Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın Burak Yılmaz formülü - Beşiktaş Haberleri
        9

        Beijing Guoan’ın yeni sezon için yine kesenin ağzını açacağı ve birçok transfer yapacağı gelen haberler arasında.

        10

        Ekonomik olarak eli çok güçlü olan Çin takımının, Burak Yılmaz’a bu nedenle bir süreliğine Beşiktaş izni vermesi imkansız değil, çünkü alternatifi alınmış olacak.

        11

        Milli futbolcu, Çin’e giderken kariyerinin ekonomik açıdan en değerli imzasını attı. Şu an Türkiye’de onun kazandığı ücreti verecek kulüp yok.

        12

        Ancak Burak Yılmaz’ın Beijing Guoan’da mutsuz olduğunu herkes biliyor. Uzun yolculuk süresine rağmen en kısa izinde bile Türkiye’ye gelen Burak Yılmaz için bu Beşiktaş periyodu rehabilitasyon sayılabilir.

        13

        Beşiktaş cephesinde de Burak Yılmaz transferini destekleyen birçok nokta var.

        14

        En önemlisi ise Aboubakar’ın Afrika Uluslar Kupası’na gidecek olması. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Kamerun’un formasını giyecek golcü, olası bir final yürüyüşü halinde 1 ay Siyah-Beyazlı takımdan ayrı kalacak.

        15

        Yani Şampiyonlar Ligi başta birçok kulvarda yürüyen Beşiktaş’a takviye kaçınılmaz.

        16

        Burak Yılmaz, 2009/10 sezonunda Eskişehir’de Fenerbahçe’nin kiralık oyuncusu olarak forma giyiyordu. O sezon Fener, Trabzonspor’dan Gökhan Ünal’ı istedi, 3.2 milyon Euro ve Burak Yılmaz karşılığında aldı.

        17

        Yani Burak bir anlamda Gökhan’ın bonusu oldu. Ancak Şenol Güneş’in ellerinde öyle bir geri dönüş yaptı ki, kariyerinin zirvesine çıktı. 2011-2012 sezonunda 33 golle krallık tacını taktı.