Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım A Milli Takım'da Arda Turan, uçakta hocası Fatih Terim'in yanına giderek aradaki buzları eritti - Futbol Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | MERİÇ MÜLDÜR

        Fransa 2016’dan sonra her milli arada ülke gündemini meşgul eden malum konu sonunda çözüldü...

        2

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynadığımız Hırvatistan ve Ukrayna maçlarının kadrosuna Arda Turan, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi isimleri davet etmemesi çok konuşulmuştu...

        3

        Gerek Terim’in gerekse de bu futbolcuların yaptığı açıklamaların ardından kriz daha da büyümüştü.

        4

        Ancak geçtiğimiz gün Antalya’da oynanan ve 2-0 kazandığımız Kosova maçı öncesi hiç kimsenin beklemediği bir gelişme yaşanmış; Terim, Arda, Burak ve Selçuk İnan’ın yanı sıra davet ettiği isimlerle belki de son yılların ‘en sürpriz’ aday kadrosunu açıklamıştı.

        5

        FATİH TERİM ‘İÇİME SİNMEDİ’ DEDİ AMA...
        Bu durum iki şekilde yorumlandı... Çoğunluk; Terim’in Kosova maçı sonrası istifa edeceğini söyledi. Belli bir kesim de krizin tatlıya bağlandığını iddia etti.

        6

        Fakat İmparator, maç sonu basın toplantısında öyle sözler söyledi ki; ne görevi bıraktı ne de krizin tam olarak tatlıya bağlandığı mesajını verdi.

        7

        Deneyimli teknik adam, “Eskiden nerede duruyorsam, aynı yerdeyim. Halen aynı noktadayım. Yaşananları yok sayamam. Kadroya almam, gönlüme almak demek değildir. Açıkçası içime sinerek aldığım bir karar da değildi ancak hepimiz profesyonel insanlarız” diyerek dargınlığını net bir şekilde dile getirmişti.

        8

        ŞIMDI GELECEĞE BAKMA ZAMANI
        Yaklaşık 1 haftalık kamp dönemine, kazanılan 3 puana, idmanlarda yaşananlara rağmen sertliğinden ödün vermeyen Terim, Kosova maçı sonrası bu önemli açıklamaları yaparken; Arda cephesinden ‘zeytin dalı’ uzatıldı ve Antalya dönüşü ‘bu dargınlık’ sonlandırıldı.

        9

        Barcelonalı yıldız, uçak havalandıktan kısa süre sonra kendi oturduğu koltuktan kalkıp en önde tek başına oturan Fatih Terim’in yanına gitti.

        10

        Arda, İmparator’un yanındaki boş koltuğa otururken, ikili yolculuk boyunca uzun uzun sohbet etti.

        11

        Geçmişe dair ne varsa unutuldu, hatalar kabul edildi.

        12

        Arda yaptığı esprilerle Terim’in yüzünü güldürürken, herkesin bitmesini arzu ettiği bu kriz, nihayet tatlıya bağlandı, Milli Takım’da da gelecek planları daha sağlam yapılmaya başlandı.

        13

        TERİM'İN EMRE PLANI:
        Fatih Terim’in Kosova maçı sonrası gündem yaratan ikinci açıklaması ise Emre Belözoğlu hakkında söyledikleriydi. Başakşehir’in tecrübeli kaptanına milli kapıyı açan Terim, “Emre’nin çok sevdiğim, değer verdiğim, önem verdiğim kişiliktir.

        14

        Gerekirse teknik adam ya da idari kadroda tecrübesinden, adamlığından faydalanacağım” demişti.

        15

        2 yıldır milli formayı giymeyen Emre için bu ifadeleri kullanan Terim’in sözlerinin perde arkasında son dönemde yaşanan can sıkıcı olayların olduğu öğrenildi.

        16

        Emre’yi yanına alarak bu tarz krizlere son vermeyi planlayan Terim, deneyimli oyuncudan diğer futbolculara ve gençlere ağabeylik yapmasını isteyecek.

        17

        Böylece futbolcularla arasında sağlam bir diyalog köprüsü oluşturmayı hedefleyen, bir yandan da son dönemde sarsılan takım üzerindeki otoritesini yeniden güçlendirmeyi amaçlıyor.

        18
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ