye maçı çekişmeli ve zor olacak" - Futbol Haberleri

        2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 12 Kasım Cumartesi günü Antalya'da Türkiye ile maç yapacak olan Kosova A Milli Takımı kampa girdi. Kosova takımı, günde tek idmanla hazırlıklarını sürdürüyor.

        Kosova A Milli Takım Teknik Direktörü Bunjaki, Türkiye'de olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gruplarındaki dört takımın bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etmiş takımlar olduğunu dile getiren Bunjaki, zor bir grupta olduklarını belirtti.

        Bunjaki, yaş ortalaması 22 olan takımının, dünyanın en genç futbol takımlarından biri tanesi olduğunu vurgulayarak, "Esasında 2020 Avrupa Şampiyonası'nı hedeflediğimiz için oraya odaklanıyoruz. Bu dünya kupası eleme maçlarında da tecrübe kazanmak ve başarabilirsek bir şok yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

        "ÇEKİŞMELİ VE ZOR BİR MAÇ OLACAK"

        Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kadrosuna yeniden çağırılan Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'ün Türk Milli Takımı için çok değerli ve önemli oyuncular olduğunu belirten Bunjaki, diğer oyuncuların da çok genç ve yetenekli olduğunu ifade etti.

        Bunjaki, bu dört oyuncunun Türkiye A Milli Takımımın gücünü artıracağının altını çizerek, "Açıkçası çekişmeli ve zor bir maç olacağını biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

        Kadrolarında, Türkiye liglerinde forma giyen Alban Meha, Vedat Muric ve Herolind Shala isimli oyuncularının da olduğunu anımsatan Bunjaki, bu oyuncuların Türkiye ligini bilmesinin bilgi açısından kendilerine avantaj olduğunu dile getirdi. Bunjaki, geçen hafta Türkiye'ye gelerek lig maçlarını izlediğini söyledi.

        "VOJVODA TÜRKİYE KARŞISINDA SAHADA OLACAK"

        Bunjaki, maç kadrosunda yer alan Belçika 1. Lig'inde mücadele eden Royal Excel Mouscron takımında forma giyen sağ bek oyuncusu Mergim Vojvoda için bugün Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden "Kosova Milli Takımında oynayabilir" onayını aldıklarını dile getirerek, bu oyuncunun Türkiye karşısında sahada olacağını açıkladı.

        Üç oyuncu için daha FIFA'dan onay beklediklerini anlatan Bunjaki, kendi içlerindeki bu durumların hallolmasının ardından daha başarılı olacaklarına inandığını kaydetti.- "Kardeşlik kazanacak"Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliğinde forma giyen Vedat Muric de bu maç dolayısıyla karışık duygular içerisinde olduğunu belirtti. "Ülkeler arasındaki kardeşlik ve dostluk açısıdan çok iyi bir maç olacak." diye konuşan Muric, iyi bir karşılaşma olması temenni etti. Muric, karşılaşmanın Fair Play çerçevesinde geçeceğine inandığını vurgulayarak, "İyi olan kazansın demiyorum çünkü kardeşlik kazanacak." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ