Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Kosova maçı saat kaçta, hangi kanalda, ne zaman? Milli maç ne zaman? - Futbol Haberleri

        2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda geride kalan 3 karşılaşmada 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 2 puan toplayabilen Türkiye, dördüncü maçında Kosova ile karşılaşacak. Ay-Yıldızlılar bu maçı kazanarak gruptaki ilk galibiyetini almak istiyor. Peki Türkiye-Kosova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte detaylar...

        TÜRKİYE-KOSOVA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Ay-Yıldızlılar, FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde dördüncü maçını Antlya'da Kosova ile oynayacak. Türkiye-Kosova maçı 12 Kasım Cumartesi günü (bugün) saat 20.00'de başlayacak. Antalya Stadyumu'nda Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Tamas Bognar'ın yöneteceği maç Tv8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Bognar'ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ve Zsolt Varga yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Yalçın Ayhan, Ahmet Çalık, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz

        Kosova: Samir Ujkani, Alban Pnishi, Leart Paqarada, Fanol Perdedaj, Milot Rashica, Herolind Shala, Valon Berisha, Alban Meha, Arber Zeneli, Vedat Muriqi

        KOSOVA'LI ÖĞRENCİLER İKİ TAKIMA DESTEK VERECEK

        Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile Edirne'de okuyan Kosovalı öğrenciler, Türkiye ve Kosova milli takımları arasında oynanacak futbol maçını izlemek için Antalya'ya geldi.

        Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin organizasyonla, çok sayıda dernek üyesi ve Edirne'de eğitimlerine devam eden Kosovalı öğrenciler, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda bugün karşılaşacak Türkiye- Kosova maçını izlemek için Antalya'ya geldi. Karşılaşma öncesinde Antalya'yı gezen dernek üyeleri ve öğrenciler, maçın dostluk içerisinde geçmesini temenni etti. Öğrenciler ve dernek üyeleri her iki takıma da destek vereceklerini söyledi.

        Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker yaptığı açıklamada, 100 yıl süren göçlerle Balkanlardan Türkiye'ye geldiklerini belirtti. Türkiye'nin ikinci vatanları olduğunu anlatan Türker, "Türkiye ile yüzyıllardır süren ortak bir geçmişimiz var. Bizler tarihi bağlarla sımsıkı bağlı iki devletiz. Kosova çok genç bir ülke, bu kadar genç olmasına karşın bu yıl ilk kez Olimpiyat Oyunları'na katılarak ilk altın madalyasını aldı. Bugün burada iki kardeş ülkenin maçını izleyeceğiz. Her ne kadar karşı tribünde olsak da, yensek de yenilsek de bizim tarafımız dostluktan yanadır" dedi.

        ANTALYA'DA MİLLİ MAÇ ALARMI

        2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda bu akşam A Milli Futbol Takımı, Kosova ile karşılaşacak

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tribünden izleyeceği maç için Antalya Stadı'nda tüm hazırlıklar tamamlandı.

        Milliler, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. maçında bugün Antalya'da Kosava ile karşılaşacak. Stadın dışı ve içi Türk bayrakları ile süslenirken, tribünlerdeki koltuklara toplam 32 bin 500 Türk bayrağı bırakıldı. Karşılaşmayı, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumda az sayıda Kosovalı taraftarların da izlemesi bekleniyor. Stat çevresinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve stada giden yollarda refüjler, yaya trafiğine kapatıldı. Stadın arka sokaklarındaki yol kenarları da bariyerlerle kapatılırken, güvenlik noktaları oluşturuldu. Maça saatler kala bazı taraftarların gişeye maç bileti sordukları görüldü.

        Öte yandan Türkiye-Kosova müsabakasını izleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelmesi nedeniyle güvenlik önlemleri sıklaştırıldı. Stat çevresindeki tüm araçlar güvenlik gerekçesiyle çektirildi. Çekilen araç sahiplerine herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtildi. Bu akşam 20.00'da başlayacak karşılaşma için taraftarlar saat 17.00'dan itibaren stada alınacak.

        Antalya Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli maç ile ilgili kente yapacağı ziyarette kapanacak yollar ve alternatif güzergahları belirlendi.

        Maç tedbirleri kapsamında 8. Cadde , 2. Cadde Dumlupınar Bulvarı Yan yol Meltem Bulvarı Kesişimi, Meltem Cami Kavşağı, araç trafiğine kapatılacağı, alternatif olarak diğer cadde ve sokakların kullanılacağı bildirildi.

        ARDA TURAN, KERİMOĞLU’NU SOLLAYABİLİR

        Ay-Yıldızlılar’ın kaptanı Arda Turan, Kosova maçında da oynarsa A Milli Takım forması altında 95. kez görev yapmış olacak. Arda böylece Tugay Kerimoğlu’nu geçip en çok A Milli olan 4. oyuncu olacak. Arda Turan’ın önünde, 102 maçla Bülent Korkmaz, 112 maçla Hakan Şükür ve 120 maçla Rüştü Reçber yer alıyor.

        TÜRKİYE’DEN ÇIKIŞ YOK!

        Milli Takım, evinde oynadığı son 10 maçı kaybetmedi. İç sahada oynanan son 10 resmi maçında 7 galibiyet (biri hükmen), 3 beraberlik alan Ay-Yıldızlılar, en son 12 Kasım 2014’te Kadıköy’de Brezilya’ya 4-0 kaybetmişti.

        TERİM: "MAÇ DIŞINDA HİÇBİR SORUYA CEVAP VERMEYECEYİM"

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugün oynanacak Kosova maçı öncesi karşılaşma dışında hiçbir soruya cevap vermeyeceğini belirterek, "3 maçtır galip gelemiyoruz. 15 maç mağlup olmayan, bazen de 3 maç kazanamayabilir, ümit ederim yarın(bugün) burada başlarız, 3 puan aldıkça yukarıdaki yerimizi her gün alacağız" dedi.

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki dördüncü maçında bugün oynayacağı Kosova maçı öncesi ay yıldızlıların kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi. Terim, bugün Kosova ile çok önemli bir maç oynayacaklarını vurguladı.

        Kosova maçı sonrasında istenilen soruya cevap verebileceğini anlatan Terim, şunları söyledi:

        "Kosova maçının dışında hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Son maçlarda, maça 24 saat kala gerek bizlerin, gerekse de oyuncuların bir hayli etkilenmesine sebep olan çok şey yaşadık. Yarın,(bugün) kamuoyu fikri ya da maçın kağıt üstünde çok rahat geçeceği söylense de bizim için saha içinde zor olacak. Her rakip saygı duyulacak rakip ve bizim de en ufak sıkıntıya tahammülümüz yok. Ben ve ekibim, gerekse futbolcularımın bundan önceki yapılana ya da düştüğü tuzağa müsaade etmek istemiyorum. Bunun için zamanımız var, maçtan sonra sorular varsa cevaplarım. Yarın(bugün) maçtan sonra ne isterseniz sorabilirsiniz, imkanımız olursa konuşuruz ki basın toplantısı var. Maçtan sonra rica ediyorum."

        Maç kadrosunun son antrenman sonrası açıklanacağını hatırlatan Terim, yarın(bugün) kadro tercihinde bazı mevkilerde fazla alternatif olduğu için bu bölgelerde dışarıda kalan oyucuların olacağını dile getirdi. Toplantıda bir gazetecinin, "3 maçta galibiyetle başlayamadık yarınki(bugün) maça seri galibiyet başlangıcı diye mi bakalım" sorusuna Terim, grup elemelerinde Hırvatistan karşısında 1 puan kazandıktan sonra, Ukrayna maçında 2-0 geriye düştükten sonra maçın 2-2 sonlandığını hatırlattı. Ukrayna maçını 2-0'dan kazanmanın başarı, kendi sahasında 2 puan kaybetmenin ise başarısızlık olduğuna dikkati çeken Terim, İzlanda maçını kaybetmeyi doğal karşılamayacaklarını söyledi.

        '15 MAÇ MAĞLUP OLMAYAN BAZEN DE 3 MAÇ KAZANAMAYABİLİR'

        Avrupa şampiyonasına katılmanın başarı olduğunu dile getiren Fatih Terim, bu başarıyı bir kenara koyarak, dünya kupası elemelerindeki maçlar hakkında değerlendirme yaptı.

        Terim, şöyle konuştu:

        "3 maçtır galip gelemiyoruz. Sanırım 7 maç oldu. 15 maç mağlup olmayan bazen de 3 maç kazanamayabilir. Ümit ederim yarın(bugün) burada başlarız, 3 puan aldıkça yukarıdaki yerimizi her gün alacağız. Hırvat maçının beraberliği, İzlanda maçının mağlubiyetinin bize bir tek küçük de olsa avantajı var. Nerede oynadığınız önemli değil ama, bu iki takımla kendi evimizde oynayacağız. En önemli 2 deplasmanı atlatmış oluyoruz. Bana göre tek kaybımız kendi sahamızda kaybettiğimiz 2 puan. Bizim kaybımız sadece 2 puandır. Ümit ederim yarın(bugün) galibiyetle başlar, 3 puanımız da bundan sonraki maçlar için hem puan, hem moral olarak diğer maçların neticesine bakarak devam ederiz."

        Terim, genç milli takımdan 7-8 oyuncunun A milli takımda yer aldığını ve ilerleyen günlerde bir kaç tane daha oyuncu dahil edebileceklerini söyledi.

        ARDA, BURAK, GÖKHAN VE SELÇUK DÖNDÜ, EMRE CEZALI

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Barcelona'dan Arda Turan, Galatasaray'dan Selçuk İnan, Beşiktaştan Gökhan Gönül ve Beijing Guoandan Burak Yılmazı, 2016 Avrupa Şampiyonasından (EURO 2016) sonra ilk kez milli takıma davet etti.

        Bu 4 futbolcu, EURO 2016dan sonra 3ü resmi, biri hazırlık olmak üzere 4 maçta aday kadroya alınmamıştı.

        Terim'in belirlediği aday kadroya Medipol Başakşehirden Yalçın Ayhan ve Mehmet Batdal ile Feyenoorddan Bilal Başacıkoğlu ilk kez çağrıldı. İspanya Birinci Futbol Liginde (La Liga) Deportivoda başarılı bir sezon geçiren Emre Çolak da bir yıl aradan sonra A Milli Takımın kadrosunda yer buldu.

        Sarı kart cezası nedeniyle Kosova maçında forma giyemeyecek Borussia Dortmunddan Emre Mor aday kadroya alınmadı. Ayrıca, son kadroda yer alan ancak sakatlığı bulunan Ozan Tufan ve Caner Erkinin yanı sıra Hakan Kadir Balta, Yasin Öztekin, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç de bugünkü maçın aday kadrosunda yok.

        Öte yandan, aday kadroya davet edilen futbolculardan Trabzonsporlu Onur Recep Kıvrak ile Bayer Leverkusenli Ömer Toprak sakatlıkları nedeniyle çıkarılırken, kaleci olarak Kayserispordan Muammer Zülfikar Yıldırım dahil edildi.

        A MİLLİ TAKIM 545. RANDEVUDA

        A Milli Futbol Takımı, Kosova ile yapacağı maçla 545. karşılaşmasına çıkacak.

        Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 286sı resmi, 258i özel olmak üzere geride kalan 544 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 126 kez berabere kaldı, 214 kez de rakiplerine yenildi.

        Ay-yıldızlı ekip, 233ü deplasmanda, 232si evinde, 79u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 713 gol attı, kalesinde 792 gol gördü.

        A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 544 karşılaşmanın 466sını Avrupalılarla, 30unu Asyalılarla, 23ünü Amerikalılarla, 22sini Afrikalılarla, 3ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

        Milliler, 93 yıllık tarihinde geride kalan 544 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbuldaki Başakşehir Fatih Terim Stadında yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistanın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0lık skorla tescil etti.

        I GRUBU PUAN DURUMU

        Takımlar O G B M A Y P
        HIRVATİSTAN 3 2 1 8 1 7
        İZLANDA 3 2 1 6 3 7
        UKRAYNA 3 1 2 6 3 5
        TÜRKİYE 3 2 1 3 5 2
        FİNLANDİYA 3 1 2 3 5 1
        KOSOVA 3 1 2 1 10 1
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ