Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig TFF'den Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesiyle ilgili açıklama - Futbol Haberleri

        TFF'den yapılan açıklamada, gelecek sezondan itibaren Süper Lig ile TFF 1. Lig'in yayın haklarının 5 yıl süreyle devri için düzenlenecek ihale kapsamında, genel ihale şartnamesi ve her bir pakete ait özel ihale şartnameleri ile eklerini alma süresinin başladığı aktarıldı.

        Yayın ihalesiyle ilgilenen kuruluşların, şartnameleri, 18 Kasım Cuma günü saat 17.00'ye kadar, TFF'nin Garanti Bankası nezdindeki hesabına yatıracakları 50 bin lira karşılığında, TFF Mali İşler Direktörlüğü'nden temin edebilecekleri ifade edildi.

        İHALE 4 AYRI PAKET İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

        Açıklamada, yayın haklarının 4 ayrı pakette yayıncı kuruluşlara devredileceği vurgulanarak, paket içeriğine yer verilmeden ihale muhammen bedelleri duyuruldu.

        İhalede A paketi muhammen bedelinin 425 milyon dolar, B paketi muhammen bedelinin 45 milyon dolar, C paketi muhammen bedelinin 15 milyon dolar ve D paketi muhammen bedelinin ise 495 milyon dolar olduğu dile getirilirken, "Belirtilen muhammen bedeller ve ihale neticesinde tespit edilecek yayın hakları bedellerine TFF payı dahil olup, ihaleleri kazanan kuruluşlar Katma Değer Vergisi'ni ayrıca ödeyeceklerdir." denildi.

        Öte yandan, 21 Kasım Pazartesi günü Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başlayacak olan ihale öncesinde tekliflerin, kapalı zarf içerisinde yayın ihalesi komisyonuna ve hazır bulunacak notere teslim edileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ